Obavijesti

Zapažen govor dekana Gordana Gledeca...

Zapažen govor dekana FER-a prof. dr. sc. Gordana Gledeca povodom obilježavanja Dana Fakulteta 26. 11. 2021. godine, možete pogledati u izdvojenom prilogu na YouTube kanalu FER-a, a u nastavku izdvajamo nekoliko medijskih članaka u kojima je popraćena ovogodišnja proslava Dana Fakulteta.

Telegram.hr - Dekan FER-a održao prevažan, spektakularan govor. Dok ga slušate, shvaćate koliko zapravo malo treba da se Hrvatska izvuče

Jutarnji list - Dekan FER-a održao zapažen govor - secirao je probleme obrazovanja, ali i ponudio rješenja: "Potencijal je tu"

Rep.hr - Dekan FER-a govorom nadmašio predsjednika i gradonačelnika

Srednja.hr - Dekan FER-a održao fenomenalan govor: Pogledajte kako je kritizirao Borasa koji je sjedio ispred njega

Universitas portal - Zbog poplave odlikaša, djeci šaljemo krivu poruku!

Zagreb.info - Spektakularan govor dekana FER-a, ozbiljne kritike na račun obrazovnog sustava slušao i rektor Boras

Zagreb.info - MILANOVIĆ O FER-OVCIMA: "Čast mi je obratiti se hrvatskoj tehničkoj eliti. Mi pravnici smo na ovaj Fakultet gledali uvijek s jednom dozom strahopoštovanja"

24 sata - Pogledajte govor dekana FER-a o kojem svi pričaju

Autor: Petra Škaberna
Svečano obilježen Dan FER-a

Svečanost obilježavanja Dana FER-a održala se 26. studenoga 2021. godine, u dvorani Auditorium Maximum, a događaju su prisustvovali brojni visoki uzvanici, predstavnici vlasti, znanstvenih, obrazovnih i vojnih institucija te gospodarstva.

Okupljenim gostima kratkim su se govorima obratili predsjednik Republike Hrvatske gospodin Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva gospodin Bernard Gršić, gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Tomislav Tomašević i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

Dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec u svom se govoru osvrnuo na smjer razvoja FER-a, na status Fakulteta u akademskom svijetu i gospodarskim krugovima te naglasio važnost poticanja poduzetništva i startupa, inovacija i istraživanja. Poslao je snažne poruke vezane za obrazovanje budućih stručnjaka, za gospodarstvo zasnovano na inovacijama, a na kraju govora istaknuo je i svoje viđenje smjera razvoja Sveučilišta u Zagrebu koje treba težiti ostvarenju bolje budućnosti.

Na Danu Fakulteta najuspješnijim studentima tradicionalno se dodjeljuju brojne nagrade i priznanja, a popis nagrađenih nalazi se u proširenom dijelu ove obavijesti.

Zahvaljujemo svim našim gostima koji su uveličali obilježavanje Dana Fakulteta! Čestitamo i svim nagrađenim djelatnicima te studentima na vrhunskim rezultatima!

Snimku svečanosti možete pogledati ovdje, a fotografije su dostupne ovdje.

 

Autor: Petra Škaberna
Suradnja Aircasha i FER-a: Razvoj...

Aircash d.o.o. je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) nositelj projekta "Sustav za otkrivanje zlonamjernih elektroničkih platnih transakcija zasnovan na strojnom učenju - SUZE" koji ima za cilj razvoj metoda automatske i poluautomatske detekcije zlonamjernih transakcija zasnovan na tehnikama strojnog učenja jer su moderne financijske usluge koje se konzumiraju digitalnim kanalima bez fizičke prisutnosti korisnika podložne sve većem skupu mogućih zloupotreba.

Glavni istraživački izazov projekta je izgraditi sustav koji će pružati sigurnosne mehanizme bez narušavanja iskustva korisnika. Osim toga, važna je i uspostava balansa između interpretabilnosti, kao važnog regulatornog kriterija, i učinkovitosti modela strojnog učenja. Cilj modernih financijskih usluga je zadovoljiti sve postojeće i anticipirati buduće regulatorne standarde kako bi osigurali sigurnost i zadržali povjerenje korisnika.

