Novosti i obavijesti

Osnovan "Laboratorij za sustave...

Osnovan "Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije"

25. 10. 2018. u 15:52,
Željka Bratić Odobašić

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva osnovan je istraživački laboratorij Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije" (Laboratory for Renewable Energy Systems-LARES) . Voditelj laboratorija je prof. dr. sc. Mario Vašak. Laboratorij ima za cilj razvoj i primjenu naprednih tehnika estimacije i upravljanja u energetskim i transportnim sustavima kojima se doprinosi povećanju mogućnosti integracije energije iz obnovljivih izvora. Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Adrijanu Bariću uručena nagrada...

Adrijanu Bariću uručena nagrada "Fran Bošnjaković" za 2018. godinu

25. 10. 2018. u 15:50,
Snježana Poljak

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj u petak, 28. rujna 2018. godine, prof. dr. sc. Adrijanu Bariću dodijeljena je nagrada "Fran Bošnjaković" za zapažene  rezultate u znanstvenom, nastavnom i stručnom radu te promicanju znanstvene discipline i struke. Nagrada je prof. Bariću uručena na svečanosti prigodom obilježavanja Dana Sveučilišta u Zagrebu, 3. studenoga 2018. u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Održan Dan doktorata 2018.

Održan Dan doktorata 2018.

11. 5. 2018. u 16:41,
Alan Vukić

Treći po redu " Dan doktorata" Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva održan je u četvrtak , 10. svibnja 2018.  godine u prostorijama Fakulteta. "Dan doktorata" ( PhD Day ) na FER-u uspostavljen je 2016. godine, kao jednodnevni skup na kojemu doktorandi javno predstavljaju svoje istraživačke rezultate, i koji svima zainteresiranima pruža uvid u raznolikost i kvalitetu znanstvenog rada Fakulteta. Kroz "Dan doktorata" Fakultet nastoji ne samo povećati vidljivost istraživačkih aktivnosti i rezultata FER-a, već i obogatiti postojeći  Istraživački seminar   na doktorskom studiju FER-a, kroz prezentiranje vlastitih rezultata i razmjenu iskustava među doktorandima. Više informacija o "Danu doktorata" pročitajte u proširenoj obavijesti.

Potpisan Sporazum o suradnji u...

Potpisan Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije s Ericssonom Nikolom Teslom

9. 12. 2016. u 18:07,
Maja Matijašević

Dana 8. prosinca 2016. godine svečano je potpisan Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije . Sporazum su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić i predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević . Sporazum predviđa suradnju u raznim područjima od zajedničkog interesa, a posebno: zajedničke znanstvenoistraživačke projekte u domeni informacijske i komunikacijske tehnologije; zajedničke obrazovne aktivnosti na svim razinama studija, uključujući i pozvana predavanja te studentsku praksu i ljetne radionice; suradnju za definiranje smjernica istraživanja i razvoja te potencijalne transfere znanja.   Ovim sporazumom potvrđuje se nastavak dugogodišnje uspješne suradnje Ericssona Nikole Tesle kao najvećeg hrvatskog izvoznika znanja te FER-a kao vrhunske znanstveno-obrazovne institucije u području informacijske i komunikacijske tehnologije koja se često ističe ne samo kao pozitivan primjer, nego i uzor u ostvarivanju povezivanja gospodarstva i akademske zajednice. Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Donesena odluka o proglašenju...

Donesena odluka o proglašenju Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podacima i kooperativne sustave

10. 11. 2015. u 17:19,
Ana Filipović

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, na prijedlog Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, proglasio je u petak, 6. studenoga 2015. godine,  Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave , kao prvi znanstveni centar izvrsnosti u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj. Centar se sastoji od dviju istraživačkih jedinica: Istraživačka jedinica: Istraživanje u znanosti o podatcima voditelj prof. dr. sc. Sven Lončarić. Istraživačka jedinica: Istraživanje naprednih kooperativnih sustava (ACROSS) voditelj prof. dr. sc. Ivan Petrović Svrha je rada znanstvenih centara izvrsnosti unaprijediti hrvatsku znanost i ojačati njeno uključivanje u Europski istraživački prostor, odnosno potaknuti sudjelovanje u istraživačkim programima EU i drugim međunarodnim programima. Voditelji istraživačkih jedinica svake će se godine izmjenjivati na mjestu voditelja Centra. Voditelj Centra u prvoj godini je prof. dr. sc. Sven Lončarić. Više o istraživačkim jedinicama i suradnim institucijama u nastavku obavijesti.