Poslijediplomski specijalistički studij informacijske sigurnosti u suradnji s Laboratorijem za informacijsku sigurnost i privatnost, Udrugom MIPRO te Odjelom za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

Sigurnost proizvoda u Googleu

koje će održati dr. sc. Ivan Fratrić, Information Security Engineering, Google, Zurich

u ponedjeljak 2. svibnja 2016. godine u 10 sati, Siva vijećnica Kongresnog centra Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta, a jezik predavanja je hrvatski.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

 

 

Sažetak predavanja

Sigurnost aplikacija izuzetno je bitna komponenta programskih proizvoda tvrtki čije proizvode koristi značajniji broj korisnika, odnosno, koje pohranjuju osjetljive podatke. Proces razvoja programske potpore složen je sam po sebi i dosta temeljen na iskustvima, a uključivanje sigurnosti samo još dodatno usložnjava taj proces. Iz tog razloga zanimljivo je vidjeti kako velike tvrtke koje su stalna meta različitih napadača brinu o sigurnosti svojih proizvoda.

U ovom predavanju Ivan Fratrić će predstaviti pristup sigurnosti proizvoda u tvrtki Google te dati pregled različitih metoda koje Google koristi u ovom području. Između ostaloga govorit će se o razvoju sigurne programske potpore, edukaciji, testiranju, reviziji sigurnosti proizvoda i programu nagrada za sigurnosne ranjivosti (Vulnerability Reward Program).

 

Životopis predavača

Ivan Fratrić bavi se informacijskom sigurnošću od 2007. godine te je svjetski poznat po otkrivanju ranjivosti u raznim aplikacijama. 2012. godine dobio je drugu nagradu na natjecanju BlueHat u organizaciji tvrtke Microsoft za svoje rješenje zaštite od ROP napada koja su odmah potom ugrađena i u Microsoftov EMET alat. Od 2012. godine radi u Information Security Engineering teamu u tvrtci Google u Zurichu, trenutno na poziciji tehničkog voditelja za revizije sigurnosti. Prije toga radio je od 2003. godine na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Diplomirao je 2003., magistrirao 2007., a doktorirao 2011. godine.

 

Poveznice:

Specijalistički studij informacijske sigurnosti na FER-u

Godišnje savjetovanje o informacijskoj sigurnosti Udruge MIPRO

Godišnji skup dionika u informacijskoj sigurnosti

Udruga MIPRO

Autor: Stjepan Groš
Popis obavijesti