Obavijesti

Razredbeni ispit za upis na diplomski...

Razredbeni ispit za upis na diplomski studij održat će se u petak, 21. rujna 2018. godine u 9.00 sati u dvoranama D1 i D2.

Ispitu je potrebno pristupiti 20 minuta ranije radi provedbe identifikacije pristupnika. U tu svrhu kandidati trebaju predočiti važeću osobnu iskaznicu.

Test provjere znanja traje 3 sata (180 minuta).

Svi pristupnici koji su ispunili i zaključali web prijavu te u Studentsku službu predali prijavnu dokumentaciju za upis na diplomski studij mogu na stranici:
http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava
pregledati status svoje prijave i provjeriti imaju li obvezu pristupiti razredbenom ispitu.

Za prijavu na stranicu potrebno je upisati korisničko ime i lozinku koja je navedena prilikom ispunjavanja web prijave.

Kontakt adresa za eventualne probleme i nejasnoće je: diplomski.upisi@fer.hr.

Više informacija o razredbenom ispitu pročitajte uopširnijem sadržaju obavijesti. 

Autor: Tomislav Matleković
Prijave za upis na diplomske studije...

Nakon provedenog srpanjskog upisnog roka za rujanski rok je preostalo 307 slobodnih mjesta.

Prijave za upis na diplomske studije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva obavljat će se do petka, 14. rujna 2018. godine putem web aplikacije na adresi:
http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava.

Detaljne informacije o načinu prijave i rokovima objavljene su na stranici:
https://www.fer.unizg.hr/studiji/diplomski_studiji/upisi.

Kontakt adresa e-pošte za pitanja o upisu na diplomske studije je diplomski.upisi@fer.hr.

Autor: Tomislav Matleković
Otvoreni računi za studente koji su...

Obavještavano studente koji su ove ak. godine 2018. / 2019. upisali prvi put prvu godinu preddiplomskog studija FER-a da su im OTVORENA DVA NOVA KORISNIČKA RAČUNA (FER korisnički račun i AAI korisnički račun).

Račune mogu preuzeti na stranici: http://www.fer.unizg.hr/info.

Osim toga, za te je studente omogućen ODABIR GRUPE kojem se može pristupiti preko poveznice na info stranici.

Autor: webmaster

Obavještavamo studente da će dodatno fotografiranje za studentsku iskaznicu biti organizirano u petak, 28. rujna 2018. godine u 14.00 sati (nakon uvodnog sata za brucoše) u predavaonici A111.

Obavijest se odnosi na studente koji su prvi put upisali 1. godinu preddiplomskog studija u akademskoj godini 2018./2019. (brucoše), a koji se prilikom upisa iz opravdanih razloga nisu fotografirali za studentsku iskaznicu. 

Autor: Petra Lukina

Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij INFORMACIJSKA SIGURNOST za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist informacijske sigurnosti. Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9 do 13 sati, od 1. lipnja do 27. srpnja 2018. godine te od 3. rujna do zaključno 28. rujna 2018. godine.

Više informacija možete saznati na: http://www.fer.unizg.hr/infosig ili na telefon (01) 6129 920 kod gospođe Smiljanke Turkalj. Prijavni obrazac dostupan je na web-stranicama specijalističkog studija na gornjoj adresi, unutar izbornika Obrasci i upute.

Na poslijediplomski specijalistički studij može se upisati kandidat sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem iz računarstva, informatike ili srodnih informacijskih ili tehničkih grana koji je tijekom sveučilišnog studija stekao najmanje 300 ECTS-bodova ili kandidat sa završenim drugim sveučilišnim diplomskim studijem, uz radno iskustvo na području informacijske sigurnosti.

Broj slobodnih mjesta: 20.

Studenti poslijediplomskog studija plaćaju školarinu u iznosu od 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate (17.500,00 i 17.500,00 kn) pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u studenome 2018. godine.

Autor: Boris Vrdoljak
Rezultati srpanjskog upisnog roka za...

Za srpanjski upisni rok za upis na diplomske studije FER-a u akademskoj godini 2018./2019. okončan je razredbeni postupak i formirana je lista pristupnika koji su ostvarili pravo upisa.

Pravo upisa ostvarila su 293 pristupnika dok 13 kandidata, koji su predali prijave, nisu ostvarili pravo upisa.

Svi pristupnici koji su predali prijavu za upis na diplomski studij u srpanjskom roku mogu vidjeti svoj status nakon obavljenog razredbenog postupka na stranici:
http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava.

Za prijavu na stranicu potrebno je upisati korisničko ime i lozinku koja je navedena prilikom ispunjavanja web prijave.

Za pristupnike koji su ostvarili pravo upisa na srpanjskom roku podatci o upisu diplomskog studija bit će evidentirani u ISVU tijekom današnjeg dana.

Pristupnici koji su ostvarili pravo upisa trebaju potvrditi upis predajom potvrde o uplati upisnine u iznosu od 300,00 kuna. Potvrdu o uplati upisnine mogu odmah poslati na e-mail adresu stuslu@fer.hr ili predati na šalteru Studentske službe, a najkasnije do 30. 9. 2018. godine. Na temelju zaprimljene potvrde o uplati upisnine, Studentska služba će aktivirati studentska prava na diplomskom studiju. 

U nastavku se nalaze podatci potrebni za uplatu upisnine.

  • Iznos: 300,00 kuna
  • Kunski IBAN broj: HR7623600001101218080
  • Model: HR00
  • Poziv na broj primatelja: 65-OIB 

Pristupnici koji nisu ostvarili pravo upisa na ovom upisnom roku, automatski su prijavljeni za rujanski upisni rok. Za rujanski rok je preostalo 307 slobodnih mjesta.

Prijave za rujanski razredbeni postupak bit će otvorene početkom rujna o čemu će pravovremeno biti objavljena obavijest.

Autor: Petra Lukina
Prijave za upis na diplomske...

Na temelju Natječaja za upis u diplomske studijske programe na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2018./2019. prijave za upis će biti otvorene do petka, 13. srpnja 2018. godine putem web aplikacije na adresi: 

http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava.

Upis će se provoditi u sklopu srpanjskog i rujanskog razredbenog postupka.

Na srpanjski razredbeni postupak prijavljuju se isključivo studenti koji u skladu s Natječajem za upis u diplomske studijske programe FER-a nemaju obvezu pristupiti provjeri znanja.

Prijave za rujanski razredbeni postupak bit će otvorene početkom rujna o čemu će pravovremeno biti objavljena obavijest.

Sve informacije o postupku prijave i rokovima dostupne su ovdje.

Autor: Petra Lukina

Obzor 2020 projekt "Twinning coordination action for spreading excellence in Aerial Robotics – AeRoTwin" i Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja - LARICS pozivaju vas na predavanje

"Bioinspired Aerial Robots for Infrastructures"

koje će održati dr. Mirko Kovač, Imperial College London, UK. Predavanje će se održati 27. rujna 2018. godine, u 9 sati, u Seminaru C9-02 (9. kat zgrade C, ZARI).

Predavanje se bavi temom razvoja tehnologije u budućnosti i suradnjom robota i ljudi u takvom svijetu, ponajprije u kontekstu zračne robotike. Na predavanju će dr. Kovač opisati osnovne principe za dizajn i razvojne tehnologije inovativnih letećih robota koji su inspirirani biologijom, a koji će imati napredne sposobnosti nužne za funkcionalan suživot s ljudima.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku. Više informacija o predavaču i predavanju možete pročitati u opširnijem sadržaju obavijesti i na službenoj internetskoj stranici projekta AeRoTwin.

Autor: Ivana Mikolić

Čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti vas da je prof. dr. sc. Ivi Uglešiću sa Zavoda za visoki napon i energetiku dodijeljena prestižna nagrada "Fellow" na svečanom otvorenju 47. kongresa Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave (CIGRÉ) u Parizu.

Nagrada "Fellow" dodjeljuje se članovima koji su dugogodišnjim radom i zalaganjem značajno doprinijeli radu udruge i razvitku struke.

Čestitamo!

Autor: Matej Krpan
Code Club na FER-u

Od ove jeseni, u sklopu inicijative Code Club, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održavat će se radionice iz programiranja namijenjene učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Radionice počinju 20. rujna 2018. i održavat će se svakog četvrtka od 19 do 20 sati u dvorani A104. Kako je broj mjesta ograničen raspoloživim resursima, molimo vas da se prijavite za sudjelovanje preko online formulara na adresi:
https://goo.gl/wJvZMM.

Više informacija o Code Club pokretu, koji trenutno uključuju preko 10 000 besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu u cijelom svijetu, pročitajte na službenim stranicama hrvatskog ogranka Code Cluba: http://codeclubcroatia.org/, a za sva dodatna pitanja oko radionica koje će se održavati na FER-u javite se porukom elektroničke pošte na adrese voditelja radionica: anaselek@gmail.com ili dljubic@gmail.com.

Autor: Tomislav Jagušt
Upisi u radionice RADDAR

Kreću upisi u radionice RADDAR iz matematike i programiranja za učenike 5. do 8. razreda. FER i XV. gimnazija organiziraju program RADDAR već šestu godinu uz pomoć Hrvatskog matematičkog društva i udruge Mladi nadareni matematičari Marin Getaldić.

Od 15. listopada 2018. godine radionice se održavaju jednom tjedno u poslijepodnevnim satima u prostorijama XV. gimnazije, a posjeti laboratorijima FER-a održavat će se subotom. Uvodni sastanak za nove polaznike održat će se 1. listopada 2018. godine, u 19 sati, u XV. gimnaziji.

Upisnice i dodatne informacije pogledajte mo\ete pogledati na web stranici XV. gimnazije.

Autor: Alan Vukić
Prvo mjesto studenata FER-a na...

