Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju – INSURTECH

Globalno tržište osiguranja doživljava transformaciju u smjeru digitalnih poslovnih modela i novih vrsta proizvoda koji mogu ostvariti vrijednost mjerenu u milijardama dolara. Očekuje se da će suradnja između tradicionalnih osiguravajućih društava i novih insurtech kompanija dovesti do novih modela i prihoda, veće profitabilnosti i smanjenih operativnih troškova. Sa sve većim fokusom na personalizirane premije i pokriće, osiguravatelji koriste senzorske tehnologije, naprednu analitiku i strojno učenje kako bi razvili što granularnije profile rizika.
Upisi u tijeku! Natječaj za upis možete pronaći na sljedećoj poveznici. Prijave na natječaj šalju se poštom na adresu fakulteta (Unska 3, 10000 Zagreb) do zaključno 16. rujna 2022. godine

 

Ovaj studij doprinosi unaprjeđenju razumijevanja i korištenja novih tehnologija u osiguranju, odgovara na postojeće i buduće zahtjeve tržišta na način da nudi cjelovit pogled na razvoj novih osiguravateljnih proizvoda, općenito stvara kompetencije za uspješno upravljanje digitalnim lancem vrijednosti i kapacitet za sudjelovanje u poslovnim ekosustavima budućnosti.

Digitalni poslovni ekosustav predviđa integraciju disruptivnih tehnologija i novih poslovnih modela, stvarajući time digitalne generatore vrijednosti. Premda tehnologija često dominira procesom transformacije, uspjeh u konačnici ovisi o ljudima. Razvijanje novih poslovnih modela i natjecanje u odabranim ekosustavima zahtijevaju duboku kompetenciju u podacima, analitikama i umjetnoj inteligenciji, ali isto tako duboko poznavanje same osigurateljne industrije, poznavanje standarda poslovanja za razvoj i plasiranje novog proizvoda te poznavanje ukupnih tržišnih okolnosti i zakonitosti. 

U suradnji s partnerima iz industrije identificirane su potrebe moderne osigurateljne kompanije te je kreiran odgovor na potrebe osiguravateljske djelatnosti -  Poslijediplomski specijalistički studij "Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju".