Elektrijada na FERu

 

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već 50-ak godina uspješno natječu studenti iz Europe. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od 1000 studenata iz zemalja poput Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine,  Poljske, Češke, Slovačke, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore, pa ova manifestacija predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Glavni dio manifestacije čine natjecanja u znanju i sportu na kojima se studenti natječu ekipno i pojedinačno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Cilj Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. Dobro organiziran program Elektrijade, uz atraktivnu turističku lokaciju i mnoštvo studentata, svima jamči dobar provod i nezaboravne trenutke.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, a nakon stanke od dvadesetak godina, prije dvije godine je sudjelovao na 50. Elektrijadi i ostvario zapažene rezultate. Želja nam je da ove godine budemo još bolji i ostvarimo uspjeh dostojan našeg fakulteta :).

 

Elektrijada se ove godine održava u Bugarskoj (Kranevo) od 18. do 23. svibnja.


Kvalifikacijski ispit iz Teorije električnih krugova održat će se u četvrtak, 29. ožujka 2012. Točno vrijeme održavanja bit će poznato nakon prijava. Troje studenata koji ostvare najbolji rezultat na ispitu natjecat će se za FER na Elektrijadi.

Zadaci na kvalifikacijskom ispitu odgovarat će gradivu predmeta Električni krugovi, a prijaviti se mogu studentice i studenti FER-a koji su iz predmeta Električni krugovi imali konačne ocjene 4 ili 5.

Molimo studente koji žele pristupiti kvalifikacijskom ispitu da pošalju mail s prijavom na martina.kutija@fer.hr. U prijavi je uz ime i prezime potrebno navesti JMBAG i upisanu godinu na Fakultetu. Prijave se primaju do srijede 28. ožujka 2012 u 15 sati.

Sam kvalifikacijski ispit kao i daljnje pripreme studenata vodit će prof. dr.sc. Igor Lacković.

Autor: Ivan Rajković
Popis obavijesti

Česta pitanja

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.