Studenti Josip Bačmaga, Vedran Major i Vanja Lapat, čiji je mentor prof. dr. sc. Adrijan Barić, pobijedili su na natjecanju 2018 IEEE International Symposium on Electromagnetic Compatibility Hardware Design Competition za što su dobili prikladnu plaketu te novčanu nagradu.

Ovo je natjecanje organizirano u okviru najveće američke EMC konferencije pa nam je tim više drago da se Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu pokazao u tako lijepom svjetlu.

Autor: Adrijan Barić
Predrag Pale dobitnik nagrade IEEE...

Predrag Pale, predsjednik Odjela za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE u razdoblju 2014. - 2017. godine, dobitnik je godišnje nagrade IEEE Education Society Outstanding Chapter Leadership Award. Ta se nagrada dodjeljuje na svjetskoj razini kao priznanje voditelju onoga (lokalnoga) odjela IEEE Education Society koji je dao izvanredan doprinos programima koji su zanimljivi studentima i stručnjacima. Nagrada se sastoji od plakete i povelje s prigodnom posvetom koja glasi: "za vodstvo u promoviranju važnih aktivnosti u hrvatskom ogranku Odjela za obrazovanje".

Svečano uručenje nagrade bit će na godišnjoj konferenciji "Frontiers in Education" koja se ove godine održava u listopadu u San Joseu u Kaliforniji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ova je nagrada veliko priznanje vodstvu Odjela za obrazovanje, ali i cijeloj Hrvatskoj sekciji IEEE. Velika hvala i zagrebačkome Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) koji je Odjelu za obrazovanje dao na raspolaganje resurse i opremu bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti rezultate prepoznate (i) na svjetskoj razini.

Srdačne čestitke Predragu Paleu i njegovim suradnicima Vesni Kezdorf i Juraju Petroviću na ovom velikom priznanju!

Autor: Maja Matijašević
Međunarodna interdisciplinarna...

U Biogradu na Moru će se od 30. rujna do 7. listopada 2018. godine održati jubilarna, 10. radionica Breaking the Surface – BtS. BtS je međunarodna interdisciplinarna radionica koja svake godine u Hrvatskoj okuplja svjetske stručnjake iz različitih područja morskih znanosti kao što su pomorska robotika, podvodna arheologija, oceanografija, pomorska biologija, zaštita okoliša... Glavni cilj je radionice polaznike potaknuti na razmjenu znanja i iskustva o pomorskoj robotici i njenim primjenama. Program radionice sastoji se od predavanja, tutorijala i demonstracija opreme. Događaj organiziraju FER-ov Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije (LAPOST) i Centar za podvodne sustave i tehnologije - CEPOST.

Više informacija o radionici možete pročitati ovdje.

Autor: Alan Vukić
11. Dani inženjera elektrotehnike

11. Dani inženjera elektrotehnike održat će se u Puli od 27. do 29. rujna 2018. godine u organizaciji Hrvatske komore inženjera elektrotehnike. Na najznačajnijem stručnom okupljanju inženjera elektrotehnike sudionici će imati priliku usavršavati svoje znanje i te unaprijediti rad struke, njezin dignitet, odgovornost i učinkovitost. Skup uključuje radionice, prezentacije radova studenata te predavanja odnosno referate kojima su obuhvaćene mnoge teme značajne za rad inženjera elektrotehnike, projektanata, nadzornih inženjera i inženjera voditelja građenja. Događaj će se održati pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Grada Pule, Istarske županije, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu te Tehničkog fakulteta Rijeka.

Autor: Alan Vukić

Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij UPRAVLJANJE PROJEKTIMA za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist upravljanja projektima.

Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9 do 13 sati, od 6. srpnja do 27. srpnja 2018. godine te od 3. rujna do zaključno 28. rujna 2018. godine.

Detaljnije obavijesti mogu se pogledati na http://www.fer.hr/up ili dobiti na telefon (01) 6129 920 kod gospođe Smiljanke Turkalj.

Prijavni obrazac dostupan je na internetskim stranicama specijalističkog studija na navedenoj adresi, unutar izbornika Obrasci i upute.

Na poslijediplomski specijalistički studij može se upisati kandidat sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem koji je tijekom sveučilišnog studija stekao najmanje 300 ECTS-bodova ili završen s njime izjednačen diplomski studij.

Broj slobodnih mjesta: 20.

Studenti poslijediplomskog studija plaćaju školarinu u iznosu od 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate (17.500,00 i 17.500,00 kn) pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u studenome 2018. godine.

Autor: Krešimir Fertalj
Pokreni svoj startup - otvorene...

Studentski startup inkubator SPOCK pomoći će vam da pokrenete svoju ideju, a sve to uz dovoljno vremena za izvršavanje svih studentskih obaveza. Deset mjeseci ćete na raspolaganju imati besplatan radni prostor, opremu, mentore, niz radionica i predavanja te pristup brojnim događanjima.

Prijave su otvorene do 12. 10. 2018. na poveznici https://spock.fer.hr/prijave/.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Alan Vukić