izv. prof. dr. sc Boris Vrdoljak

Boris Vrdoljak izvanredni je profesor na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1995., 1999. odnosno 2004. godine.

U veljači 1996. godine zaposlio se na Zavodu za osnove elektrotehnike i električka mjerenja FER-a, a od ožujka 2006. godine radi na Zavodu za primijenjeno računarstvo FER-a. 2001. godine proveo je tri mjeseca na znanstvenom usavršavanju na Sveučilištu Bologna, Italija. Od listopada 2004. do rujna 2005. bio je na postdoktorskom usavršavanju na institutu INRIA u Francuskoj. U lipnju 2011. godine izabran je u zvanje izvanrednog profesora. Sudjelovao je na pet znanstvenih projekata Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Objavio je više od 30 radova u časopisima i zbornicima konferencija u području informacijskih sustava. Sudjeluje u 4 međunarodna programska odbora znanstvenih konferencija.

Izv. prof. dr. sc. Boris Vrdoljak je od 1.10.2014. predsjednik Stručnog vijeća specijalističkog studija “Informacijska sigurnost”. Član je Nacionalnog višedioničkog foruma za e-račun te tehničkog odbora HZN/TO 573 Elektronički račun. Također je član stručnih udruga IEEE i ACM.

Boris Vrdoljak član je Laboratorija od 2014. godine.

Područje rada: sigurnost sustava za elektroničko poslovanje, baze podataka, poslovna inteligencija

Aktivnosti u području istraživanja i razvoja: sigurna razmjena elektroničkih dokumenata, sigurnost kod elektroničkog plaćanja, sigurnost baza podataka