Znanje

Odbor za znanstvena i sportska natjecanja omogućava svih studentima da se prijave za discipline u znanju na Elektrijadi 2015. Odlučeno je, kao i prošle godine, da će studenti FER -a nastupiti u svih petnaest disciplina u znanju.

 

Molimo studente da prate obavijesti oko selekcija. Voditelji pojedinih disciplina u znanju će pozvati studente na prijave za selekcije. Svi termini i dvorane (ukoliko ih ima) bit će napisani u ovom dijelu web stranice. Odbor je dao puno povjerenje voditeljima te oni mogu odlučiti tko će i na koji način biti izabran. Stoga, za sva pitanja oko selekcija molimo studente da se obrate direktno voditeljima pojedinih disciplina.

 

Iznimno zbog specifičnosti određenih područja, neki predmeti neće imati selekcije. Kao i u prethodnom slučaju, Odbor je dao puno povjerenje voditeljima da izaberu studente koji će nastupiti na natjecanju.


Obavijesti

Kvalifikacijski ispit za elektrijadu iz OIE održat će se u utorak 7.4.2015. s početkom u 16:15 u dvorani D272.

Ispit traje cca. 30 minuta i sastoji se od 20 pitanja na zaokruživanje (4 ponuđena, 1 točan).

Pozdrav

Krešo Trontl

Autor: Krešimir Trontl

Kvalifikacijski ispit iz OE održat će se u petak 20.3. u 12.30h  u A111.

 

Autor: Bojan Trkulja

Molim zainteresirane studente za natjecanje iz znanja iz Električnih krugova na Elektrijadi da mi se jave e-poštom na: drazen.jurisic@fer.hr do ponedjeljka 16.3.2015. u 23:59h.

Nakon prijava uslijedit će predtestiranje, a u taj (kvalifikacijski) ispit je uključeno slijedeće gradivo:

Odzivi el. krugova, rješavanje el. krugova u vremenskoj i frekvencijskoj domeni, Thevenin, Northon, nadomjesni sklopovi po Fosteru i Caueru, četveropoli, el. filtri, linije, itd.

Predtestiranje će se provesti u obliku ispita s 3 zadatka koji se piše 120 minuta. Podrobnija obavijest o samom ispitu i njegovom terminu i mjestu održavanja biti će uskoro objavljena na ovoj web stranici. Predtestiranju mogu pristupiti samo oni studenti koji su se prijavili e-mailom.

Materijali za pripremu natjecatelja na Elektrijadi iz različitih područja Električnih Krugova objavljeni su desnou repozitoriju datoteka u mapi: "Primjeri ispita za vježbu iz Teorije Električnih Krugova za Elektrijadu 2015".

Autor: Mirko Kokot

Molim zainteresirane za natjecanje iz znanja iz Osnova elektrotehnike na Elektrijadi da mi se jave mailom do 15.3. uključivo.

Uvjet su položene OE.

Autor: Bojan Trkulja
Prijava za Matematiku na Elektrijadi...

 

Dragi studenti,

 

molim sve zainteresirane za sudjelovanje u natjecanju iz matematičkih kolegija da mi se jave mailom do uključivo pi daya 14.03.15. Obavezno navedite za koju matematiku se prijavljujete i koje matematike ste do sada položili.

 

 

Natjecateljski ispit na Elektrijadi se sastoji od 3 zadatka s rasporedom gradiva kako slijedi:

Matematika 1

1. Linearna algebra (algebra matrica, linearni sustavi, vektori, analitička geometrija)

2. Diferencijalni račun realnih funkcija jedne varijable

3. Integralni račun realnih funkcija jedne varijable

Matematika 2

1. Sume i konvergencija redova

2. Višestruki integrali

3. Kompleksna analiza

Stoga je za Matematiku 1 preduvjet položena MAT1, a za Matematiku 2 preduvjet je položena MAT3E i Kompleksna analiza s diplomskog studija, po mogućnosti s izvrsnim ocjenama :-)

Ispite s prijašnjih Elektrijada možete naći na zasebnim stranicama Matematike 1 i Matematike 2.

Autor: Tomislav Burić

Prednatjecanje za studente koji su u ovoj akademskoj godini položili Fiziku 2 će se održati u srijedu 18. ožujka s početkom u 19h na Zavodu za fiziku.  Molim zainteresirane studente da mi se prije toga osobno jave radi uputa (potražite me na zavodu).
 

Autor: Saša Ilijić

Molim studente koji bi rado predstavljali FER na ovogodišnjoj Elektrijadi na natjecanju iz Obnovljivih izvora energije da mi se jave mailom najkasnije do utorka 10. ožujka 2015. Inicijalna selekcija kandidata obavit će krajem drugog ili početkom trećeg tjedna nastave.

Autor: Krešimir Trontl

Molim studente koji bi rado predstavljali FER na ovogodišnjoj Elektrijadi na natjecanju iz Informatike i/ili Objektno orijentiranog programiranja da mi se jave najkasnije do ponedjeljka 9. ožujka 2015. Inicijalna selekcija kandidata obavit će u srijedu 11.3.2015. u 18h u D260, a konačni popis natjecatelja odredit će se nakon mini priprema i nekoliko dodatnih selekcijskih testova.

Primjere starih natjecanja možete naći u repozitoriju iz 2014.g.

Autor: Boris Milašinović