Osim već spomenutog povećanja sigurnosti korisnika, projekt će omogućiti komercijalni razvoj kao i plasiranje novih usluga. Primjerice, analizom transakcijskih podataka izgradit će se korisnički profili koji će omogućiti procjenu rizika izdavanja kratkoročnih malih zajmova korisnicima platforme.

Voditelji projekta su izv. prof. dr. sc. Goran Delač sa Zavoda za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave pri FER-u i Hrvoje Ćosić, direktor i osnivač Aircasha.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Natječaj za upis studenata na...

Otvoren je natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij Informacijska sigurnost za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist informacijske sigurnosti.

Prijave možete poslati poštom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 do 23. prosinca 2021. godine ili na adresu e-pošte specijalisticki.studij@fer.hr

Detaljnije obavijesti dostupne su na adresi: http://www.fer.unizg.hr/infosig.

Prijavni obrazac dostupan je na web-stranicama specijalističkog studija na gornjoj adresi, unutar izbornika Obrasci i upute.

Na poslijediplomski specijalistički studij može se upisati kandidat sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem iz računarstva, informatike ili srodnih informacijskih ili tehničkih grana koji je tijekom sveučilišnog studija stekao najmanje 300 ECTS-bodova ili kandidat sa završenim drugim sveučilišnim diplomskim studijem, uz radno iskustvo na području informacijske i komunikacijske tehnologije. 

Broj slobodnih mjesta: 20.

Studenti poslijediplomskog studija plaćaju školarinu u iznosu od 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate (17.500,00 i 17.500,00 HRK) pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u veljači 2022. godine.

Osoba za kontakt: Valentina Čale, prof. (tel: 01/6129-920).

Autor: Valentina Čale
Svečane promocije magistara inženjera

Svečane promocije kandidata koji su završili diplomski studij u akademskoj godini 2020./2021. održat će se u subotu, 11. prosinca 2021. godine u 9.00, 11.00, 13.00 i 15.00 sati u Studentskom centru u Zagrebu (Savska cesta 25).

Generalna proba bit će sat vremena prije održavanja promocije. Kandidati trebaju doći ispred ulaza u prostorije Studentskog centra. Molimo kandidate da dođu na vrijeme!

Svi promoventi trebaju ovdje prijaviti svoj dolazak kao i dolazak osoba u pratnji najkasnije do 9. prosinca 2021. godine do 12.00 sati. S obzirom na pandemiju i ograničene kapacitete prostora molimo vas da predvidite dolazak do najviše 7 osoba u pratnji.

Također, svi kandidati i njihova pratnja morat će prilikom ulaska u prostorije Studentskog centra predočiti COVID potvrdu. Za one koji nemaju COVID potvrdu bit će osigurana mogućnost brzog testiranja prije promocije. U tom slučaju je potrebno doći dovoljno ranije da se može na vrijeme prisustvovati generalnoj probi (vrijedi za kandidate), odnosno ući u dvoranu (odnosi se na pratnju). Cijena testa iznosit će 70,00 kuna.

Parkiralište u dvorištu Studentskog centra bit će otvoreno.

Popisi kandidata po promocijama objavljeni su u nastavku ove obavijesti.

Napomena:
Kandidati koji nisu u mogućnosti pristupiti svečanoj promociji nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi od utorka, 14. prosinca 2021. godine radnim danom od 12.00 do 14.00 sati  uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Autor: Petra Lukina
Svečane promocije prvostupnika inženjera

Svečane promocije kandidata koji su završili preddiplomski studij u akademskoj godini 2020./2021. održat će se u subotu, 4. prosinca 2021. godine u 9.00, 11.00, 13.00 i 15.00 sati u prostorijama Fakulteta u dvoranama D1 i D2.

Generalna proba bit će sat vremena prije održavanja promocije. Kandidati trebaju doći ispred dvorana D1 i D2. Molimo kandidate da dođu na vrijeme!

Svi promoventi trebaju ovdje prijaviti svoj dolazak kao i dolazak osoba u pratnji najkasnije do 2. prosinca 2021. godine do 12.00 sati. S obzirom na pandemiju i ograničene kapacitete prostora molimo vas da predvidite dolazak do najviše 7 osoba u pratnji.

