Obavijesti

Svečane promocije magistara inženjera

Svečane promocije magistara inženjera održat će se u subotu, 26. listopada 2019. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 9.00 i 12.00 sati za kandidate koji su obranili diplomski rad u srpnju i rujnu 2019. godine.

Generalna proba bit će sat i pol prije početka promocije.

Pristupnici se za generalnu probu trebaju okupiti u predvorju zgrade (kod blagajni). Molimo pristupnike da samostalno ne ulaze u dvoranu i ne kasne!

Popisi studenata po promocijama nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Matleković
FER osniva Centar za umjetnu...

FER osniva Centar za umjetnu inteligenciju, prvi takve vrste u Hrvatskoj. Centar će biti središnja institucija koja će koordinirati aktivnosti na području razvoja umjetne inteligencije, kao i središnje mjesto za povezivanje javnog sektora i znanstvene zajednice. Svoj će rad u velikoj mjeri posvetiti i iskorištavanju umjetne inteligencije u društveno odgovorne svrhe. Osnivanje Centra motivirano je željom za dijeljenjem znanja i pružanjem podrške svima kojima su ove teme značajne, na tragu preporuka o razvoju i primjeni umjetne inteligencije koje je ove godine donijela Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

Motiv za osnivanje Centra za umjetnu inteligenciju dijeljenje je znanja i pružanje podrške svima kojima su ove teme značajne.

Više informacija dostupno je u nastavku obavijesti.

Autor: FER
Upisi u II., III., IV. V. i VI....

Upisi na Doktorskom studiju "Elektrotehnika i računarstvo" FER-a trajat će od 24. rujna do 11.  listopada 2019. na pultu Studentske službe u uredovno vrijeme od 12 do 14 sati.

Podsjećamo studente doktorskoga studija FER-a da, sukladno Statutu Sveučilišta u Zagrebu, status studenta ostvaruju isključivo upisom semestra (bilo redovno, bilo u ponavljanje).  Neupisivanjem semestra studij se prekida (gubi se studentski status), a u slučaju zatraženog i odobrenog nastavka studija u propisanom roku, studij se nastavlja prema (moguće i drugačijim) pravilima za generaciju s kojom student nastavlja studij, uz plaćanje dodatnih troškova prema Odluci Fakultetskoga vijeća od 4. srpnja 2018. (stavak III. Odluke)

Detaljnije upute pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Đurđica Tomić Peruško
Objavljen novi broj Glasnika FER-a

Objavili smo novi broj Glasnika FER-a. U broju za mjesec listopad pročitajte o novim projektima, priznanjima za naše djelatnike, događajima iz popularizacije znanosti i ostalim aktivnostima na Fakultetu.

Na Glasnik se možete prijaviti ovdje ili ga možete preuzeti u formatu PDF ovdje.

Autor: Marko Tucaković
Vidimo se na 38. "Brucošijadi...

Brucošijada FER-a najveći je studentski događaj koji je već odavno prerastao okvire obične brucošijade, a 9. studenog 2019. godine očekuje nas novo izdanje ovog mini festivala, kada FER opet pretvaramo u koncertni prostor - čak 16 izvođača sudjelovat će u ovogodišnjem programu! U ponudi 38. Brucošijade FER-a bit će i projekcije filmova u kinu te nezaboravni hitovi na KSET Caffeu.

Zasad najavljeni izvođači su Brkovi, Svemirko, Zoster, Porto Morto, Sajsi MC, Koala Voice, terminator, Igralom, Mnogi Drugi, Trophy Jump i Full Ferry. Zadnji, treći krug izvođača bit će objavljen 20. listopada.

Regularne karte po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti u KSET-u, Dirty Old Shopu te u glazbenoj knjižari Rockmark. U KSET-u su dostupni i #brucifer paketi - za 120 kuna možeš dobiti kartu, #brucifer majicu, Volim ljuto umak, stickere i KSET ceker!

