Laboratorij za informacijsku sigurnost i privatnost (LISP)

Dobro došli na mrežne stranice istraživačkog Laboratorija za informacijsku sigurnost i privatnost koji je osnovan odlukom Fakultetskog vijeća donesenoj na 643. redovitoj sjedinici održanoj 17. prosinca 2014. Laboratorij okuplja znanstvenike sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva čija djelatnost i interesi su u području informacijske, odnosno općenitije digitalne, sigurnosti i privatnosti. Voditelj Laboratorija je doc. dr. sc. Stjepan Groš a zamjenik je izv. prof. dr. sc. Marin Vuković.

Fakultet elektrotehnike i računarstva ima reputaciju vrhunske znanstveno-istraživačke i edukacijske ustanove u Hrvatskoj, ali i u regiji. Ta reputacija posljedica je kontinuiranog rada vrhunskih stručnjaka i znanstvenika koje Fakultet zapošljava. Jedno od područja izvrnosti Fakulteta je i u području informacijske sigurnosti i privatnosti. Međutim, do osnutka Laboratorija za informacijsku sigurnost i privatnost nije bilo koordiniranog djelovanja u području informacijske sigurnosti od strane Fakulteta. U tom smislu, osnivanjem Laboratorija za sigurnost i privatnost omogućit će se Fakultetu i istraživačima uključenima u rad Laboratorija:

  1. Pokretanje zahtjevnijih projekata čiji cilj bi bio rješavanje složenih problema.

  2. Lakše povezivanje i suradnja s različitim institucijama, agencijama, drugim laboratorijima i slično u zemlji i svijetu.

  3. Povećanje vidljivost istraživača i područja sigurnosti i privatnosti van Fakulteta, ali i Hrvatske.

  4. Poticanje generiranja većeg broja visoko-obrazovanog kadra iz područja digitalne sigurnosti i privatnosti.

Na ovim stranicama možete pronaći informacije o Laboratoriju a za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.