Istraživački centri

Naša dugogodišnja istraživanja dovode do formiranja specijaliziranih istraživačkih centara koji okupljaju vrhunske znanstvenike u svom području.

Istraživački centar izvrsnosti za napredne kooperativne sustave

 

U okviru istraživačkog centra radi više od 20 profesora FER-a, znanstvenici sa 16 prestižnih sveučilišta iz Europske unije te tri hrvatska industrijska partnera - Končar, Ericsson Tesla i Doking -& čiji su istraživački ciljevi, među ostalim, razvoj i komunikacija kooperativnih objekata te razvoj naprednih metoda umjetne inteligencije.

Razvojni centar za arhitekture i aplikacije računala visokih performanci

Fokus razvojnog centra je dizajn energetski učinkovitih, aplikacijski orijentiranih računalnih sustava visokih performansi. Istraživačkim aktivnostima obuhvaćamo izazovne teme na ugradbenim i HPC sustavima kao što su energetska učinkovitost, arhitektonske i algoritamske optimizacije računalno intenzivnih aplikacija.

 

Centar izvrsnosti za računalni vid

Glavna zadaća Centra izvrsnosti za računalni vid (CRV) promicanje je suradnje između istraživača u područjima računalnog vida i razumijevanja slike, raspoznavanja uzoraka te digitalne obradbe i analize slike na Sveučilištu u Zagrebu te trajno pokretanje i promicanje daljnje suradnje s raznim industrijskim partnerima.