Obavijesti

Online upisi na FER-u – brucoši,...

I ove godine predvidjeli smo online upis u 1. godinu preddiplomskog studija čime pojednostavljujemo i ubrzavamo upis za 650 naših brucoša.

Udaljeni upisi u 1. godinu preddiplomskog studija bit će 21. i 22. srpnja 2022. godine.

Svi maturanti koji su stekli uvjete upisa će nakon objave konačne upisne rang liste, a najkasnije do roka za udaljeni upis, putem elektroničke pošte dobiti detaljne personalizirane upute za upis.

Maturantima će biti osigurana i online podrška.

Autor: Petra Lukina
Produžen rok za prijavu na natječaj...

Obavještavamo sve zainteresirane da je rok za prijavu na natječaj za upis na poslijediplomski specijalistički studij Transformatori produžen do zaključno 8. srpnja 2022. godine.

Autor: Manuela Graberski
CROBOHUB++: Europsko inovacijsko...

EDIH CROBOHUB++ (European Digital Innovation HUB - CROatian Industry and Society BOosting) novi je FER-ov projekt odobren u okviru programa Digitalna Europa (Digital Europe Program – DEP). Projektom će se oformiti glavno, neprofitno, digitalno inovacijsko središte u regiji NUTS2 "Kontinentalna Hrvatska", s prepoznatljivim doprinosom na nacionalnoj i europskoj razni, koje snažno podupire tvrtke, posebno mala i srednja poduzeća, te javni državni sektor u njihovoj digitalnoj transformaciji.

Koordinator projekta je prof. emer. dr. sc. Nedjeljko Perić, a konzorcij čine partneri: FER (prijavitelj), Inovacijski centar Nikola Tesla - ICENT, Algebra, HGK, HAMAG-BICRO, Srce i Infodom. Trajanje projekta je 36 mjeseci, a vrijednost projekta iznosi 2.856.206 EUR.

CROBOHUB++ je specijaliziran u trima ključnim područjima DEP-a: umjetna inteligencija, kibernetička sigurnost i računarstvo visokih performansi (HPC) te u tehnologijama: robotika, računalni vid, internet stvari, ugradbeni sustavi upravljanja i automatizacije, pametna senzorika, tehnologija blokovskih lanaca i digitalne simulacije. Tehnologije u kojima je CROBOHUB++ specijaliziran široko su primjenjive, ali CROBOHUB++ će se primarno orijentirati na proizvodnu industriju, digitaliziranu poljoprivredu, energiju i okoliš te na javnu i državnu upravu.  

Potporom digitalnoj transformaciji u navedenim sektorima CROBOHUB++ može snažno i izravno pridonijeti podizanju razine digitalne zrelosti hrvatske industrije i društva. U tu svrhu svakako idu u prilog čak 93 pisma potpore dobivena od poduzeća iz proizvodnog sektora i drugih institucija te 39 memoranduma razumijevanja (MoU) s potencijalnim EDIH-ovima širom Europe.

Autor: Petra Škaberna

U lipnju 2022. godine okončano je veliko natjecanje u razumijevanju cestovnih scena na podatkovnom skupu ACDC - Adverse Conditions Dataset with Correspondences. Natjecanje su organizirali istraživači sa sveučilišta ETH u Zurichu, a glavna disciplina bila je semantička segmentacija u prisustvu magle, snijega, mraka i kiše. Ukratko, svaki piksel ulaznih slika visoke rezolucije trebalo je klasificirati u jedan od 19 semantičkih razreda poput cesta, automobil, pješak itd. Ilustracija na samom kraju obavijesti prikazuje primjere ulaznih slika i odgovarajućih predikcija našeg modela.

Na natjecanje je pristiglo preko 80 prijava iz cijeloga svijeta, a model našeg mlađeg istraživača Mateja Grcića, mag. ing. odnio je pobjedu u disciplini semantičke segmentacije te u disciplini gdje su se pored kvalitete raspoznavanja vrednovale i procjene nesigurnosti modela. Matej je svoju metodu predstavio u okviru pozvanog predavanja na radionici Vision for all Seasons: Adverse Weather and Lighting Conditions koja se održala u okviru konferencije CVPR 2022 u New Orleansu.

