Obavijesti


Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij INFORMACIJSKA SIGURNOST za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist informacijske sigurnosti.


Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana u vremenu od 9 do 13 sati, od 01. lipnja do 27. srpnja 2018. godine te od 03. rujna do zaključno 28.  rujna 2018. godine.

 

Detaljnije obavijesti mogu se pogledati na adresi:

http://www.fer.unizg.hr/infosig

ili dobiti na telefon (01) 6129 920 kod gospođe Smiljanke Turkalj.
Prijavni obrazac dostupan je na web-stranicama specijalističkog studija na gornjoj adresi, unutar izbornika Obrasci i upute.

Na poslijediplomski specijalistički studij može se upisati kandidat sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem iz računarstva, informatike ili srodnih informacijskih ili tehničkih grana koji je tijekom sveučilišnog studija stekao najmanje 300 ECTS-bodova ili kandidat sa završenim drugim sveučilišnim diplomskim studijem, uz radno iskustvo na području informacijske sigurnosti.

Broj slobodnih mjesta: 20.

Studenti poslijediplomskog studija plaćaju školarinu u iznosu od 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate (17.500,00 i 17.500,00 kn) pri upisu u prvi i drugi semestar.

Nastava započinje u studenome 2018. godine.

Autor: Boris Vrdoljak
Novi predmet od akademske godine...

Poslijediplomski specijalistički studij Informacijska sigurnost stalno se prilagođava trenutnim potrebama koje imaju hrvatske tvrtke i državne institucije. U tom smislu u akademskoj godini 2018/2019 u program Studija uvodi se predmet Zaštita osobnih podataka kojeg će držati doc. dr. sc. Tihomir Katulić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Navedeni predmet trebao bi omogućiti stjecanje kompetencija studentima koji će se u svom profesionalnom radu baviti zaštitom osobnih podataka, s posebnim naglaskom na Opću uredbu o zaštiti podataka. Uz dodatno usmjeravanje na predmetu Završni rad očekujemo da ćemo na taj način educirati stručnjake koji će moći obavljati dužnosti službenika za zaštitu podataka.

Doc. dr. sc. Tihomir Katulić priznat je i poznat pravni stručnjak koji se intenzivno bavi zaštitom osobnih podataka te osim znanstvenog ima i bogato iskustvo savjetovanja tvrtki po tom pitanju.

Autor: Stjepan Groš