Brucoši FER-a svoje karte po cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u uz predočenje e-indeksa.

Autor: Marko Tucaković
"Croatian Computer Vision...

"Croatian Computer Vision Workshop" (CCVW 2019) je radionica čija je namjera povezati hrvatsku i međunarodnu zajednicu istraživača i stručnjaka iz područja teorije i primjene računalnog vida i razumijevanje slike. Cilj je radionice omogućiti razmjenu ideja među istraživačima, promovirati istraživanje te razvijati suradnju između istraživača i industrije. Teme radionice uključuju teoriju i primjenu računalnog vida te analizu, razumijevanje i obradu slike i videa. Ovogodišnja, osma po redu radionica, održati će se 23. listopada 2019. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Radionicu organizira Centar izvrsnosti za računalni vid Sveučilišta u Zagrebu pod pokroviteljstvom Akademije tehničkih znanosti Hrvatske.

Više informacija o radionici možete pronaći ovdje.

Autor: Marko Tucaković
Poznat datum održavanja četvrtog...

"Career Speed Dating", jedinstveni spoj poslodavca i studenata koji zajednički organiziraju Centar karijera FER-a i studentska udruga eSTUDENT, održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u četvrtak, 12. prosinca 2019. godine.

Ovaj događaj idealno je mjesto za pronalazak pravog spoja između studenata, kojima to predstavlja jedinstvenu priliku za prezentiranje potencijalnim poslodavcima u brzopoteznim intervjuima u trajanju od osam minuta, i poduzeća koja trebaju visokoobrazovane kadrove tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta. Popis 42 poduzeća koja sudjeluju na događanju bit će objavljen uskoro, a prijave za studente otvaraju se 11. studenoga 2019. godine.

Autor: Marko Tucaković
"Imagine, Create, Innovate:...

Studentski program "Imagine, Create, Innovate" inicijativa je Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT) kojom se omogućava da studentske ideje postanu prototipovi te naposljetku tehničke inovacije. Izazov ovogodišnjeg natjecanja je osmisliti ideju na temu digitalizacije u poljoprivredi te ju pretvoriti u maketu inovacije unutar 6 mjeseci. Natjecanje je ušlo u fazu izrade prototipova, a završno predstavljanje najboljih studentskih rješenja i dodjela nagrada za ta rješenja održat će se u prosincu 2019. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

ICENT ima svoje korijene na FER-u, a ustanovljen je s ciljem stvaranja treće dimenzije - inovacija zasnovanih na znanstvenim istraživanjima. Partnerstvom ICENT-a i FER-a stvara se snažna poluga koja aktivira akademsku i istraživačku zajednicu na dobrobit razvoja hrvatskog gospodarstva i društva. Prošlogodišnji projekt, "Imagine, Create, Innovate: Smart City", rezultirao je osnivanjem tri startupa i transferom tehnologije u poduzeće partnera.

Autor: Marko Tucaković
Smotra Sveučilišta

I na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu, koja će se od 21. do 23. studenoga 2019. godine održati u Studentskom centru u Zagrebu, FER ćemo predstaviti maturanticama i maturantima kroz radove studenata i djelatnika uz zanimljivo izlaganje. Budućim studenticama i studentima FER-a pokazat ćemo kako izgleda studentski život, koje prilike za razvoj karijere im se pružaju još tijekom studija te mogućnosti koje im se nude po završetku Fakulteta.

Autor: Marko Tucaković
Poziv na predavanje: Izazovi u...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Izazovi u nastavi matematike na tehničkim fakultetima"

koje će održati izv. prof. dr. sc. Tomislav Burić FER – Zavod za primijenjenu matematiku u utorak, 15. listopada 2019. u 18 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje koje možete pratiti i na Internetu na našem Youtube kanalu, a govorit će  o ljubavi Tomislava Burića prema matematici.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Vesna Kezdorf
Otvaranje prijava i predstavljanje...

