ELEKTRIJADA NA FERU

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Mađarskoj (Siofok) od 7. do 12. svibnja.


Obavijesti

U generalnom plasmanu fakulteta, FER je osvojio 1.mjesto

Autor: Željko Martinović

U srijedu vrlo rano ujutro (sedam sati je rano studentima) FERovci su krenuli putem Mađarske te sretno stigli na (tada) sunčanu obalu Balatona.

Autor: Mirko Kokot

Predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović, primio je u Uredu predsjednika članove Odbora za znanstvena i sportska natjecanja SZ FER -a 2. svibnja 2014. godine.

 

Članove Odbora koji su bili na primanju: Martina Kutija, dipl.ing., predsjednica Odbora, Luka Humski, mag.ing., potpredsjednik Odbora, Željko Martinović, mag. ing., Josip Gregov, univ.bacc., Dalibor Lukić, univ. bacc., Karmen Paprić, univ. bacc., Tomislav Hlupić, univ. bacc., Tanja Kojić, univ. bacc. i student Mirko Kokot. U našoj pratnji bili su i voditelji: doc. dr. sc. Saša Ilijić i doc. dr. sc. Boris Milašinović.

 

U nadasve opuštenom razgovoru upoznali smo predsjednika RH sa organizacijom i poviješću Elektrijade. Spomenuli smo predsjedniku i pripreme koje Odbor provodi prije natjecanja te na koji način se studenti pripremaju. Upoznali smo ga sa očekivanjima s naše strane za ovu godinu. Nakratko se predsjednik informirao o broju natjecatelja, koliko ih dolazi iz regije i dr. Poklonili smo predsjedniku sliku natjecatelja od prošle godine i FER hoodie!

 

Na kraju nam je predsjednik zaželio puno uspjeha na natjecanju i obrani prvog mjesta.

Hvala predsjedniku Josipoviću što nas je primio u svom Uredu i što nam je omogućio da mu predstavimo Elektrijadu 2014.!

Autor: Martinović Žarko
Autor: Dalibor Lukić
Autor: Mirko Kokot

Rektor sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš primio je 11. travnja 2014. godine članove Odbora za znanstvena i sportska natjecanja  SZ FER-a.

Autor: Martinović Žarko

Vrijeme je za sakupljanje životopisa svih naših natjecatelja.

Autor: Mirko Kokot

Nakon vrlo uspješnog kviza prošle godine na Elektrijadi, odbor priprema nove event-e na kojima će te moći trošiti svoje dragocjeno vrijeme. Ima ih i par zanimljivih o kojima se "još ništa nezna" ;)

Autor: Mirko Kokot

Poznato je otprilike vremensko razdoblje u kojem će se održati većina selekcijskih ispita. Dogovoreno je s voditeljima znanstvenih disciplina da će održati selekciju u prva dva tjedna predavanja u novome semestru.

 

Zato pratite obavijesti na sljedećim stranicama, a mi ćemo se potruditi da informacija što prije dođe do vas:

 

http://www.fer.unizg.hr/elektrijada

http://www.fer.unizg.hr/elektrijada/znanje

https://www.facebook.com/FerElektrijada

 

 

 

Povratak

Autor: Mirko Kokot

Fizika je prvi predmet koji je otvorio prijave za zainteresirane studente!!

Autor: Mirko Kokot

Uprava FER -a, predvođena dekanom prof. dr. sc. Nedjeljkom Perićem, primila je predstavnike Odbora za znanstvena i sportska natjecanja u povodu odlaska studenata i djelatnika na ovogodišnju Elektrijadu.

Predstavnici Odbora su Upravu FER -a izvjestili o mjestu održavanja natjecanja, organizaciji odlaska, planovima za natjecanje i dr. 

Podrška Uprave i ovaj put nije izostala!

 

Povratak

Autor: Mirko Kokot

Malo sjećanje na to kako nam je bilo prošle godine

 

 

Autor: Mirko Kokot

Odbor za znanstvena i sportska natjecanja

Autor: Mirko Kokot

"Gdje je ove godine elektrijada?!?!"

Autor: Mirko Kokot