Obavijesti

Održani studentski izbori za...

Studentski izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor FER-a održani su u srijedu, 29. i četvrtak, 30. ožujka 2023. godine u prostorijama fakulteta. Od ukupno 3943 birača izborima je pristupilo 782 birača od čega je važećih listića ukupno 772.

Kandidati Josipa Ivezić, Juraj Markulin i Ana Vuksanović s jednakim brojem osvojenih glasova (105) dijele 28. mjesto te će se u skladu s člankom 20. st. 2. Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu na FER-u sljedeći tjedan provesti dodatni izbori o čemu će uskoro biti objavljena obavijest.

U nastavku ove obavijesti možete vidjeti popis kandidata s ostvarenim brojem glasova (abecedno i prema ostvarenom broju glasova).

Autor: Manuela Graberski
Studentski izbori – kandidacijska...

Pozivaju se studenti prijediplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija FER-a na izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati u srijedu, 29. ožujka 2023. i u četvrtak, 30. ožujka 2023. od 8.00 do 20.00 sati u auli Fakulteta.

Kandidacijska lista predstavnika studenata FER-a za izbore u Studentski zbor FER-a dostupna je ovdje.

Zapisnik Izbornog povjerenstva za provođenje izbora za Studentski zbor FER-a od 20. ožujka 2023. godine dostupan je ovdje.

Napomena: Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, Zakon o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, Pravilnik o izborima za studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Odluka Studentskog zbora FER-a o provođenju izbora, Odluka o imenovanju Izbornog povjerenstva, Povjerenstva za prigovore i Biračkog odbora, popis birača i drugi dokumenti vezani za studentske izbore nalaze se u repozitoriju: Izbori za Studentski zbor 2023.

Predsjednica Izbornog povjerenstva FER-a

Izv. prof. dr. sc. Ljiljana Brkić

Autor: Manuela Graberski
Podnošenje kandidature za Studentski...

Obavještavaju se studenti sveučilišnih prijediplomskih, sveučilišnih diplomskih i poslijediplomskih studija FER-a da se mogu kandidirati za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Izbori studenata za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu održat će se u srijedu, 29. ožujka 2023. godine i u četvrtak, 30. ožujka 2023. godine od 8 do 20 sati u auli Fakulteta.

Na izborima za Studentski zbor FER-a birat će se 28 studentskih predstavnika od kojih najviše 5 moraju biti studenti poslijediplomskog studija.

Kandidature za Studentski zbor FER-a podnose se Izbornom povjerenstvu FER-a, a predaju se u Studentsku službu zaključno s 17. ožujka 2023. godine do 16 sati.

Kandidature za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu podnose se Izbornom povjerenstvu Sveučilišta, na Rektorat Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb zaključno s 18. ožujkom 2023. godine do 13 sati, odnosno šalju preporučenom poštom zaključno s 18. ožujkom 2023. godine do 23:59 sati.

Svaki student sveučilišnog prijediplomskog, sveučilišnog diplomskog i poslijediplomskog studija FER-a ima pravo birati za Studentski zbor Fakulteta i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Za studentskog predstavnika mogu se kandidirati studenti koji zadovoljavaju uvjete propisane odredbama Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

U prilogu se nalazi:

Predsjednica Izbornog povjerenstva FER-a

Izv. prof. dr. sc. Ljiljana Brkić

Autor: Manuela Graberski
Besplatno psihološko savjetovanje

U današnje turbulentno i izazovno doba, u kojem su životni pritisci i zahtjevi okoline sve veći, svi smo suočeni s raznolikim psihološkim problemima i izazovima. Uslijed toga mogu se javiti različite psihološke teškoće i simptomi, koji mogu utjecati na naše svakodnevno funkcioniranje. Za suočavanje s nekim teškoćama i simptomima možemo se poslužiti isprobanim, poznatim alatima, no nekad nam je potrebna dodatna podrška kako bi se pobrinuli za svoje mentalno zdravlje. Fakultet elektrotehnike i računarstva prepoznao je i odlučio reagirati na pojačanu potrebu za psihološkom podrškom te svojim studentima omogućiti besplatno psihološko savjetovanje. U suradnji s psihološkim savjetovalištem Psihotopija, potičemo Vas da se javite i zatražite pomoć ako:

  • Suočeni ste s preprekama i izazovima koje ne možete riješiti alatima/tehnikama koje ste dosad koristili
  • Osjećate pojačanu anksioznost, tjeskobu, uplašenost, usamljenost, tugu, depresivnost i sl.
  • Ispunjeni ste svakodnevnim, intenzivnim brigama i negativnim mislima
  • Imate teškoća u odnosima s drugima
  • Osjećate intenzivan strah i tjeskobu suočeni s ispitima, javnim izlaganjem i drugim oblicima akademskog funkcioniranja
  • Imate poteškoća s učenjem, koncentracijom, pamćenjem gradiva i organizacijom vremena
  • Primjećujete da Vam je narušeno Vaše svakodnevno funkcioniranje
  • Zamjećujete drugu vrstu psiholoških teškoća i problema te biste voljeli dobiti stručnu podršku i pomoć

Kontakt na koji se možete javiti je info@psihotopija.com. Psihološko savjetovanje odvija se u prostorima Psihotopije (Vrisnička 11).

Odlazak na psihološko savjetovanje je dobrovoljan i anoniman – fakultet neće dobiti nikakve osobne podatke o studentima koji se jave za psihološko savjetovanje. Obavezno je javiti se sa službene adrese ime.prezime@fer.hr, kako bi Psihotopija evidentirala da je osoba koja se javlja doista student Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a ne nekog drugog fakulteta.

Od srca Vam želimo da poduzmete prvi (a često i najteži) korak kada primijetite da Vam je teško – zatražite pomoć!

Autor: Manuela Graberski

Fakultetsko vijeće na svojoj 681. sjednici donijelo je Odluku o plaćanju dodatnih troškova specijalističkog studija:

I. Studentu specijalističkog studija može se nakon isteka dvije godine od dana upisa, ne računajući trajanje možebitno odobrenog mirovanja, na njegovu zamolbu odobriti produljenje studija bez plaćanja dodatnih troškova za jednu akademsku godinu.

II. Produljenje studija iz točke I. ove odluke može se odobriti još jednom do isteka najduljeg propisanog roka od dana upisa, ne računajući trajanje možebitno odobrenog mirovanja, uz plaćanje dodatnih troškova u iznosu od 3.000,00 kuna.

III. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od akademske godine 2019./2020.

Autor: Smiljanka Turkalj
Studentski izbori - popis birača za...

Pozivaju se studenti prijediplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija FER- na izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati u srijedu, 29. ožujka 2023. i u četvrtak, 30. ožujka 2023. od 8.00 do 20.00 sati u auli Fakulteta.

Odluku o imenovanju Biračkog odbora možete pogledati ovdje.

Popis birača studenata FER-a za izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu možete pogledati ovdje.

Napomena: Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, Zakon o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, Pravilnik o izborima za studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Odluka Studentskog zbora FER-a o provođenju izbora, Odluka o imenovanju Izbornog povjerenstva, Povjerenstva za prigovore i Biračkog odbora, popis birača, upute za promatrače i drugi dokumenti vezani za studentske izbore nalaze se u repozitoriju: Izbori za Studentski zbor 2023.

Predsjednica Izbornog povjerenstva FER-a

Izv. prof. dr. sc. Ljiljana Brkić

Autor: Manuela Graberski