Brucošijada

Brucošijada FER-a je najveći događaj ovog tipa, a specifična je po tome što ju studenti ujedno i posjećuju i organiziraju. Brucošijada iznova privlači veliki broj studenata i zaljubljenika u glazbu, a nerijetko se među publikom nađu i profesori i asistenti fakulteta.

Ideja o Brucošijadi FER-a nastala je sedamdesetih godina prošlog stoljeća na tadašnjem ETF-u kada je nekolicina studenata elektrotehnike odlučila održati tulume i svirke tadašnje muzičke sekcije s ciljem privlačenja ženske populacije na fakultet. Svirke su ubrzo potaknule studente na organiziranje plesnjaka u auli fakulteta, a nedugo nakon toga ležerne svirke zamijenili su nastupi renomiranih izvođača, a pojavile su se i projekcije filmova u dvoranama kao i mađioničar.

Njen značaj i važnost prepoznali su i mnogi domaći i inozemni izvođači, pa je tako Brucošijada u preko 30 godina postojanja, ugostila velik broj popularnih domaćih i stranih glazbenika (od Haustora i EKV-a, do trenutno najpopularnijih domaćih sastava kao što su Let3, Pips, Chips & Videoclips, Kandžija, High5). Koncerti se održavaju na tri pozornice, a Brucošijada FER-a svake godine ugošćuje 15-ak izvođača. Na glavnoj pozornici nastupaju renomirani izvođači koji već imaju širu publiku zbog dugogodišnjeg rada u glazbenoj industriji. Na drugoj pozornici slušamo alternativne bendove u usponu kojima Brucošijada služi kao odskočna daska, dok na trećoj pozornici nastupaju popularni glazbeni kolektivi. Klub KSET tu večer preuzima ulogu plesnog podija.

Brucošijadu FER-a organizira i realizira oko 200 volontera neprofitabilne studentske udruge, Saveza studenata FER-a, i Klub KSET, već gotovo pola stoljeća uvelike doprinosi kulturi grada Zagreba, a uživa i epitet najpoznatije Brucošijade u Hrvatskoj.

Web stranice KSET-a