Double Degree

Ugovor FER-a i talijanskog sveučilišta Politecnico di Milano omogućuje studentima FER-a sudjelovanje u programu Double Degree. Nakon ispunjenja obveza student stječe dvije titule: Laurea Magistrale in Ingegneria na Politecnico di Milano te magistar inženjer na FER-u.

Ugovor o suradnji dvaju fakulteta sklopljen je 2006. godine, a 2009. godine na FER se vratila i prva generacija studenata koji su sudjelovali u Double degree programu i položili predmete u ukupnom opterećenju od 120 ECTS bodova te uspješno obranili diplomski rad na Politecnico di Milano.

Program Double Degree podrazumijeva upis diplomskog studija u Italiji na Politecnico di Milano po programu koji je kompatibilan s programom FER-a. Po završetku diplomskog studija, studenti se vraćaju na FER te nakon stjecanja dodatnih 60 ECTS, koji uključuju izradu i obranu diplomskog rada, stječu dvije diplome MSc razine: FER-a i Politecnico di Milano. 

Rok prijave i kvota objavljuju se za svaku akademsku godinu.

Zašto sudjelovati u programu?
  • mogućnost stjecanja dvije diplome,
  • stjecanje novih znanja i iskustava,
  • izazov,
  • program uključuje tečaj talijanskog jezika - znanje još jednog svjetskog jezika - neprocjenjivo!
  • upoznavanje novih ljudi i bogate talijanske kulture,
  • stjecanje dodatnog samopouzdanja i samostalnosti.

Za sudjelovanje u programu mogu se prijaviti svi studenti 3. godine prijediplomskog studija koji po završetku prijediplomskog studija namjeravaju nastaviti studij na diplomskoj razini.

Politecnico di Milano
Piazza L. da Vinci 32
20133 Milano
Italija

+39 02 23991
www.polimi.it