Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku

Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori jedinstven je studijski program Sveučilišta u Zagrebu koji administrativno vodi FER, a zajedničkim snagama izvode FER i FSB (Fakultet strojarstva i brodogradnje).

Trajanje: 3 godine
Potrebno ECTS bodova: 180
Akademski naziv: sveučilišni/a prvostupnik/ca (baccalaureus) inženjer/ka energetskih tehnologija

Ovaj trogodišnji sveučilišni prijediplomski studij studentima pruža specifične kvalifikacije i znanja iz energetike, elektrotehnike i strojarstva, na podlogama iz prirodoslovlja i proširenim znanjima iz zaštite okoliša, utjecaja na klimu te ekonomskih i pravnih aspekta modernih energetskih tehnologija.

Studij je smješten odnosno izvodi se u gradu Šibeniku, u izuzetno kvalitetno novouređenom prostoru kojeg je za potrebe studija pripremio Grad Šibenik. Osim što je jedan od najljepših hrvatskih gradova, Šibenik je ujedno i povijesna kolijevka modernih elektroenergetskih sustava te je među prvima u svijetu, već 1895. godine, imao svoj višefazni izmjenični elektroenergetski sustav.

Nakon završetka ovog studija, prvostupnici inženjeri mogu se zaposliti na brojnim poslovima povezanim s održivom odnosno "zelenom" energetikom, pri čemu treba znati da se trenutačno, u skladu s #NextGenerationEU i #EUGreenDeal, u cijeloj Europi otvara izuzetno velik broj inovativnih i dobro plaćenih radnih mjesta. Studenti koji žele nastaviti školovanje mogu upisati brojne diplomske studije uključujući i (naravno) diplomske studije na FER-u (koje upisuju pod istim uvjetima kao i studenti koji su prijediplomski studij završili u Zagrebu).

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku.