Kultura i umjetnost

Osim svoje temeljne djelatnosti, po kojoj je nadaleko poznat, FER je prisutan i u svijetu kulture i umjetnosti. Galerija FER krajem 2018. godine proslavit će 20 godina postojanja, dok FER-ov Akademski muški zbor pronosi slavu Fakulteta i Sveučilišta usprkos činjenici da je star tek godinu dana. Ženski vokalni sastav Rezonanca uspješno djeluje od 2011. godine.

Galerija FER

Galerija FER otvorena je 20. studenog 1998. za Dan Fakulteta elektrotehnike i računarstva izložbom Petorice umjetnika, čime je pokrenuta izložbena aktivnost prvenstveno s ciljem da se kulturni sadržaji približe našim studentima. 

Glazba

Na FER-u djeluju ženski vokalni sastav Rezonanca (od 2011. godine) i muški akademski zbor AKMUZ (od 2016. godine); oba sastava postižu zapažene rezultate na relevantnim natjecanjima.

 

Klub studenata elektrotehnike

Klub studenata elektrotehnike, popularni KSET, djeluje od kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća. Organiziran je u devet sekcija, na tri područja: glazbenom, kulturnom i znanstveno-tehničkom.

Brucošijada

Brucošijada FER-a specifična je po tome što ju studenti ujedno i posjećuju i organiziraju. Brucošijada iznova privlači veliki broj studenata i zaljubljenika u glazbu, a nerijetko se među publikom nađu i profesori i asistenti fakulteta.