Obavijesti

Webinari u studenome: Clarivate...

Tvrtka Clarivate Analytics će u studenome 2020. godine održati dva webinara namijenjena hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici, a na kojima će biti predstavljene najnovije značajke i funkcionalnosti u okviru Web of Science i Journal and Highly Cited data, kao i korisne informacije i savjeti o procesu objavljivanja radova.

 

Where to submit my paper?

Srijeda, 18.11.2020., 10,00 – 11,15

Prijava

 

Power your research with Web of Science

Utorak, 24.11.2020., 13,00 – 14,15

Prijava

Autor: Branka Marijanović
Otvoren pristup: Science Journals (AAAS)

Obavještavamo vas da je otvoren pristup na časopise Science u izdanju American Association for the Advancement of Science (AAAS).

Science Journals objavljuju znanstvene vijesti, komentare i najsuvremenija istraživanja u okviru svih područja znanosti s naglaskom na STEM područje.

Pretraživanje baze možete započeti na sljedećoj poveznici: Science Journals.

Udaljeni pristup na časopise Science izvan IP mreže ustanova s pravom pristupa moguće je ostvariti odabirom proxy servera (na stranici baze.nsk.hr) i unosom AAI@EduHr korisničkih podataka.

Autor: Branka Marijanović
Pristup bazi IEEE Xplore

Obavještavamo vas da je pristup bazi IEEE Xplore ponovno omogućen za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.

U slučaju problema s pristupom, molimo da se javite na adresu ferlib@fer.hr.

Autor: Branka Marijanović

Središnja knjižnica će do daljnjeg biti otvorena za korisnike radnim danom od 10,00 do 18,00 sati.

Autor: Branka Marijanović
Udaljeni pristup e-izvorima

Pristup bazama podataka i elektroničkim izvorima poput Web of Science, Scopus, IEEE i sl. omogućen je i izvan IP opsega institucije putem Proxy servera na adresi http://ezproxy.nsk.hr/menu. Pristup se ostvaruje putem elektroničkog AAI@EduHr identiteta te klikom na jednu od ponuđenih baza s popisa. 

U slučaju problema s pristupom možete se obratiti na e-mail adresu ferlib@fer.hr ili baze@nsk.hr.

Autor: Branka Marijanović
Cambridge University Press –...

U okviru pretplate na časopise Cambridge University Press u 2020. godini sklopljen je Read & Publish ugovor koji omogućava hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici uključenoj u ovu pretplatu objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave.

Ova mogućnost odnosi se na sve hrvatske znanstvenike, odnosno autore za korespondenciju kojima su matične ustanove uključene u pretplatu na Cambridge University Press – sastavnice hrvatskih javnih sveučilišta, hrvatski klinički bolnički centri, hrvatski javni znanstveni instituti te Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

Radovi predani od strane autora za korespondenciju ispunjavaju uvjete za objavu u otvorenom pristupu prema ovom sporazumu na dan kad je članak prihvaćen za objavu, od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2020. godine.

Autor: Branka Marijanović

Repozitorij