Elektrijada 2015

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Crnoj gori, Budva, Bečići od 19. do 24. svibnja.


Službeno proglašavamo sezonu kvalifikacijskih ispita otvorenom!!! Jučer je na stranicama elektrijade osvanula prva u nizu obavijesti o održavanju kvalifikacijskih ispita:

 

Molim studente koji bi rado predstavljali FER na ovogodišnjoj Elektrijadi na natjecanju iz Informatike i/ili Objektno orijentiranog programiranja da mi se jave najkasnije do ponedjeljka 9. ožujka 2015. Inicijalna selekcija kandidata obavit će krajem drugog ili početkom trećeg tjedna nastave, a konačni popis natjecatelja odredit će se nakon mini priprema i nekoliko dodatnih selekcijskih testova.

Primjere starih natjecanja možete naći u repozitoriju iz 2014.g.

Boris Milašinović

 

Svi oni koji algoritme drže u malom prstu, a C++ i Java im idu bolje nego hrvatski, pozvani su da se okušaju u selekscijskom postupku za discipline Informatika i Objektno orijentirano programiranje. Više informacija, kao i nove obavijesti pratite na sljedećim linkovima:

http://www.fer.unizg.hr/elektrijada/informatika

http://www.fer.unizg.hr/elektrijada/objektno_orijentirano_programiranje

 

Autor: Ivan Kos
Popis obavijesti