Također, svi kandidati i njihova pratnja morat će prilikom dolaska na promociju predočiti COVID potvrdu. Za one koji nemaju COVID potvrdu bit će organizirano testiranje u prostorima Fakulteta. U tom slučaju je potrebno doći dovoljno ranije da možete na vrijeme prisustvovati generalnoj probi (vrijedi za kandidate), odnosno ući u dvoranu (odnosi se na pratnju). Cijena testa iznosit će 70,00 kuna.

Popisi kandidata po promocijama objavljeni su u nastavku ove obavijesti.

Napomena:
Kandidati koji nisu u mogućnosti pristupiti svečanoj promociji nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi od utorka, 7. prosinca 2021. godine radnim danom od 12.00 do 14.00 sati  uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Autor: Petra Lukina

Projekt DATACROSS – Napredne metode i tehnologije u znanosti o podatcima i kooperativnim sustavima i Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave, istraživačka jedinica ACROSS, organiziraju znanstvenu radionicu

International Workshop on Advanced Cooperative Systems

Radionica će se održati u petak, 3. prosinca 2021. godine, putem platforme MS Teams. Radionica je otvorena za sve zainteresirane istraživače iz akademske zajednice i industrije. Sudjelovanje na radionici moguće je putem poveznice.

Program radionice nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Ivan Petrović
Svečano uručene Zlatne diplome...

U povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u su 17. studenoga 2021. godine inženjerima generacije 1970./1971. uručene Zlatne diplome.

Odluka o dodjeli Spomendiplome diplomiranim inženjerima nakon pedeset godina od njihovog završetka studija donesena je još 1991. godine, a 10 godina kasnije preimenovana je u Zlatnu diplomu. Na taj način Fakultet već 30 godina izražava zahvalnost svojim diplomiranim inženjerima na svemu što su učinili za razvoj struke te za promociju Fakulteta u cjelini.

Pored Zlatnih diploma, ovom su prilikom najuspješnijim studentima uručena priznanja "Josip Lončar", za posebno istaknuti uspjeh u savladavanju gradiva na pojedinim godinama studija te posebna priznanja "Josip Lončar" za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u ak. god. 2020./2021. Uručena je i nagrada "Željka Matutinović - Sunčica", koja se dodjeljuje za najbolje studentske radove naših studenata u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima te nagrada "Stanko Turk", koja se dodjeljuje za osobito vrijedan diplomski rad iz polja računarstva.

Na Svečanoj sjednici Fakultet tradicionalno dodjeljuje i Zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a, a Zahvalnice je dobilo 23 srednjih škola odnosno gimnazija iz cijele Hrvatske.

Fotografije sa svečanosti dostupne su ovdje, a snimka svečanosti može se pogledati na našem YouTube kanalu. Imena dobitnika navedenih nagrada nalaze se u nastavku ove obavijesti.

Čestitamo svim nagrađenim studentima i našim zlatnim diplomcima te im želimo svako dobro!

Autor: Petra Škaberna
podkist #13: Branimir Lozo - Kako...

U maratonskom podkistu #13 gost je bio Branimir Lozo, bivši FER-ovac i osnivač udruge SURLA - Samoborske udruge roditelja za lokalne aktivnosti, koja je osnovana sa željom nekolicine roditelja da pozitivnom energijom, idejama i znanjem doprinesu obrazovnom sustavu (svoje) djece.

Tema emisije je obrazovni sustav, kako on funkcionira danas te kakva je potencijalna budućnost obrazovanja u Hrvatskoj. Misao koja se proteže tijekom cijelog podkista je da sve ovisi koliko smo se brzo spremni pokrenuti. "Za to moraš imati viziju, ideju za rješenje i hrabrost da provedeš promjenu. Mi u samo jednoj noći možemo postati novo društvo", smatra naš gost.

U radu s djecom, ističe Branimir, potrebno ih je poticati na fail. "Mi kao djeca, mi smo istraživači. Ali, bitno je biti u okruženju koje je sigurno za slobodno učenje i koje ne sankcionira neuspjeh. U našem obrazovnom sustavu manjka poticaja u kojem djeca istraživanjem, samostalno dolaze do heureka efekta", tvrdi Lozo.

U emisiji također doznajte, na vrlo slikovit način, kako je Branimir prije više od 20 godina, usred noći jedne subote dovršio upis na FER te kako je nekoliko godina kasnije napravio "revoluciju" u načinu organizacije rada FER-ove kantine, a koji se i danas koristi.