Otvorene su prijave za četvrtu generaciju FER-ovog studentskog startup inkubatora SPOCK! Ove godine vas očekuju mnoge novosti s naglaskom na praćenje progresa, povezivanje s krajnjim korisnicima i razvoj prototipa s ključnim funkcionalnostima.

Od ove godine, osim standardnih timskih prijava s već osmišljenim projektima, moguće su i prijave pojedinaca s idejama, kojima ćemo pomoći u formiranju tima.

Novi program počinje u siječnju i završava u lipnju kada će timovi na demo dayu predstaviti rezultate svog šestomjesečnog rada. Program je osmišljen za ideje i projekte od najranije faze do MVP (eng. Minimum Viable Product) faze.

Povodom svih promjena u ovogodišnjem programu, 22. listopada 2019. u 18.00 sati u Sivoj vijećnici FER-a održat će se uvodno predavanje na kojem će se predstaviti detalji ovogodišnjeg programa. Molimo sve zainteresirane da se prijave za uvodno predavanje ovdje.

Prijavi se i napravi s nama prve startup korake!

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Matija Srbić
FER u suradnji sa šest sastavnica...

Projekt "Twinning Open Data Operational" (TODO) u okviru Obzor 2020. – Twinning, zamišljen je kao jedan od mehanizama za podizanje kvalitete istraživanja otvorenih podataka na Sveučilištu u Zagrebu na višu razinu, kao i umrežavanje s vodećim svjetskim centrima u području istraživanja i uvođenja ekosustava otvorenih podataka.

Projektni konzorcij čini čak šest sastavnica Sveučilišta u Zagrebu (Geodetski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet organizacije i informatike, Pravni fakultet, Prometni fakultet, Agronomski fakultet) uz potporu dva vodeća sveučilišta u domeni istraživanja otvorenih podataka - Delft University of Technology, Nizozemska i University of Aegean, Grčka.

 

Voditelj na FER- u je docent Igor Čavrak. Čestitamo!

 

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Marko Tucaković
OBZOR 2020. – projekt FLEXIGRID

Očekivano povećanje udjela obnovljivih izvora energije predstavlja izazov za elektroenergetski sustav po pitanju pouzdanosti, stabilnosti i sigurnosti opskrbe. Novi ciljevi EU za obnovljive izvore energije rezultirati će proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora u iznosu preko 50%, od čega će većina otpadati na srednjonaponsku i niskonaponsku mrežu. FLEXIGRID projekt će distribucijski sustav učiniti fleksibilnijim, pouzdanijim i učinkovitijim. Predmetna rješenja integrirat će se u open-source platformu kako bi bila interoperabilna s postojećim informacijsko-komunikacijskim sustavima. Kroz projekt će se provesti četiri komplementarna pilot projekta koja će osigurati visoku tehničku spremnost za komercijalizaciju (TRL8). Pilot projekti uključuju ruralnu mrežu u Španjolskoj, grčki otok Thasos, urbanu mrežu grada Zagreba i izoliranu dolinu u Južnom Tirolu (Italija).

 

Projekt se provodi u SmartGrid Labu FER-a, a ukupna vrijednost je 8.541.073,50 eura.

Čestitamo prof. Hrvoju Pandžiću!

Autor: Marko Tucaković
Prof. dr. sc. Mislav Grgić postao...

Prof. dr. sc. Mislav Grgić, redoviti profesor u trajnom zvanju FER-a, voditelj alumni-zajednice FER-a i prethodni dekan FER-a (2014. - 2018.), izabran je u srpnju 2019. godine za redovitog člana Europske akademije (Academia Europaea). Svečanost povodom primanja novih članova Europske akademije održat će se 23. listopada 2019. godine u Barceloni.

