Stručne prakse

Stručne prakse FER-a studentima prijediplomskog i diplomskog studija pružaju mogućnost stjecanja praktičnog iskustva kroz rad u poduzećima, čime studenti ostvaruju izravan dodir s industrijskim radnim okruženjem.

Program studentima se pruža mogućnost kvalitetnije edukacije kroz profesionalno iskustvo u poduzeću gdje stječu dodatna praktična znanja i vještine. Studenti se kroz program stručnih praksi mogu izravno povezati s poslodavcima i lakše doći do prvog zaposlenja nakon završetka studija.

Studenti u okviru praksi za poduzeća mogu odraditi korisne inženjerske zadatke i pomoći im u rješavanju svakodnevnih problema, u skladu sa svojim znanjima i mogućnostima.

Nastavnici dobivaju povratnu informaciju o znanjima i vještinama koje današnje tržište rada očekuje od budućih inženjera, čime se omogućuje bolja prilagodba nastavnog programa aktualnim potrebama gospodarstva i tehnološkim trendovima. Fakultetu se kroz ovaj program pruža prilika za bolje umrežavanje s gospodarstvom, što stvara kvalitetnije pretpostavke za suradnju između akademske i poslovne zajednice na znanstveno-istraživačkom planu.

Program se provodi putem FER-ovog Centra karijera.

Natječaji

Natječaj za stručnu praksu raspisuje se na proljeće.

 

Česta pitanja

Prije nego što nas pitate ono što vas zanima, provjerite jesmo li već nekom odgovorili.

Prijava za studente

Prijavite se za stručnu praksu!

 

Poduzeća

Poduzeća uključena u program dobivaju priliku stupiti u izravan kontakt sa studentima, čime mogu lakše i bezbolnije doći do kvalitetnih budućih zaposlenika, i prije nego što se oni pojave na tržištu rada nakon diplome.

Prijava poduzeća

Prijavite svoje poduzeće i upoznajte naše studente!

Nova poduzeća

Ako ste novi korisnik, ispunite pristupne podatke i uđite u svijet FER-ovih stručnih praksi!

Ugovor

Poduzeća koja se po prvi put prijavljuju i uključuju u program stručnih praksi FER-a obavezno moraju s FER-om sklopiti Sporazum o suradnji u području stručnih praksi.

 


Dokumenti