Život na FER-u

Ferovci nisu kao stereotipovi iz urbanih legendi: među nama ima umjetnika, pjevača, manekena, sportaša, a i političara. Život na FER-u osim predavanja nudi brojne druge mogućnosti...

 Akademski život

Pohađanje predavanja, laboratorija i vježbi ili učenje nije jedino što akademski život uključuje. Kao studenti, možete se učlaniti u razne studentske udruge, a za svoj rad na Fakultetu možete biti i nagrađeni.

Zdravlje i dobrobit

FER se o zdravlju i dobrobiti svojih studenata brine kroz studentsku službu, medicinsko savjetovanje kod liječnika ili kroz psihološko savjetovanje.

 

Sport i rekreacija

Sport u okviru tjelesne i zdravstvene kulture značajan je i kao sredstvo odmora s obzirom na aktivnosti drugih kolegija u kojima prevladavaju statička opterećenja.

Kultura i umjetnost

Likovna umjetnost na FER-u se ostvaruje kroz našu Galeriju FER , dok se glazbena umjetnost razvija kroz dva jedinstvena zbora: ženski zbor Rezonanca i Akademski muški zbor FER-a.

Centar karijera

Centar karijera FER-a središnje je mjesto za pružanje pomoći studentima tijekom studija i do dvije godine nakon završetka studija, a uz ostalo daje i podršku učinkovitijem studiranju.

Studentsko poduzetništvo

Program koji nudi SPOCK omogućava startupima da se povežu sa stručnjacima, mentorima, investitorima i partnerima koji dijele njihovo znanje, iskustvo i interese.

 

Nakon studija...

Odradili ste obranu svog završnog ili diplomskog rada... Što dalje? Svakako, prvo će vas dekan svečano promovirati pred vašim roditeljima i obitelji, a onda ćete odlučiti hoćete li nastaviti studij na višoj akademskoj razini ili ćete početi primjenjivati znanje stečeno na FER-u i krenuti u život.

Popularizacija znanosti

Kroz posjete školama, edukacijske radionice za nastavnike i događaje na Fakultetu naš program popularizacije Šuza pobuđuje u najmlađima strast za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i prirodoslovlje (područje STEM; engl. Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Jednake mogućnosti

Misija fakuteta je, između ostalog, biti ustanova visokih akademskih vrijednosti i etičkih kriterija, mjesto kritičkog razmišljanja i propitivanja te jednakosti svih njenih članova. Kao pokretačka snaga hrvatskog društva želimo svakom pojedincu omogućiti jednake prilike te ostvarivanje osobnog i profesionalnog razvoja, neometanog predrasudama i stereotipima. Studentice čine 20% studentske populacije na svim studijma, prijediplomskom, diplomskom i doktorskom. U sličnom postotku žene zauzimaju i akademske položaje na FER-u. Fakultet provodi niz aktivnosti kroz koje podržava studiranje i rad svojih studentica, istraživačica i alumnija.


​​​​​​


Repozitorij