Prof. Grgić dvanaesti je znanstvenik iz Hrvatske koji je primljen u Europsku akademiju. Preostali članovi iz Hrvatske su (abecedno): prof. dr. sc. Davor Dukić, akademik Nikša Gligo, prof. dr. sc. Tatjana Josipović, akademik Ivica Kostović, akademik Goran Muić, prof. dr. sc. Vladimir Parpura, akademik Ivo Šlaus, akademik Marko Tadić, akademik Dario Vretenar, akademkinja Milena Žic Fuchs i akademik Viktor Žmegač. Ostali, hrvatskoj znanstvenoj javnosti poznati članovi Europske akademije, s hrvatskim korijenima, su: prof. dr. sc. Ivan Đikić, prof. dr. sc. Miroslav Radman, prof. dr. sc. Davor Solter i prof. dr. sc. Guy Paić.

Academia Europaea, sa sjedištem u Londonu, osnovana je 1988. godine. Aktivnosti Europske akademije usmjerene su prema širenju izvrsnosti u svim znanstvenim područjima radi općeg dobra i unapređenja obrazovanja. Cilj Europske akademije jest promicanje europskih istraživanja, savjetovanje vlada i međunarodnih organizacija oko znanstvenih tema te promicanje interdisciplinarnih i međunarodnih istraživačkih aktivnosti. U Europskoj akademiji trenutačno djeluje preko 70 dobitnika Nobelove nagrade.

Academia Europaea, osim glavnog sjedišta u Londonu i informacijskog sjedišta u Grazu, djeluje i kroz pet čvorišta (knowledge hubs) koja se nalaze u Barceloni, Bergenu, Cardiffu, Tbilisiju i Wrocławu.

Čestitamo našem profesoru Grgiću.

Autor: webmaster
Poziv na skup: 4th Int'l...

Istraživačka jedinica za znanost o podatcima Centra izvrsnosti za znanost o podatcima i napredne kooperativne sustave, u okviru projekta "DATACROSS – Napredne metode i tehnologije u znanosti o podatcima i kooperativnim sustavima", poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na skupu

    4th Int'l Workshop on Data Science (IWDS 2019)

koji će biti održan 15. listopada 2019. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u 9.00 sati.

Program je dostupan ovdje.
Registracija za skup je besplatna, ali obvezna, stoga molimo sve zainteresirane da potvrde svoje sudjelovanje do 11. listopada 2019. Registrirati se možete ovdje.

Više informacija dostupno je u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Ana Golub
Poziv na Konferenciju javne promocije...

Projekt DATACROSS – Napredne metode i tehnologije u znanosti o podatcima i kooperativnim sustavima i Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave pozivaju sve zainteresirane na

Konferenciju javne promocije projekta DATACROSS i Otvoreni dan ZCI-a

koji će se održati u srijedu, 16. listopada 2019. godine, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Program događaja možete preuzeti u PDF-u ovdje.
Molimo sve zainteresirane da se registriraju ovdje, najkasnije do 11. listopada 2019. godine.

Autor: Ana Golub
Upisi u radionice RADDAR

Kreću upisi u radionice RADDAR iz matematike i programiranja za učenike 5. do 8. razreda. FER i XV. gimnazija organiziraju program RADDAR već sedmu godinu uz pomoć Hrvatskog matematičkog društva i udruge Mladi nadareni matematičari Marin Getaldić.

Od 14. listopada 2019. godine radionice se održavaju jednom tjedno u poslijepodnevnim satima u prostorijama XV. gimnazije, a posjeti laboratorijima FER-a održavat će se subotom. Uvodni sastanak za nove polaznike održat će se 2. listopada 2019. godine, u 19 sati, u XV. gimnaziji.

Upisnice i dodatne informacije pogledajte možete pogledati na web stranici XV. gimnazije.

Autor: Ana Filipović
Omogućeno besplatno sudjelovanje...

Organizatori konferencije ATAAC Asistivna tehnologija i komunikAACija pozivaju sve studente i nastavnike FER-a koje zanimaju teme pristupačnosti, asistivnih tehnologija te rješenja za osobe s invaliditetom i korisnike potpomognute komunikacije da se besplatno registriraju za konferenciju ATAAC.

