ELEKTRIJADA NA FERU

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Mađarskoj (Siofok) od 7. do 12. svibnja.


U srijedu vrlo rano ujutro (sedam sati je rano studentima) FERovci su krenuli putem Mađarske te sretno stigli na (tada) sunčanu obalu Balatona.

Nakon održanog sastanka u utorak 6.svibnja gdje su svima sudionicima objavljene posljednje upute, sljedećeg dana došlo je vrijeme da se krene na Elektrijadu.

 

Nakon dolaska u Siofok i obavljanja organizacijskih obaveza (fotkanje, provjera soba i sl) studenti su proveli prvi dan u veselom raspoloženju te u iščekivanju početka natjecateljskog dijela Elektrijade koji počinje sutra.

 

Sutra se pišu ispiti iz:

Teorija električnih krugova

Telekomunikacije

Električni strojevi Electrical machines

Elektronika 1 Electronics 1

Matematika 1

 

Dok se pišu ispiti iz znanja, naši sportaši će zaigrati i prve utakmice u skupinama. Skupine se mogu vidjeti na stranicama sporta dok raspored utakmica će biti ažuriran u našem rasporedu

 

P.S. Za naše studenta koji nas bodre iz Zagreba, osigurali smo dvije plazme u auli FER-a (na desnom kraju, prema A zgradi). Na jednoj plazmi će biti ažurirani postignuti rezultati dok na drugoj plazmi će se svaki dan dodavati nove slike s Elektrijade.

Autor: Mirko Kokot
Popis obavijesti