Svakako pogledajte "najbrbljaviji" podkist i nadamo se da ćete nakon 2 sata i 20 minuta ove zarazne energije zaista i sami povjerovati da svatko od nas ima dovoljno ludosti i kreativnosti da učini razliku.

Autor: Petra Škaberna
Prof. dr. sc. Ivan Petrović dobitnik...

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj 19. listopada 2021. godine, prof. dr. sc. Ivanu Petroviću dodijeljena je nagrada "Fran Bošnjaković" za ostvarene znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti.

Nagrada je profesoru Petroviću uručena na Svečanoj sjednici Senata 3. studenoga 2021.

Entuzijazam profesora Petrovića kojim pristupa znanstvenom radu i novim izazovima, neprestana želja za spoznajom novog i proširivanjem znanstvenih veza s kolegama iz Hrvatske i inozemstva te želja za prenošenjem znanja i radnih navika na mlađe suradnike u svojoj sredini, uz veliku znanstvenu produktivnost, čine ga uistinu iznimnim znanstvenikom i sveučilišnim nastavnikom.

Čestitamo profesoru Petroviću na ovom lijepom priznanju!

U nastavku obavijesti nalazi se više informacija te kratki životopis profesora Petrovića.

Autor: Petra Škaberna
COGSTEPS – moćan alat za jačanje...

Erasmus+ projekt "Crossing the Gap: Startup education and support for PhD students, researchers and scientists – COGSTEPS" predstavljen je javnosti 11. studenoga 2021. godine u Zagrebačkom inovacijskom centru - ZICER. Tim je povodom portal Netokracija objavio članak o ovome projektu, koji programski voditi Matija Srbić (SPOCK), a koji će uvelike olakšati povezivanje stručnjaka i pokretanje kvalitetnih znanstvenih startupa.

"Želimo poboljšati uvjete za pokretanje visokoinovativnih startupa te uključiti što veći broj istraživača i znanstvenika u startup ekosustav", pojašnjava Matija Srbić te ističe kako je cilj privući više od 100 istraživača sa sveučilišta u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

Generalna ideja projekta COGSTEPS je da se uz pomoć naprednog sustava preporuka članicama i članovima akademske zajednice omogući pronalazak partnera, ali i izvori financiranja.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor: Petra Škaberna
Preminuo prof. dr. sc. Mladen Kos

U ponedjeljak, 8. studenoga 2021. godine, u 73. godini života preminuo je prof. dr. sc. Mladen Kos, bivši dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva i umirovljeni redoviti profesor Zavoda za telekomunikacije.

Posljednji ispraćaj profesora Kosa bit će u petak, 12. studenoga 2021. godine, u 12.40 sati u Velikoj dvorani na Krematoriju.

Kao dugogodišnji profesor sudjelovao je u izvođenju nastave na predmetima Teorija informacije, Teorija prometa, Algoritmi i metode optimizacija, Optimizacije u telekomunikacijama i Širokopojasne mreže. Bio je suradnik i voditelj mnogim znanstvenim i stručnim projekatima u području telekomunikacija. Obnašao je dužnost predstojnika Zavoda za telekomunikacije FER-a (1998. - 2000.), prodekana za nastavu na FER-u (2000. - 2002.) i dekana FER-a (2002. - 2006.). Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu je sudjelovao u izvođenju nastave Teorija informacije, a ne Medicinskom fakultetu u Zagrebu je sudjelovao na poslijediplomskom studiju iz Telemedicine. Godine 1995. utemeljio je Laboratorij za napredne telekomunikacijske studije (LATS). Bio je predsjednik Upravnog vijeća CARNet-a (2004. - 2008.), aktivni član većeg broja domaćih i stranih znanstvenih i stručnih društava. Za svoj istaknuti rad dobio je Srebrnu plaketu "Josip Lončar" 1976., a 2006. Zlatnu plaketu "Josip Lončar" za dugogodišnji predani znanstveno-istraživački rad, posebno uspješno upravljanje Fakultetom i doprinos usklađivanju akademskog programa Fakulteta prema odredbama bolonjske deklaracije.

Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za Fakultet i Zavod. Neka počiva u miru.

Autor: Petra Škaberna
Otvorene su prijave za studente za...