U nastavku obavijesti nalazi se više informacija o metodi Mateja Grcića te nekoliko fotografija s natjecanja.

Autor: Siniša Šegvić

Program šeste generacije SPOCK-a došao je do kraja. Šest mjeseci, sedam timova, 30 sudionika, 25 mentora, 20 radionica, brojni uspjesi i postignuća te jedan demo day. Upravo na tom demo dayu timovi će pokazati rezultate svog vrijednog rada. Bit će predstavljeni i planovi za sljedeću godinu te održana panel diskusija u suradnji s udrugom Penkala na temu pokretanja i razvoja startupa zasnovanih na rezultatima znanstvenih istraživanja. Prijavite se putem poveznice i saznajte zašto trebate biti dio sljedeće generacije SPOCK-a!

Demo day na kojem će se predstaviti timovi šeste generacije i rezultati programa te najaviti nadolazeće startup aktivnosti održat će se 12. srpnja u 15 sati na FER-u u Sivoj vijećnici. Događaj je otvoren za sve zainteresirane uz prethodnu prijavu putem poveznice.

Autor: Lucija Ropret
Objavljen Glasnik FER-a za lipanj

U lipanjskom izdanju Glasnika donosimo vijesti koje su obilježile protekli mjesec i na koje smo izuzetno ponosni.

Glasnik FER-a možete pročitati ovdje, a na primanje putem elektroničke pošte prijavite se ovdje.

Autor: Marko Tucaković
FER-ov znanstveni centar izvrsnosti...

Zadaća znanstvenih centara izvrsnosti (ZCI) je generiranje, razvoj i afirmacija aktualnih, međunarodno konkurentnih i vrhunskih znanstvenih istraživanja na svjetskoj razini, a njihova snaga krije se upravo u tome što na lokalnoj razini okupljaju najbolje istraživače i istraživačke grupe.

Jedan od deset takvih centara u Hrvatskoj je i FER-ov ZCI za znanost o podatcima i kooperativne sustave, jedini znanstveni centar izvrsnosti iz područja tehničkih znanosti u zemlji. Suvoditelji ZCI-a su akademik Sven Lončarić i akademik Ivan Petrović, a centar okuplja više od 80 profesora iz 12 hrvatskih znanstvenih institucija i jednog poduzeća.

U članku Večernjeg lista profesor Petrović istaknuo je značajan doprinos FER-ovog ZCI-ja tijekom posljednjih pet godina: "U ovom znanstvenom centru izvrsnosti uz 53 IRI projekta s industrijskim partnerima od početka je ugovoreno više od 40 istraživačkih projekata izravno financiranih od gospodarskih subjekata u iznosu većem od tri milijuna eura. Odobreno je deset patenata, potpisana četiri licencijska ugovora i osnovana tri spin-off poduzeća".

Više informacia o impresivnim ostvarenjima ZCI-ja možete pronaći u nastavku obavijesti te u članku Večernjeg lista.

Autor: Petra Škaberna
Srednja.hr o našem studiju...

Portal Srednja.hr objavio je članak o preddiplomskom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji FER zajedno s FSB-om izvodi u Šibeniku.

U članku naslova "43 milijuna ljudi radit će u ovoj struci do 2050. godine: Evo gdje se za nju obrazovati" ističe se važnost ulaganja u razvoj energetskog sektora odnosno razvoj zelene, održive energije, a početna točka u tom smjeru upravo je naš studijski program koji ove godine upisuje osmu generaciju brucoša!

U članku pročitajte koje su perspektive za nastavak studija na diplomskoj razini te koje su projekcije za zapošljavanje inženjera budućnosti na "zelenim radnim mjestima".

Autor: Petra Škaberna
Seminar Erasmus+ o...

Docent Jurica Babić sudjelovao je na Erasmus+ seminaru o internacionalizaciji visokog obrazovanja pod nazivom International Strategies for Higher Education, održanom od 12. do 15. lipnja 2022. godine u Veneciji u Italiji. Navedena aktivnost sufinancirana je putem Aktivnosti osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+ koji provodi Agencija za mobilnost i programe EU.

Domaćin seminara bilo je Sveučilište u Veneciji Ca' Foscari koje je organiziralo seminar s Erasmus+ nacionalnim agencijama iz Italije, Njemačke i Francuske te uz podršku nadležnog ministarstva u Italiji. Razmatrane su sljedeće teme:

  • sinergija između izvora financiranja i akcija programa;
  • proces prilagodbe obrazovanja i proučavanje učinka internacionalizacije na različita područja (primjerice tržišta rada); te
  • uklanjanje prepreka u mobilnosti.

Više o radnoj skupini, raspravi i zaključcima, provjerite u nastavku obavijesti.

Autor: Katarina Mandarić
N A T J E Č A J  za upis na...

N A T J E Č A J

za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij

UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni/a specijalist/specijalistica upravljanja projektima.

Na poslijediplomski specijalistički studij mogu se upisati kandidati sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem kojim se ukupno s prethodnim sveučilišnim obrazovanjem stječe najmanje 300 ECTS bodova ili kandidat sa završenim s njime izjednačenim diplomskim studijem. Potrebno je znanje engleskog jezika.

Odabir polaznika uključuje razgovor (intervju) tijekom kojeg se utvrđuje područje završnog specijalističkog rada.

Broj slobodnih mjesta: 25 ukupno.

Školarina iznosi 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate u iznosu od 17.500,00 kuna pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u studenome 2022. godine.

Prijave na natječaj šalju se poštom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 od objave natječaja do zaključno 30. rujna 2022. godine.

Detaljnije informacije o studiju dostupne su ovdje, a prijavni obrazac dostupan je na adresi ovdje.

Kontakt osoba je Valentine Čale, prof., tel: 01/6129-920, e-mail adresa: specijalisticki.studij@fer.hr.

 

Autor: Valentina Čale
Docent Vinko Lešić na panelu o...

Na panelu naslovljenom "Zanimanja budućnosti – 2030. nije tako daleko", održanom u sklopu Greencajt festivala početkom lipnja, doc. dr. sc. Vinko Lešić sudjelovao je u raspravi vezanoj za trenutačne i buduće trendove na tržištu rada.

Tom je prilikom docent Lešić istaknuo da FER odlikuje značajna znanstvena djelatnost kojoj je svrha biti ispred trenutačnog stanja tehnike, a elementi znanstvenih i primijenjenih istraživanja izravno se ugrađuju studentima putem diplomskih radova, a zatim s određenim vremenskim odmakom i u redovne studije. Također je približio statistiku najtraženijih poslova današnjice gdje je prema članku časopisa IEEE Spectrum već za 2020. godinu 7 od 10 najtraženijih poslova bilo u području elektrotehnike i računarstva, a tijekom zadnje dvije godine ova zanimanja doživjela su značajnu digitalnu revoluciju prema najplaćenijim poslovima u 2021. godini.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Uspjesi studenata FER-a na...

STEM Games 2022. pokazao je zavidne rezultate studenata našeg Fakulteta s ukupno 19 medalja!

U sportu su FERovke i FERovci osvojili nevjerojatnih 13 medalja od ukupno 17 sportskih kategorija, odnosno 6 zlatnih, 4 srebrne i 3 brončane medalje.

Iz eSport arene kući smo odnijeli tri zlatne medalje od mogućih četiri, dok su se naše ekipe iz znanja plasirale na drugo mjesto tehnološke i matematičke arene, te treće mjesto inženjerske arene.

Rezultati svih fakulteta dostupan je na poveznici ovdje, dok su rezultati FERa dostupni u nastavku obavijesti.

 

Autor: Filip Ricov
Vrijedna donacija poduzeća Markoja...

Poduzeće Markoja d.o.o. Zagreb, na čelu s vlasnikom Borisom Markojom, dipl. ing., doniralo je krajem 2021. godine vrlo vrijedna financijska sredstva FER-u kojima je, nakon provedenog postupka javne nabave, u svibnju 2022. godine nabavljen sofisticirani uređaj za mjerenje luminancije i kromatskih karakteristika izvora svjetlosti (OHSP-350L).

Predstavljanje uređaja održano je u predvorju FER-a, čime je skromno, ali svečano obilježeno i uručenje donacije. Na predstavljanju su sudjelovali gospodin Boris Markoja, dipl. ing. (vlasnik poduzeća Markoja d.o.o. Zagreb), prof. dr. sc. Gordan Gledec (dekan FER-a), prof. dr. sc. Gordan Šišul (predstojnik Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije FER-a), prof. dr. sc. Sonja Grgić (Laboratorij za videokomunikacije Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije FER-a) i prof. dr. sc. Mislav Grgić (koordinator provedbe Sporazuma o suradnji između poduzeća Markoja d.o.o. Zagreb i FER-a).

Ovom donacijom FER je u svoje vlasništvo dobio uređaj koji će moći koristiti više istraživačkih laboratorija i istraživačkih skupina FER-a, od onih koji se bave obradom slike, spektralnom analizom izvora svjetlosti, satelitskim komunikacijama i sl. Uređaj pokriva područje valnih duljina od 380 do 780 nm, omogućava mjerenje luminancije, dominantne valne duljine, temperature boje, tropodražajnih vrijednosti i kromatskih koordinata u više različitih sustava za prikazivanje boja. Uređaj ima mogućnost grafičkog prikaza boja u dijagramu kromatičnosti te spektralne karakteristike izvora svjetlosti.

FER izražava zahvalnost gospodinu Borisu Markoji na ovoj vrijednoj donaciji, koja predstavlja izvrstan primjer suradnje bivših studenata FER-a (alumni-zajednice ETF-a/FER-a) sa svojim matičnim Fakultetom, koji im je dao obrazovne, istraživačke i stručne temelje za razvoj njihovih karijera i stvaranje uspješnih hrvatskih poduzeća.

Autor: Petra Škaberna
Natjecanje LUMEN: FER-ovci dominirali...

Krajem svibnja 2022. godine održana je velika završnica natjecanja LUMEN, najvećeg studentskog natjecanja u regiji, na kojem su naši studenti sudjelovali u velikom broju te osvojili sjajne rezultate. Ove se godine na LUMENu natjecalo 149 studentica i studenata FER-a, a izniman uspjeh postigle su ekipe u području Development, Engineering i DataScience.

Ponosni smo na naše super-studente, a više informacija o dobitnicima i njihovim projektima pronađite u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
David i Fran autori izvedbenog...

Studenti preddiplomskog studija Računarstvo, David Čemeljić i Fran Zekan, koautori su izvedbenog rješenja za kovanicu od 1 eura, dok je autor idejnog rješenja Jagor Šunde s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Kontaktirali smo Davida i Frana i zamolili ih da nam opišu kako su krenuli u suradnju s Jagorom te koja je bila njihova uloga u cjelokupnom procesu. 

"Hrvatska narodna banka objavila je 14. veljače 2022. godine ponovljeni natječaj za eurokovanicu od 1€. Istoga dana Jagor nas je obavijestio da je napravio skicu rješenja i da nas želi uključiti u projekt kako bi iz idejnog rješenja stvorio izvedbeno rješenje, što je bio zahtjev natječaja i razlika u odnosu na prvi tender. Nitko od nas sam nije mogao ispuniti sve zahtjeve zadataka, ali zajedno smo imali sve potrebne preduvjete za uspješnu prijavu rada", opisuje nam početak suradnje David Čemeljić.

U nastavku obavijesti pročitajte zanimljivu priču o uspješnoj suradnji srednjoškolskih prijatelja.

Autor: Petra Škaberna
Djeco, želim vam sreću na ispitu!

Jedan od naših najomiljenijih nastavnika, profesor Ljubo Marangunić, održao je 8. lipnja 2022. svoje posljednje predavanje na FER-u, predavanje iz Matematičke analize 2.

Tijekom punih 55 godina držao je nastavu iz gotovo svih obaveznih matematičkih predmeta, a za mnoge generacije studenata ETF-a, i kasnije FER-a, glasi kao omiljeni profesor predmeta Matematička analiza 1 i 2. Kao i mnoga druga predavanja i ovo je zaključio rečenicom "Djeco, želim vam sreću na ispitu!".

Dragi profesore, nadamo se da se vidimo i sljedeće akademske godine. Posjetite svoj FER, vaši studenti i kolege će vas nestrpljivo čekati.

Autor: Dario Bojanjac
Najbrži čisti silicijski bipolarni...

O izuzetnom uspjehu naših istraživača iz Laboratorija za mikro i nano elektroniku (MiNEL), razvoju najbržeg čistog silicijskog bipolarnog tranzistora na svijetu, Poslovni dnevnik napisao je priču koju možete pročitati ovdje.

Pored voditelja Laboratorija, prof. dr. sc. Tomislava Suligoja, tim koji radi na ovome projektu čine izv. prof. dr. sc. Marko Koričić, dr. sc. Ivan Berdalović, Lovro Marković, mag.ing., dr. sc. Josip Žilak, dr. sc. Željko Osrečki i Filip Bogdanović, mag. ing.

Iz članka doznajte po kojem principu radi HCBT (Horizontal Current Bipolar Transistor) te na kojim još projektima i istraživanjima rade naši znanstvenici MiNEL-a.

Autor: Petra Škaberna
MEi:CogSci konferencija

Od 23. do 25. lipnja, u suorganizaciji Filozofskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva, održat će se međunarodna studentska konferencija kognitivne znanosti - MEi:CogSci Conference 2022 na kojoj će gostovati studenti i nastavnici četiri europska sveučilišta - Beč, Ljubljana, Bratislava i Budimpešta. Konferencija se održava na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pozivamo vas na plenarna predavanja:

  • četvrtak 23. lipnja u 14:30 u dvorani D-7: Predrag Pale,
  • petak 24. lipnja u 14:00 u dvorani D-7, Brigitte Römmer-Nossek,
  • subota 25. lipnja u 15:45 u dvorani D-7, Toma Strle.

Više o samoj konferenciji možete pronaći na stranici MEi:CogSci studija. Poveznica na cijeli program bit će dostupna tijekom idućih nekoliko dana.

Autor: Dario Bojanjac
Priča o LARICS-u

Studentske novine Global objavile su reportažu o našem Laboratoriju za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), inače prvom službenom istraživačkom laboratoriju na FER-u koji je taj status dobio 2011. godine. Tim okuplja 24 ljudi - četiri profesora, četiri poslijedoktoranda i 16 doktoranada - a sve ih vodi profesor Zdenko Kovačić.

Pročitajte priču pod naslovom "FER-ovi vizionari motiviraju studente i mijenjaju svijet" i doznajte koja se istraživanja provode u LARICS-u, koja se njihova rješenja primjenjuju u industriji te na koliko različitih lokacija laboratorij djeluje.

Autor: Petra Škaberna
Podvodna komunikacija od Novog...

UNA TV objavila je prilog pod naslovom "Podvodna revolucija izronila na FER-u" u kojem je sudjelovao voditelj Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LABUST) i prodekan za znanost, prof. dr. sc. Nikola Mišković, asistent i doktorand FER-a Vladimir Slošić, mag. ing. te istraživač Ivo Kutleša, mag. ing. Prilog se osvrnuo na veliki uspjeh naših istraživača koji su prvi u svijetu izradili robota za interakciju s roniocem pod vodom te napravili demonstraciju unutar koje je ronioc u bazenu na Novom Zelandu upravljao podvodnim robotom kod nas u LABUST-u.

Istraživanja koja se provode u LABUSTU također pomažu u mapiranju podmorja, ali su bila korištena i za biološka i arheološka istraživanja od Plitvica i Cavtata, sve do Venecije.

Autor: Petra Škaberna
Natječaj za upis na poslijediplomski...

N A T J E Č A J

za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij

INFORMACIJSKA SIGURNOST

za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni/a specijalist/ica informacijske sigurnosti (univ. spec. secur. inf.).

Na poslijediplomski specijalistički studij može se upisati kandidat sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem iz računarstva, informatike ili srodnih informacijskih ili tehničkih grana koji je ukupno s prethodnim sveučilišnim obrazovanjem stekao najmanje 300 ECTS bodova ili kandidat sa završenim srodnim četverogodišnjim sveučilišnim dodiplomskim studijem ili kandidat sa završenim drugim sveučilišnim dodiplomskim ili diplomskim studijem uz radno iskustvo na području informacijske i komunikacijske tehnologije. Potrebno je znanje engleskog jezika.

Odabir polaznika uključuje razgovor (intervju) tijekom kojeg se utvrđuje područje završnog specijalističkog rada.

Broj slobodnih mjesta: 20 ukupno.

Školarina iznosi 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate u iznosu od 17.500,00 kn pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u studenom 2022. godine.

Prijave na natječaj šalju se poštom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 od 5. lipnja do zaključno 16. rujna 2022. godine.

Detaljnije informacije o studiju dostupne su na poveznici ovdje.

Kontakt osoba je Valentine Čale, prof., tel: 01/6129-920, e-mail adresa: specijalisticki.studij@fer.hr.

 

Autor: Valentina Čale
Natječaj za upis na poslijediplomski...

N A T J E Č A J

za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij

 

Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju - INSURTECH

za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni/a specijalist/specijalistica digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju (univ. spec. assec. techn.).

Na poslijediplomski specijalistički studij mogu se upisati kandidati sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem kojim se ukupno s prethodnim sveučilišnim obrazovanjem stječe najmanje 300 ECTS bodova ili kandidat sa završenim s njime izjednačenim diplomskim studijem. Potrebno je znanje engleskog jezika.

Odabir polaznika uključuje razgovor (intervju) tijekom kojeg se utvrđuje područje završnog specijalističkog rada.

Broj slobodnih mjesta: 25 ukupno.

Školarina iznosi 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate u iznosu od 17.500,00 kn pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u studenom 2022. godine.

Prijave na natječaj šalju se poštom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 od objave natječaja do zaključno 16. rujna 2022. godine.

Detaljnije informacije o studiju dostupne su na adresi ovdje.

Kontakt osoba je Valentine Čale, prof., tel: 01/6129-920, e-mail adresa: specijalisticki.studij@fer.hr.

 

Autor: Valentina Čale
Natječaj za upis na doktorski studij...

N A T J E Č A J

za upis studenata na poslijediplomski sveučilišni doktorski studij "Elektrotehnika i računarstvo" za stjecanje akademskog stupnja doktora/doktorice znanosti (6 semestara, prvi upisni rok u ak. god. 2022./2023.) iz područja tehničkih znanosti, znanstvenih polja

ELEKTROTEHNIKA i RAČUNARSTVO

Studenti mogu upisati studij u trajanju od 3 godine (studij u punom radnom vremenu) ili studij s produženim trajanjem istraživačkog rada, u trajanju od 5 godina (studij s dijelom radnog vremena).

Broj mjesta: 60 ukupno.

Studenti doktorskoga studija plaćaju školarinu u iznosu od 60.000,00 kuna, a plaća se u ratama od 10.000,00 kn po semestru. Nastava započinje u listopadu 2022. godine.

Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9.00 do 13.00 sati, od objave natječaja do zaključno 25. kolovoza 2022. godine.

Razgovor s pristupnicima obvezni je dio upisnoga postupka, a održat će se u utorak 30. kolovoza i u srijedu 31. kolovoza 2022. godine od 9.00 do 15.00 sati. O terminu i načinu održavanja razgovora pristupnici će dobiti obavijest elektroničkom poštom.

Detaljnije obavijesti mogu se dobiti na telefon (01) 6129 920 ili adresu e-pošte: doktorski.studij@fer.hr, a publikacija o poslijediplomskom doktorskom studiju može se pogledati ovdje.

Autor: Đurđica Tomić Peruško
Natječaj za upis na poslijediplomski...

Natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij

TRANSFORMATORI

za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni/a specijalist/specijalistica transformatora (univ.spec.transf.).

Na poslijediplomski specijalistički studij mogu se upisati kandidati sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem iz elektrotehnike ili strojarstva kojim se stječe najmanje 240 ECTS bodova (4 godine). Potrebno je znanje engleskog jezika.

Broj slobodnih mjesta: 25 ukupno.

Školarina iznosi 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate u iznosu od 17.500,00 kuna pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u listopadu 2022. godine.

Prijave na natječaj šalju se poštom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3 od objave natječaja do zaključno 1. srpnja 2022. godine.

Detaljnije informacije o studiju dostupne su na adresi ovdje.

Kontakt osoba je Valentine Čale, prof., tel: 01/6129-920, e-mail adresa: specijalisticki.studij@fer.hr.

 

Autor: Valentina Čale