Akademski život

FER je mjesto na kojem se svakodnevno sreće preko 3000 studenata na sve tri razine sveučilišnog studija - prijediplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj i preko 500 zaposlenih - od čega gotovo 200 docenata i profesora - okupljenih u 12 zavoda i u fakultetske službe.

Studiranje

Studiranje na FER-u je privilegija. Svi djelatnici FER-a maksimalno se trude da studij bude i užitak, da studenti svakodnevno budu u kontaktu s najnovijim tehnologijama i dostignućima. 

Međunarodne razmjene

Otvorenošću i kontaktima s inozemnim ustanovama stvaramo uvjete za sudjelovanje u bilateralnim i multilateralnim istraživačkim programima, programima razmjene studenata, mladih znanstvenika i sveučilišnih nastavnika te osiguravanje stipendija za usavršavanje.

 

Studentske udruge

Dio slobodnog vremena studenti mogu posvetiti radu u brojnim studentskim udrugama u kojima se okupljaju njihove kolege - bili oni ferovci, ostali studenti zagrebačkog sveučilišta ili u međunarodnim udrugama.

Brucošijada

Brucošijada FER-a specifična je po tome što ju studenti ujedno i posjećuju i organiziraju. Brucošijada iznova privlači veliki broj studenata i zaljubljenika u glazbu, a nerijetko se među publikom nađu i profesori i asistenti fakulteta.