Ovogodišnje izdanje Career Speed Datinga otvorilo je svoje prijave za studente. Šesti po redu Career Speed Dating održat će se 9. prosinca 2021. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Organizatori događaja su Centar karijera FER-a i studentska udruga eSTUDENT.

Prijave studenata za sudjelovanje na događaju traju od 2. do 19. studenoga 2021.

Autor: Nikolina Relić

Krenule su prijave za novu generaciju SPOCK-a! Program je namijenjen zaposlenicima Sveučilišta u Zagrebu i znanstveno-istraživačkih institucija te studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija, kao i onima koji su završili studij unazad dvije godine. Uz sve pogodnosti iz prošlogodišnjeg programa, odabrani timovi šeste generacije imat će priliku izravno se povezati s novim investicijskim fondom koji će investirati u znanstveno-istraživačke projekte s potencijalnom visokom komercijalnom vrijednošću za gospodarstvo.

Za sva pitanja o programu održat će se i predstavljanje programa u sklopu događaja ScienceUp koji se organizira u suradnji s udrugom Penkala. Prvi ScienceUp će se održati 16. studenoga s početkom u 17:30 sati u prostorima inkubatora BIRD. Na događaju će se prezentirati pojedinosti oko SPOCK-a te ostale trenutno dostupne mogućnosti, aktivnosti i programi kroz koje se istraživači i znanstvenici mogu uključiti u startup ekosustav. Više informacija o tome kako se prijaviti za sudjelovanje na događaju i kako saznati odgovore na sva pitanja vezana uz SPOCK i slične prilike dostupno je na Penkalinoj internetskoj stranici.

Prijave projekata i ideja za sljedeću generaciju SPOCK-a otvorene su do 10. prosinca, a svi zainteresirani za startup edukaciju mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca dostupnog na https://spock.fer.hr/prijave/.

Više informacija o SPOCK-ovom programu startup edukacije dostupno je na internetskoj stranici SPOCK-a.

Autor: Matija Srbić
Održan PowerTrip 2021

Za 50 studenata od 1. do 5. godine FER-a, u pratnji asistenata sa Zavoda za visoki napon i energetiku i planinarske sekcije KSET-a, posjetilo je  21. i 22. listopada 2021. HE Jaruga u NP Krka, HE Zakučac, branu Prančevići i malu HE Prančevići, HE Kraljevac te VE Voštane-Kamensko i TS Voštane. Stručno putovanje PowerTrip 2021 organizirano je s ciljem približavanja studentima područje elektroenergetike i mogućnosti uključivanja u stručnu zajednicu.

U nastavku obavijesti pogledajte kako nam je bilo.

Autor: Matej Krpan
Inovacija s FER-a koja mijenja...

U Slobodnoj Dalmaciji objavljen je članak o nedavno završenom projektu FER-a, "METASHAPE - Napredni ručni detektori metala s mogućnošću diskriminacije oblika mete za uporabu u humanitarnom razminiranju", čiji je koordinator bio prof. dr. sc. Vedran Bilas.

Glavni cilj projekta, koji je i uspješno realiziran, je unaprjeđenje sustava rada ručnih detektora metala u humanitarnom protuminskom djelovanju na način da operater-pirotehničar u realnom vremenu dobije informaciju je li riječ o opasnoj mini ili bezopasnom metalnom predmetu.

Koliko su rezultati projekta vrijedni, najbolje govori činjenica da će oni biti predstavljeni u studenome, na ovogodišnjem skupu Eighth Mine Action Technology Workshop u organizaciji Geneva International Centre for Humanitarian Demining (GICHD), na kojem se izlažu najznačajnije inovacije u tehnologijama humanitarnog razminiranja.

Tim istraživača s FER-a koji su razvili novu metodologiju su: prof. dr. sc. Vedran Bilas, dr. sc. Davorin Ambruš te asistent Marko Šimić, mag. ing.

Autor: Petra Škaberna
Posjet učenika OŠ Eugena Kvaternika...

U petak, 1. listopada 2021. godine FER je posjetila grupa učenika iz Osnovne škole Eugena Kvaternika iz Velike Gorice, u pratnji nastavnice Dalije Kager.

U druženju koje je potrajalo tri školska sata, učenici su se upoznali s Fakultetom i aktivnostima koje se na njemu provode, posjetili Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja - LARICS, u kojem ih je Marko Križmančić upoznao s projektom WATCHPLANT, te sudjelovali u radionici programiranja uz pomoć LEGO robota.