Zainteresirani mogu pronaći detaljnije informacije u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Željka Car
Sveučilište u Zagrebu obilježava 350...

Sveučilište u Zagrebu ove godine obilježava svoju 350. obljetnicu nizom događaja koji se održavaju u sveučilišnim prostorima. Vrhunac proslave bit će svečanost koja će se 3. studenoga 2019. održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. U nazočnosti visokih gostiju iz zemlje i inozemstva, koji će se pridružiti rektoru prof. dr. sc. Damiru Borasu, prorektorima, dekanima i prodekanima, profesorima i studentima, obilježit će se 350 godina duga povijest Sveučilišta u Zagrebu te značaj najstarije visokoobrazovne institucije s neprekidnim djelovanjem u Hrvatskoj.

Sveučilište u Zagrebu danas je moderna viskoobrazovna institucija u čijem okrilju djeluju 34 sastavnice – 30 fakulteta, tri akademije i jedan sveučilišni odjel. S oko 70 000 studenata na svim trima studijskim razinama – preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj, što čini 48,5 posto svih studenata u Republici Hrvatskoj, Sveučilište u Zagrebu najveća je visokoobrazovna institucija u našoj zemlji.

Više informacija o povijesti sveučilišta dostupan je na stranici Sveučilišta.

Autor: Ana Fadljević
Posjet glavnog direktora Glavne...

U ponedjeljak, 15. srpnja 2019. godine, u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, FER je posjetio glavni direktor Glavne uprave za istraživanje i inovacije pri Europskoj komisiji Jean-Eric Paquet u pratnji državnog tajnika Tome Antičića i ostalih predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nakon razgovora s dekanom i prezentacije uspješnih projekata u okviru programa Obzor 2020, g. Paquet posjetio je Laboratorij za Internet stvari (IoTLab), Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije (LARES), Laboratorij za autonomne sustave i mobilnu robotiku (LAMOR), Smart Grid Lab te Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije (LAPOST), gdje su ga ugostili voditelji projekata i laboratorija i prikazali djelovanje i rezultate svojih istraživačkih grupa. Posjet je završen okruglim stolom na temu izvrsnosti u istraživanju.

U nastavku obavijesti dostupno je nekoliko fotografija sa susreta.
 

Autor: Ana Filipović
Copernicus Hackathon Zagreb 2019.

U prostorima Sveučilišnog računskog centra SRCE u Zagrebu, 23. i 24. listopada 2019. godine po prvi puta će biti održan Copernicus Hackathon - natjecanje timova u razvoju aplikacija koje se temelje na korištenju podataka i servisa Copernicus programa – Europskog programa opažanja zemlje iz svemira. Ovo natjecanje provodi se u okviru aktivnosti Europske komisije na promicanju Copernicus programa i izboreno je na natječaju provedeno tijekom prosinca 2018. godine.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, nositelj organizacije Hackathona je Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a suorganizatori su Državna geodetska uprava, Grad Zagreb, Hrvatska udruga poslodavaca, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Šumarski fakultet, Ericsson-Nikola Tesla d.d., Amphinicy Technologies d.o.o., GDI d.o.o. i Sveučilišni računski centar - Srce. U organizaciji također sudjeluje Fakulteta gradbeništva in geodezije Univerze v Ljubljani, obzirom da ovaj Hackathon pokriva područje Hrvatske i Slovenije.

Natjecanje je namijenjeno gospodarskim subjektima, institutima, istraživačkim timovima i studentima koji koriste Copernicus podatke i servise u razvoju aplikacija. Za najbolje timove predviđene su nagrade u svakoj kategoriji.

Više informacija pronađite na www.copernicus-zagreb.eu.

Autor: Dario Bojanjac
I ove godine najbolje maturantice i...

Upisi brucoša na preddiplomski studij "Elektrotehnika i informacijska tehnologija i Računarstvo" održani u srpnju i ove su godine privukli najbolje maturantice i maturante.

