Elektrijada 2015

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Crnoj gori, Budva, Bečići od 19. do 24. svibnja.


Odbor za znanstvena i sportska...

Uprava Fakulteta elektrotehnike i računarstva primila je 19. ožujka 2015. godine predstavnike Odbora za znanstvena i sporska natjecanja Studentskog zbora FER-a.

Na sastanku je sudjelovala cijela uprava FER-a, dekan prof. dr. sc. Mislav Grgić, prodekani izv. prof. dr. sc. Marko Delimar, izv. prof. dr. sc. Mario Vražić te izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec. Odbor su predvodili predsjednik Mirko Kokot, Iva Tustanovski, Matea Perić i Tomislav Hlupić. 

Članovi Odbora su prezentirali dosadašnje uspjehe na elektrotehničkim susretima te su Upravu upoznali s ovogodišnjom organizacijom Elektrijade. FER je, kao i uvijek do sada, podržao organizaciju Elektrijade.

Autor: Ivan Kos
Popis obavijesti