Misija i vizija

Vodeća smo nacionalna i regionalna visokoškolska i istraživačka ustanova s izvrsnim nastavnicima i studentima, čvrsto povezana s gospodarstvom, izvrsno organizirana i međunarodno prepoznatljiva.

Misija

Misija je Fakulteta:

  • obrazovati studente koji će nositi tehnološki i društveni razvoj Hrvatske kroz nastavu elektrotehnike, računarstva te informacijske i komunikacijske tehnologije zasnovanu na rezultatima istraživanja,
  • stvarati nova znanja kroz međunarodno priznata istraživanja,
  • razvijati gospodarstvo i javni sektor kroz inovacije te doprinositi ukupnom razvoju društva,
  • biti ustanova visokih akademskih vrijednosti i etičkih kriterija, mjesto kritičkog razmišljanja i propitivanja te jednakosti svih njenih članova i biti pokretačka snaga hrvatskog društva.

U ispunjenju misije Fakulteta oslanjamo se na naše temeljne vrijednosti koje dalje razvijamo: vodeća smo nacionalna visokoškolska i istraživačka ustanova s izvrsnim nastavnicima i studentima, čvrsto povezana s gospodarstvom, izvrsno organizirana i međunarodno prepoznatljiva.

Vizija

Naša je vizija kao vodeća hrvatska visokoškolska i istraživačka ustanova u području elektrotehnike, računarstva te informacijske i komunikacijske tehnologije, biti integrirani i konkurentni u europskom visokoobrazovnom i istraživačkom prostoru te stvarati nove oblike prijenosa znanja u gospodarstvo i pokretati gospodarsku aktivnost Hrvatske.

 

 


Strategija razvoja

Fakultetsko vijeće FER-a usvojilo je Strategiju razvoja FER-a 2019. – 2023. na 683. redovitoj sjednici održanoj 12. prosinca 2018. godine.

Tekst strategije bit će dostupan na ovim stranicama početkom 2019. godine.

 

Tekst strategije bit će dostupan početkom 2019. godine.