Interes za studij na FER-u je velik i kontinuirano raste, a ove godine je FER kao prvi izbor izabralo preko 1200 maturanata.

Više informacija o našim novim brucošima i njihovim uspjesima na državnoj maturi pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Iva Gospodnetić
Održan uvodni sat za studente prve...

Uvodni sat za studente prve nastavne godine preddiplomskog studija održan je 27. rujna 2019. godine u 12 sati. Studente su pozdravili dekan izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec, prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Mihaela Vranić te predstavnici zajedničkih službi. Nakon Uvodnog sata održana je prezentacija "Studenti za studente" u organizaciji studenata viših godina studija.

Isti dan u 10.00 sati održan je Uvodni sat za dolazne Erasmus+ studente. U akademskoj godini 2019./2020. FER će ugostiti 43 dolaznih Erasmus+ studenata.

—U ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine održan je uvodni sat za petu generaciju studenata Dislociranog sveučilišnoga preddiplomskog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku. Studente je dočekao i pozdravio voditelj Studija, prof. dr. sc. Marko Delimar. U akademsku godinu 2019./2020. upisano je 27 brucoša.

Autor: Marko Tucaković
"Noć istraživača"

"Noć istraživača", projekt kojim se želi ukazati na važnost znanstvenoga istraživanja u svakodnevnom životu, održao se u petak, 27. rujna 2019. godine. Ova inicijativa, koja se već desetak godina održava svakog zadnjeg petka u rujnu, ove se godine paralelno odvijala u pet gradova: Zagrebu, Splitu, Puli, Rijeci i Osijeku.

FER se na "Noći istraživača" predstavio s nizom prezentacija i radionica koje obuhvaćaju područja elektrotehnike, računarstva i fizike: lansiranje rakete, zračna "bazooka", pokusi sa zvukom, utrke robota, nuklearna energija protiv klimatskih promjena (u suradnji s Hrvatskim nuklearnim društvom), s posebnom atrakcijom, glazbenom Teslinom zavojnicom, radom našeg studenta Ivana Kožara.

Ove se godine u Zagrebu program odvijao na dva mjesta, na Europskom trgu i u tunelu Grič, u kojem su članice projekta Transformacija robota u edukacijsko sredstvo, u suradnji s učenicima O.Š. Davorina Trstenjaka iz Zagreba predstavile neke od svojih edukacijskih robota i igru "Spasi me! Robot izgubljen u labirintu...".

Autor: Marko Tucaković
"NOVsky" Art & Science...

Prvi festival znanosti i umjetnosti, "NOVsky 2019.", održan je u petak, 13. rujna 2019. godine u Novskoj. Festival, na kojem su sudjelovali brojni izlagači i predavači iz cijele Hrvatske, okupio je nekoliko tisuća posjetitelja, uglavnom školske djece. Na brojnim radionicama, prezentacijama, izložbama, predavanjima i instalacijama posjetitelji su se mogli upoznati s raznim zanimljivostima iz svijeta matematike, elektrotehnike, računarstva, robotike, 3D tehnologija, kemije, fizike i biologije, prisustvovati prvoj noćnoj utrci solarnih vozila, laserskom show-u, isprobati lasersku harfu te uživati u glazbenom programu s Teslinom zavojnicom.

Fakultet elektrotehnike i računarstva predstavio se skupom mini radionica koje povezuju stare računalne igre, matematiku i algoritamsko razmišljanje i osnove elektrotehnike te glazbenim programom s Teslinom zavojnicom. Na festivalu su s FER-a sudjelovali Mirna Baksa, Ivan Kožar i Tomislav Jagušt.

Festival su, uz Grad Novsku, organizirali POU Novska i Turistička zajednica Grada Novske, Gradska knjižnica i čitaonica "Ante Jagar" Novska, Zadruga ZEZ, FER i Institut Ruđer Bošković, uz pomoć brojnih volonterki i volontera iz Novske i okolice.

Autor: Marko Tucaković