Arene

Tehnološka arena

 

Tehnološka arena (engl. Technology Arena) natjecanje je u programiranju. Pred timove će se staviti više vrsta zadataka iz različitih grana računarstva, a njihov cilj je riješiti na što efikasniji način što više zadataka.

 

Zadaci će nositi bodove ovisno o broju riješenih testnih primjera pojedinog zadatka. Bodovima dobivenim opetovanim rješavanjem testnih primjera zadataka će timovi moći otključavati nove zadatke. U jednom trenutku natjecanja, otključava se glavni zadatak. Glavni zadatak je potrebno vizualizirati, osmisliti kreativno optimalno rješenje, te to rješenje predstaviti žiriju.

 

Inženjerska arena

Inženjerska Arena (engl. Engineering Arena) je natjecanje u kojem projektni zadatak sadržava realne probleme iz različitih grana strojarstva, brodogradnje, energetike i elektrotehnike, a cilj je riješiti zadatak na što efikasniji, realniji i ekonomičniji način.

 

Projektni zadatak sastoji se od tri faze. Natjecanje se odvija kroz tri dana, pri čemu svaki dan predstavlja jednu fazu. Timovi ujutro dobivaju zadatak, rješavaju ga kroz dan, a u popodnevnim satima podnose rješenje pojedine faze te se rangiraju po dnevnim listama. Četvrti dan rezerviran je za finaliste, koji predstavljaju svoja rješenja pred stručnim žirijem. Stručni žiri izabire pobjednika Inženjerske arene.

 

Matematička arena

Matematička arena (engl. Mathematics Arena) je natjecanje u matematičkom modeliranju i rješavanju pripadnih problema računalom. Traže se vještine baratanja matematičkim konceptima, primjena matematičkih metoda u rješavanju fizikalnih problema, sposobnosti algoritamskog i apstraktnog matematičkog razmišljanja te programiranja.

 

Projektni zadatak sastoji se od tri dijela koji obuhvaćaju postavljanje modela, implementiranje numeričkih metoda i numeričke simulacije. Natjecanje će se odvijati tijekom tri dana gdje će svaki dan predstavljati jednu fazu natjecanja. Timovi ujutro dobivaju zadatak, rješavaju ga kroz dan, a u popodnevnim satima podnose rješenje pojedine faze na ocjenjivanje mentorima. Četvrti dan rezerviran je za finaliste, koji predstavljaju svoja rješenja pred stručnim žirijem. Stručni žiri izabire pobjednika Matematičke arene.