Studentske udruge

Brojne fakultetske, sveučilišne, državne, međunarodne i stručne studentske udruge omogućuju vam druženje s kolegama s jednakim interesima i zanimanjima.

 

Savez studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva

SS FER je samostalna udruga koja djeluje na FER-u. Volontiranje i samoinicijativa studenata koji svoje slobodno vrijeme žele iskoristiti u svrhu stvaranja zabavnog i edukativnog programa za svoje kolege su esencija udruge kojom se svaki njen član ponosi.

Klub studenata elektrotehnike, poznatiji kao KSET, je jedinica unutar udruge.

 

Bratstvo europskih studenata tehnologije - BEST

Bratstvo europskih studenata tehnologije (eng. Board of European Students of Technology) je neprofitna, volonterska studentska udruga koja djeluje u 33 zemlje diljem Europe, a ima 96 lokalnih podružnica, od kojih je jedna i BEST Zagreb. Danas je BEST Zagreb prisutan na gotovo svim tehničkim i tehnološkim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu te je u Europi stekao status jedne od najjačih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa.

 

 

IAESTE Croatia - Lokalni odbor Zagreb - Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti

IAESTE (The International Association for Exchange of Students for Technical Experience) je neovisna i  neprofitna udruga za razmjenu studenata tehničkih i prirodnih znanosti. Udruga u Hrvatskoj postoji od 1952. godine, a za cilj ima osigurati studentima prirodnih i tehničkih znanosti iskustvo u inozemstvu kroz rad u stranim tvrtkama i fakultetima te potencirati promidžbu međunarodnog razumijevanja i dobre volje među studentima svih nacionalnosti bez obzira na spol, rasu ili vjeru. Također je jedan od ciljeva i pružiti hrvatskim poslodavcima visokokvalificirane i motivirane strane studente.

 

eSTUDENT

eSTUDENT je najveća studentska udruga u Hrvatskoj koja broji više od 200 članova. Osnovana je 2004. godine i od tada aktivno radi na organizaciji različitih projekata koji studentima pružaju priliku za novim izazovima i iskustvima. Udruga uz Zagreb, djeluje i u Rijeci te Varaždinu.  

 

 

EESTEC LC Zagreb (Udruga studenata elektrotehnike Europe-Zagreb)

EESTEC LC Zagreb (Electrical Engineering STudents' European assoCiation, Local Committee Zagreb) je udruga studenata koja djeluje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 2007. godine. Međunarodna udruga EESTEC osnovana je prije 30 godina u Nizozemskoj. Osim u Hrvatskoj djeluje u još 23 države Europe i okuplja još 49 lokalnih odbora.

 

IEEE studentski ogranak Zagreb

IEEE Studentski ogranak Zagreb (IEEE SO Zagreb) je dio međunarodne neprofitne profesionalne organizacije Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). IEEE broji više od 400 000 pojedinačnih članova u oko 175 zemalja, a nastao je 1884. godine. SO je osnovan akademske godine ’94./’95. i trenutno broji nešto više od 180 aktivnih i pasivnih članova na cijelom Sveučilištu, od čega je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 20-ak aktivnih članova.

 

 

 

Informatički klub studenta FER-a - X.FER

X.FER (Informatički klub studenata FER-a) djeluje kao udruga na Fakultetu od 2009. godine, kada je pokrenut njen najveći projekt, vještina Natjecateljsko programiranje. Udrugu su osnovali bivši hrvatski natjecatelji u informatici u želji da svoje znanje prenesu kolegama.

 

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje - SUPEUS

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS) interdisciplinarna je udruga studenata koji svojim radom podižu svijest o važnosti energetske učinkovitosti, održivih rješenja i nužnosti korištenja obnovljivih izvora energije.

 

 

Istraživački centar mladih - ICM

Istraživački centar mladih je znanstvena, istraživačka i edukacijska neprofitna studentska udruga čiji je cilj poticanje mladih u bavljenju istraživačkim radom u fizici, biologiji, kemiji, računalnoj znanosti i inženjerstvu.