CIP

Centar informacijske potpore Fakulteta je ustrojbena jedinica koja obavlja poslove informacijske potpore, razvoja informacijskih sustava, upravljanja računalnom mrežom, nadzora nad informacijskom sigurnošću, tehnološke potpore nastavi i e-obrazovanju, organizaciji nastave te organizacijom zajedničkih računalnih resursa.

 


Novosti

Ucjenjivačke poruke s otkrivenom...

Ucjenjivačke poruke s otkrivenom zaporkom

webmaster

Već gotovo dva mjeseca hrvatskim Internetom kruže razne ucjenjivačke poruke poslane e-poštom. Dobra je vijest da ih možete zanemariti i obrisati , no ako se u poruci nalazi vaša zaporka (lozinka, password ) koju neoprezno koristite godinama i na više različitih internetskih stranica ili servisa – preporučujemo da tu zaporku što prije promijenite u nešto različito, nasumično, besmisleno (na svim jezicima) i relativno složeno (nasumična kombinacija velikih i malih slova, brojeva i znakova). Osim toga, u svoje pretince e-pošte možete dobiti i lažne obavijesti o isteku ili blokadi računa e-pošte ili drugog servisa. Važno je da NIKAD ne otvarate poveznice u tim porukama niti upisujete zaporke na eventualno otvorenoj stranici čija je prava svrha ili zaraziti računalo zloćudnim programom, ili saznati vašu zaporku uz korisničko ime, ili nešto treće na štetu korisnika. Takve poruke i stranice izgledaju vjerodostojno , ali to nisu .

Kraj podrške za Office 365 na...

Kraj podrške za Office 365 na operacijskom sustavu iOS 10 i starijima

webmaster

Budući da je dostupan iOS 12, Microsoft obavještava svoje korisnike koji koriste Office 365 kako se od 14. listopada 2018. više neće ažurirati Word , Excel , PowerPoint i OneNote na uređajima pod operacijskim sustavom iOS 10 kao i starijim verzijama iOS-a. Ako korisnici koji imaju starije verzije iOS-a ne obave ažuriranje barem na verziju iOS 11 do 31. 12. 2018. godine, Outlook za iOS će u jednom trenu prestati sa sinkronizacijom e-pošte i kalendara , a ostale Office 365 aplikacije neće primati buduće sigurnosne zakrpe. Korisnici s iOS 11 i novijim, normalno će moći koristiti Office 365.