Posjet je organizirana u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a vodio ga je docent Tomislav Jagušt.

Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u nastavku obavijesti.

 

Autor: Tomislav Jagušt
Radionica o društvenoj uključenosti...

Od 13. do 25. rujna održana je radionica INNOSID u Dubrovniku na kojoj je sudjelovalo više od 30 studenata i više od 15 predavača iz pet europskih država (Francuska, Španjolska, Portugal, Mađarska, Hrvatska) i šest institucija. Cilj radionice je razvoj prototipova aplikacija temeljenih na inovativnim tehnologijama (VR, AR, ML, hologrami i 3D printanje) kako bi poboljšali društvenu uključenost osoba s invaliditetom.

Studenti su započeli rad na prototipovima još u travnju jer se ovaj projekt temelji na hibridnom pristupu mobilnosti (tzv. miješane mobilnosti) koji studentima i predavačima omogućuje blisku suradnju prije, tijekom i nakon radionice INNOSID. Miješana mobilnost sastoji se od virtualne i fizičke mobilnosti. Virtualna mobilnost trajala je od 12. travnja do 21. svibnja 2021. godine te je faza u kojoj studenti u timovima iz drugih europskih država kroz virtualnu suradnju pripremaju svoje prototipove, dok je fizička mobilnost faza u kojoj studenti uživo nastavljaju svoj rad. Na radionici je razvijeno sedam prototipova aplikacija za pomoć u svakodnevici osobama s invaliditetom.

Radionicu u Dubrovniku je popratila i Hrvatska radiotelevizija. Prilog emitiran u Dnevniku u podne u subotu 2. listopada možete pogledati ovdje.

Više detalja o aktivnostima na radionici i fotografije dostupne su u nastavku obavijesti.

Autor: Katarina Mandarić

U subotu, 13. 11. 2021. hodnici FER-a pretvorit će se u koncertni prostor u kojem ćeš imati priliku čuti i gledati 16 različitih izvođača na tri pozornice! Tradicionalno te očekuju projekcije filmova u kinu te nezaboravni strani i domaći hitovi u KSET-u!

Za sve dodatne informacije prati događaj na Facebooku, stranicu Brucošijade FER-a i KSET-a na Facebooku te @brucifer_fer i @klubkset na Instagramu.

Više informacija o kartama i izvođačima donosimo uskoro!

Autor: Marin Capan
HRT: Početak akademske godine na FER-u

U prilogu HRT-ovog Studija 4, o početku nove akademske godine na FER-u, govorili su prodekanica za nastavu izv. prof. dr. sc. Mihaela Vranić, prof. dr. sc. Vedran Mornar i student preddiplomskog studija Filip Perković.

Prilog je dostupan na FER-ovom YouTube kanalu.

Autor: Petra Škaberna
Universitas: Genijalci s FER-a i sva...

U posljednjem izdanju sveučilišnih novina Universitas objavljen je članak o nekolicini izdvojenih projekata koje FER trenutačno provodi, pod naslovom Genijalci s FER-a i sva njihova čudesa iz labosa.

Predstavljeni su projekti financirani iz programa Obzor 2020: WatchPlant - Pametan bio-hibridni sustav za nadzor okoliša, voditelja prof. dr. sc. Stjepana Bogdana i MEET - Multidisciplinarna i višekontekstna demonstracija tehnika istraživanja i iskorištavanja naprednih geotermalnih sustava i potencijala, voditelja doc. dr. sc. Ivana Rajšla te projekti financirani iz programa Hrvatske zaklade za znanost: ADEPT - Napredna gusta predikcija za računalni vid, voditelja prof. dr. sc. Siniše Šegvića, PVDC - Prediktivno upravljanje dinamikom vozila, voditelja doc. dr. sc. Šandora Ileša, CONAN2D - Računalno projektiranje nanotranzistora temeljenih na novim 2D materijalima, voditelja izv. prof. dr. sc. Mirka Poljaka te IoT4us - Pametne usluge usmjerene čovjeku u interoperabilnim i decentraliziranim okolinama Interneta stvari, voditeljice prof. dr. sc. Ivane Podnar Žarko.

Autor: Petra Škaberna