Misija i vizija

Vodeća smo nacionalna i regionalna visokoškolska i istraživačka ustanova s izvrsnim nastavnicima i studentima, čvrsto povezana s gospodarstvom, izvrsno organizirana i međunarodno prepoznatljiva.

Misija

Naša je misija:

 • nastavom i istraživanjem u području elektrotehnike, računarstva i informacijsko-komunikacijske tehnologije, uz prirodoslovnu podlogu koju daju primijenjena matematika i primijenjena fizika, obrazovati studente koji će nositi tehnološki i društveni razvoj Hrvatske;
 • međunarodno priznatim istraživanjima i razvojem novih interdisciplinarnih područja stvarati nova znanja;
 • inovacijama razvijati gospodarstvo i javni sektor te doprinositi ukupnom razvoju društva;
 • biti ustanovom visokih akademskih vrijednosti i etičkih kriterija, mjesto kritičkog promišljanja i propitivanja te jednakosti svih njezinih članova;
 • biti pokretačka snaga hrvatskoga društva.

U ostvarenju misije FER-a oslanjamo se na naše temeljne vrijednosti koje dalje razvijamo: vodeća smo nacionalna i regionalna visokoškolska i istraživačka ustanova s izvrsnim nastavnicima i studentima, čvrsto povezana s gospodarstvom, izvrsno organizirana i međunarodno prepoznatljiva.

Vizija

Kao vodeća hrvatska visokoškolska i istraživačka ustanova u području elektrotehnike, računarstva i informacijsko-komunikacijske tehnologije FER želi biti integriran i konkurentan u europskome visokoobrazovnom i istraživačkom prostoru te želi stvarati nove oblike prijenosa znanja u gospodarstvo i pokretati gospodarsku i društvenu aktivnost Hrvatske.

 

 


Strategija razvoja

Strategija Fakulteta predviđa da će se za razdoblje od 2013. do 2017. godine istraživačka i inovacijska djelatnost u području elektrotehnike, računarstva i informacijsko-komunikacijske tehnologije, uz snažnu potporu projektima iz matematike i fizike, usmjeriti sljedećim društvenim izazovima prepoznatim u europskim strateškim dokumentima koji su i u interesu gospodarskoga i uslužnoga sektora Hrvatske:

 1. sigurna, čista i učinkovita energija
 2. pametan, okolišu prilagođen i integriran transport
 3. uključiva, inovativna i sigurna društva
 4. mreže i usluge sljedeće generacije
 5. proizvodno i uslužno gospodarstvo
 6. zdravlje
 7. napredni materijali

 

Tekst strategije dostupan je na: