Istraživanje

S uspješnošću prijavljivanja projekata iz Obzora 2020. od 14 % i projekata iz istraživačkog okvira FP7 od 25,2 %, FER je prema kriterijima Europske komisije jedna od dvije najsnažnije istraživačke institucije u Republici Hrvatskoj. Po broju i financijskim iznosima ugovorenih projekata s Europskom komisijom dominiramo ne samo u okviru Sveučilišta u Zagrebu nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Naši istraživači

Preko tristo istraživača svakodnevno radi na brojnim istraživačkim problemima, na domaćim i stranim istraživačkim projektima.

Projekti

FER trenutačno sudjeluje u preko 100 međunarodnih (FP7, Obzor 2020., COST akcije) i domaćih (HRZZ, HAMAG-BICRO, industrija) projekata. Ukupna je vrijednost tih projekata veća od 10 milijuna €.

 

Istraživački centri

Naša istraživanja dovode do formiranja istraživačkih grupa koje okupljaju vrhunske znanstvenike u području u kojem djelujemo.

Istraživački laboratoriji

Radi strukturiranja i bržeg razvoja istraživačke djelatnosti i obrazovanja, osnovali smo brojne istraživačke laboratorije.

 

 

Potpora istraživačima

Kvalitetu istraživanja podižemo programima za poticanje istraživanja i inovacija te osiguravanjem pristupa elektroničkim bazama znanstvenih i stručnih članaka.

Inovacijski centar "Nikola Tesla"

Inovacijski centar "Nikola Tesla" (ICENT) neprofitna je ustanova u vlasništvu FER-a koja uključuje niz razvojno-istraživačkih instituta fokusiranih na područja ključna za razvoj hrvatskoga gospodarstva.

 

Strategija istraživanja

Strateški se usmjeravamo društvenim izazovima prepoznatim u europskim strateškim dokumentima koji su i u interesu gospodarskoga i uslužnoga sektora Hrvatske.

Doktorski studij

Naš doktorski studij jedan je od tri doktorska studija Sveučilišta u Zagrebu kojem je Agencija za znanost i visoko obrazovanje dodijelila oznaku visoke kvalitete.

Nagrade i priznanja

Naši istraživači za svoja su postignuća nagrađivani brojnim nagradama u zemlji i inozemstvu.