ELEKTRIJADA NA FERU

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Mađarskoj (Siofok) od 7. do 12. svibnja.


Predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović, primio je u Uredu predsjednika članove Odbora za znanstvena i sportska natjecanja SZ FER -a 2. svibnja 2014. godine.

 

Članove Odbora koji su bili na primanju: Martina Kutija, dipl.ing., predsjednica Odbora, Luka Humski, mag.ing., potpredsjednik Odbora, Željko Martinović, mag. ing., Josip Gregov, univ.bacc., Dalibor Lukić, univ. bacc., Karmen Paprić, univ. bacc., Tomislav Hlupić, univ. bacc., Tanja Kojić, univ. bacc. i student Mirko Kokot. U našoj pratnji bili su i voditelji: doc. dr. sc. Saša Ilijić i doc. dr. sc. Boris Milašinović.

 

U nadasve opuštenom razgovoru upoznali smo predsjednika RH sa organizacijom i poviješću Elektrijade. Spomenuli smo predsjedniku i pripreme koje Odbor provodi prije natjecanja te na koji način se studenti pripremaju. Upoznali smo ga sa očekivanjima s naše strane za ovu godinu. Nakratko se predsjednik informirao o broju natjecatelja, koliko ih dolazi iz regije i dr. Poklonili smo predsjedniku sliku natjecatelja od prošle godine i FER hoodie!

 

Na kraju nam je predsjednik zaželio puno uspjeha na natjecanju i obrani prvog mjesta.

Hvala predsjedniku Josipoviću što nas je primio u svom Uredu i što nam je omogućio da mu predstavimo Elektrijadu 2014.!

Autor: Martinović Žarko
Popis obavijesti