Elektrijada 2015

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Crnoj gori, Budva, Bečići od 19. do 24. svibnja.


Obavijesti

Fotosekcija KSET-a i OZSN postavili su za vas izložbu fotografija u prolazu između A i B zgrade. Potrudili smo se odabrati one koje najbolje prenose duh Elektrijade. Ne propustite :)

Autor: Ivan Kos

Dekan Prof. dr. sc. Mislav Grgić i prodekani primili su voditelje sportova i pojedince u znanju koji su ostvarili izvrsne rezultate na Elektrijadi 2015 na kojoj je FER obranio prvo mjesto u generalnom poretku fakulteta. Dekan i prodekani čestitali su svima uzvanicima te izrazili potporu i ponos na naše višegodišnje rezultate koje ostvarujemo. 
Također, iskoristili su ovu priliku da čestitaju voditeljima sportova jer je FER ove godine osim Elektrijade osvojio i sveučilišno prvenstvo grada Zagreba!

Autor: Ivan Kos

U generalnom plasmanu fakulteta, FER je osvojio 1.mjesto

Autor: Ivan Kos

Dame i gospodo !
Datum elektrijade se polako približava i sve je više upita kako otići na Elektrijadu? Za sve one koji nisu u mogućnosti otići kao članovi sportskih ili znanstvenih sekcija, obavještavamo vas da postoji još jedan način organiziranog odlaska. Postani navijač FER-a!

ILI pošalji slogan i osvoji besplatan put na elektrijadu - link!

Više informacija u nastavku.

Autor: Ivan Kos

Dame i gospodo!

Došlo je vrijeme za tradicionalnu nagradnu igru! Osmisli novi FER navijački slogan ili pjesmu i osvoji plaćeni odlazak na Elektrijadu!

Cilj je smisliti rečenicu/slogan/pjesmu koja nije komplicirana za izgovor i koju navijačka skupina može u ritmu reproducirati.

Više informacija i pravila u nastavku obavijesti.

Autor: Ivan Kos
Odbor za znanstvena i sportska...

Uprava Fakulteta elektrotehnike i računarstva primila je 19. ožujka 2015. godine predstavnike Odbora za znanstvena i sporska natjecanja Studentskog zbora FER-a.

Autor: Ivan Kos
Autor: Mirko Kokot

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje na krosu na Elektrijadi neka se jave voditelju krosa Goranu Grdeniću na mail (goran.grdenic@fer.hr) do 16.3. Dobrodošli su svi studenti i studentice, bez obzira na utreniranost.

Autor: Mirko Kokot

Dragi čitatelji i čitateljice, objavljen je natječaj za izradu logotipa Elektrijade 2015!

Nagrada? Besplatno sudjelovanje!

Autor: Mirko Kokot

Službeno proglašavamo sezonu kvalifikacijskih ispita otvorenom!!! Jučer je na stranicama elektrijade osvanula prva u nizu obavijesti o održavanju kvalifikacijskih ispita:

 

Molim studente koji bi rado predstavljali FER na ovogodišnjoj Elektrijadi na natjecanju iz Informatike i/ili Objektno orijentiranog programiranja da mi se jave najkasnije do ponedjeljka 9. ožujka 2015. Inicijalna selekcija kandidata obavit će krajem drugog ili početkom trećeg tjedna nastave, a konačni popis natjecatelja odredit će se nakon mini priprema i nekoliko dodatnih selekcijskih testova.

Primjere starih natjecanja možete naći u repozitoriju iz 2014.g.

Boris Milašinović

 

Svi oni koji algoritme drže u malom prstu, a C++ i Java im idu bolje nego hrvatski, pozvani su da se okušaju u selekscijskom postupku za discipline Informatika i Objektno orijentirano programiranje. Više informacija, kao i nove obavijesti pratite na sljedećim linkovima:

http://www.fer.unizg.hr/elektrijada/informatika

http://www.fer.unizg.hr/elektrijada/objektno_orijentirano_programiranje

 

Autor: Ivan Kos

Za početak, svi pojačajte zvučnike na maksimum i kliknite na sljedeći link: http://youtu.be/IE2k3YMjRms.

A sada u ritmu ovog planetarno popularnog crnogorskog ljetnog hita zaplešite i vrištite od sreće! Da, pogodili ste, ovogdodišnja Elektrijada održava se u Budvi! Točnije, u Bečićima, gradskom naselju na njezinom sjeveroistočnom dijelu. Plaža duga 2 kilometra, prekrasno Jadransko more, savršena ekipa, ma ne može bolje!

 

Nakon prvotnog naleta uzbuđenja, ponavljamo još jednom: Elektrijada 2015 održat će se u Bečićima u Crnoj Gori, od 19. do 24. svibnja, a više o samom događaju možete pratiti na službenoj stranici ili Facebooku.

 

Posljednjih godina stvarno smo pokazali da smo najbolji: dva prva mjesta u generalnom plasmanu, dva prva mjesta iz sporta i prvo i drugo mjesto iz znanja. Sve one koji misle da nam ove godine mogu pomoći u obrani naslova pozivamo da prate obavijesti o kvalifikacijskim ispitima iz znanja ili se okušaju u sportu u nekoj od mnogobrojnih sportskih sekcija fakulteta. Ako vam natjecateljski duh nije jača strana i nemate želje sudjelovati u samom natjecanju, uvijek postoji opcija da s nama putujete kao navijač i podržite svoje kolege i prijatelje. Više informacija o navijačkim paketima bit će objavljeno naknadno.

 

 

Autor: Ivan Kos