Elektrijada 2015

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Crnoj gori, Budva, Bečići od 19. do 24. svibnja.


U generalnom plasmanu fakulteta, FER je osvojio 1.mjesto

Od 19. do 24. svibnja 2015. studenti i djelatnici FER-a sudjelovali su na međunarodnom studentskom natjecanju Elektrijada 2015. koje je održano u Bečićima, Crna Gora.

 

U konkurenciji više od 1400 studenata sa dvadeset elektrotehničkih fakulteta iz regije FER je treću godinu za redom osvojio prvo mjesto u općem poretku svih fakulteta.

  • u generalnom plasmanu fakulteta, FER je osvojio 1. mjesto (2.mjesto - ETF Beograd, 3.mjesto - ETF Sarajevo)
  • u natjecanju u znanju, FER je ekipno osvojio 3. mjesto (1.mjesto - ETF Beograd, 2.mjesto - ETF Sarajevo)
  • u natjecanju u sportu, FER je ekipno osvojio 1. mjesto (2.mjesto - ETF Beograd, 3.mjesto - ETF Osijek)

 

U ime organizacijskog Odbora želimo zahvaliti profesorima, asistentima, studentima, Upravi fakulteta te sponzorima koji su svojim angažmanom omogućili sudjelovanje FER-a na ovom natjecanju. Čestitke našim studentima na postignutim rezultatima i na obrani naslova!

 

                                                                   Odbor za znanstvena i sportska natjecanja SZ FER-a

 

 

Autor: Ivan Kos
Popis obavijesti