Obavijesti

RADDAR obavijesti

RADDAR je projekt koji od 2013. provodi FER u suradnji s XV. gimnazijom i udrugom Mladi nadareni matematičari Marin Getaldić.

Sve obavijesti se nalaze na naslovnici XV. gimnazije http://www.mioc.hr. Starije obavijesti su u arhivi weba XV. gimnazije.

Autor: Vesna Županović
Posjet  laboratoriju  Zavoda za...

U subotu 30.11. održana je matematička radionica RADDAR s početkom u 10h i završetkom u 12.30 na kojoj je sudjelovalo 50 djece. Sudionici su posjetili laboratorij  Zavoda za elektrostrojarstvo i automatizaciju, te pogledali električni automobil i tricikl na solarni pogon.

 

Autor: Vesna Županović
Posjet laboratoriju Larics 26.10.2013.

U subotu 26.10. održana je radionica RADDAR  na FER-u. Početak  je bio u 10h, a završetak u 12.30. Održane su matematičke radionice po razredima, a nakon toga je bio posjet laboratoriju za robotiku LARICS http://larics.rasip.fer.hr/  te druženje sudionika. Sudjelovalo je 87 djece.
 

Autor: Vesna Županović

U  organizaciji XV. gimnazije,  Fakulteta elektrotehnike i računarstva, te udruge Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ (MNM) od 14. listopada 2013. održavaju se matematičke radionice za djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole. Radionice su besplatne i sva djeca koju zanima matematika su dobrodošla. Cilj  aktivnosti je razvoj matematičkih znanja i matematičkog mišljenja, kao i povećanje motivacije za učenje matematike, kroz upoznavanje s primjenom. Radit će se na produbljivanju propisanih matematičkih sadržaja, kroz rad, igru i upoznavanje s učenicima XV. gimnazije, kao i studentima matematike i FER-a iz udruge MNM. Polaznici mogu pohađati radionice, te upoznati laboratorije XV. gimnazije i FER-a.

 

Autor: Vesna Županović