CIP

Centar informacijske potpore Fakulteta je ustrojbena jedinica koja obavlja poslove informacijske potpore, razvoja informacijskih sustava, upravljanja računalnom mrežom, nadzora nad informacijskom sigurnošću, tehnološke potpore nastavi i e-obrazovanju, organizaciji nastave te organizacijom zajedničkih računalnih resursa.

 


Novosti

Nova inačica "Studomata"

Nova inačica "Studomata"

webmaster

Srce je implementiralo novu inačicu ISVU modula "Studomat". Studomat je daleko najkorišteniji dio ISVU-a i koristi ga više od 140 000 studenata, a na godišnjoj razini se zabilježi 7 milijuna prijava za rad. Njegov dosadašnji dizajn bio je primarno prilagođen internetskim kioscima niske rezolucije, a dio vezan za ispite bio je posebno prilagođen korištenju s mobilnih uređaja. Zbog navedenih ograničenja dio funkcionalnosti bio je razdvojen na više stranica / koraka (nije bilo moguće prikazati više informacija na jednoj stranici). Uz to je, iz istih razloga, bilo otežano i dodavanje novih opcija. Implementacijom novog Studomata korisničko sučelje je prilagođeno današnjim pametnim telefonima , tablet uređajima te računalima kako bi studenti što brže i jednostavnije te s bilo koje lokacije dobili informacije koje ih zanimaju (npr. kad i gdje je pismeni dio ispita) ili odradili administrativne poslove koje žele (npr. prijava ispita). Ove promjene omogućavaju i daljnje proširenje Studomata novim opcijama kako bi studenti imali uvid u sve podatke vezane za njih i njihov tijek studiranja. Dodatno je pojednostavljen uvid u tijek i uspješnost studiranja pojedinog studenta i sl. Uz novo sučelje u Studomatu je izmijenjen i veliki dio programskog koda kako bi se aplikacija temeljila na aktualnim tehnologijama kao što su: Spring Framework 5 i Bootstrap 4. Implementirano rješenje osigurava dugoročnu održivost i daljnji kontinuirani razvoj Studomata kako bi se kvalitetnije mogle pratiti potrebe korisnika. Obavijest je prenesena sa službenih stranica Sveučilišnog računskog centra (SRCE), a u izvorniku je možete pročitati ovdje .

Kraj podrške za Office 365 na...

Kraj podrške za Office 365 na operacijskom sustavu iOS 10 i starijima

webmaster

Budući da je dostupan iOS 12, Microsoft obavještava svoje korisnike koji koriste Office 365 kako se od 14. listopada 2018. više neće ažurirati Word , Excel , PowerPoint i OneNote na uređajima pod operacijskim sustavom iOS 10 kao i starijim verzijama iOS-a. Ako korisnici koji imaju starije verzije iOS-a ne obave ažuriranje barem na verziju iOS 11 do 31. 12. 2018. godine, Outlook za iOS će u jednom trenu prestati sa sinkronizacijom e-pošte i kalendara , a ostale Office 365 aplikacije neće primati buduće sigurnosne zakrpe. Korisnici s iOS 11 i novijim, normalno će moći koristiti Office 365.