Elektrijada 2015

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Crnoj gori, Budva, Bečići od 19. do 24. svibnja.


Dekan Prof. dr. sc. Mislav Grgić i prodekani primili su voditelje sportova i pojedince u znanju koji su ostvarili izvrsne rezultate na Elektrijadi 2015 na kojoj je FER obranio prvo mjesto u generalnom poretku fakulteta. Dekan i prodekani čestitali su svima uzvanicima te izrazili potporu i ponos na naše višegodišnje rezultate koje ostvarujemo. 
Također, iskoristili su ovu priliku da čestitaju voditeljima sportova jer je FER ove godine osim Elektrijade osvojio i sveučilišno prvenstvo grada Zagreba!

Autor: Ivan Kos
Popis obavijesti