Glazba

Na FER-u djeluju ženski vokalni sastav Rezonanca (od 2011. godine) i muški akademski zbor AKMUZ (od 2016. godine). Oba zbora postižu zapažene rezultate na relevantnim natjecanjima.

 Rezonanca

Ženski vokalni sastav Rezonanca djeluje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 2011. godine, a čine ga isključivo bivše i sadašnje studentice FER-a.

Na glazbenoj sceni Sveučilišta ženski vokalni sastav Rezonanca ističe se specifičnim glazbenim ruhom – repertoar Rezonance čine a cappella obrade popularnih domaćih i stranih pjesama, filmske glazbe i klasičnih skladbi, a sve aranžmane posebno za sastav piše voditeljica Rezonance, Iva Jarić.

Vrijednost Rezonance prepoznata je na mnogim nastupima u okviru događanja FER-a, poput tradicionalnih Božićnih domjenaka, svečanosti povodom Dana Fakulteta te prvostupničkih promocija. Štoviše, Rezonanca je aktivna i na području samostalnih nastupa i brojnih gostovanja. Nekoliko je puta nastupila i na Trgu bana Josipa Jelačića kao dio programa Adventa u Zagrebu, zatim na svečanim večerama brojnih udruga i organizacija, kao i dodjeli nagrada Zlatni indeks, a od samih početaka prepoznata je i na Sveučilišnoj glazbenoj sceni te redovno sudjeluje na Smotri zborova Sveučilišta u Zagrebu - Festa Choralis. Uz veliku podršku dekana FER-a, Mislava Grgića, Rezonanca svake godine održava svečane koncerte u prepunoj Auditorium Maximum dvorani FER-a, a nastupe Rezonance pohvalila je i stručna kritika na 38. Susretima zagrebačkih glazbenih amatera u svibnju 2015. godine.

Na 13. Natjecanju pjevačkih zborova održanom u travnju 2016. godine ženski vokalni sastav Rezonanca nagrađen je brončanom plaketom u kategoriji Mali vokalni sastavi, a od svibnja 2016. postao je  i redoviti dio programa Sax - kluba hrvatskih glazbenika.

web stranice vokalnog sastava
Facebook

 Akademski muški zbor FER-a

Zbor je osnovan u siječnju 2016. godine - prva je proba održana 18. siječnja 2016.

Članovi Zbora sadašnji su i bivši studenti i djelatnici Fakulteta, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta.

Akademski muški zbor FER-a u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Repertoar Zbora uključuje i a cappella skladbe klasičnog repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja.

Za prefekta Zbora imenovan je prof. dr. sc. Mislav Grgić, redoviti profesor u Zavodu za radiokomunikacije FER-a, a dirigent Zbora je mo. Josip degl' Ivellio, dirigent, zborovođa i skladatelj iz Zagreba.

Zbor održava redovite tjedne probe - svaki utorak u 17.00 sati u dvorani B5.

stranice zbora
Facebook