STEM Games 2018

Poreč će od 8. do 13. svibnja 2018. godine biti dom STEM Gamesa - međunarodnoga natjecanja koje okuplja više od tisuću najboljih europskih studenata iz STEM područja. Tijekom pet dana, studenti će se natjecati u primjeni stečenoga znanja i različitim sportskim disciplinama kako bi što bolje predstavili svoje fakultete. Glavni organizacijski tim STEM Gamesa čini preko sto studenta s različitih hrvatskih fakulteta. Točnije s njih 11, a to su FER, FERIT, FESB, FOI, FSB Zagreb, PMF Split, PMF Zagreb, RITEH, SFSB, Sveučilište u Rijeci Odjeli za matematiku, fiziku, informatiku i biotehnologiju te TVZ.

 

Uz odmjeravanje snaga u znanju i sportskim disciplinama, kao sudionici STEM Gamesa studenti će imati priliku dodatno se educirati kako bi bili u korak s trenutnim zbivanjima i trendovima u svome području. Edukativnim predavanjima, radionicama te demonstracijama projekata upoznavat će se sa stanjem znanosti, inženjerstva i poduzetništva STEM zajednice. Time ovaj događaj postaje više od natjecanja - edukativni program čini Gamese festivalom znanosti i inženjerstva.

 

Osim u samome sportskome i znanstvenome dijelu natjecanja, svoj timski duh i umijeće studenti će moći pokazati i u kvizu općega znanja, beer pongu, društvenim i kartaškim igrama, a svoje motoričke i strateške sposobnosti dočarat će u eSports turniru. Kako noći ne bi bile duge i dosadne, pripremamo set tuluma i glazbe, a za one najhrabrije, tu su i karaoke.

Sve informacije možete pratiti i na društvenim mrežama:        


Obavijesti