doc. dr. sc. Stjepan Groš

Stjepan Groš diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1998. godine. Po završetku redovitog studija upisao je poslijediplomski studij na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Magistarski rad obranio je 2004. godine. Odmah potom upisao je poslijediplomski doktorski studij. Doktorski rad obranio je 2009. godine pod mentorstvom prof. dr. sc. Vlade Glavinića.

Od prosinca 1998. godine radi na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave FER-a. U kolovozu 2012. godine izabran je u zvanje docenta. Sudjelovao je na tri znanstvena projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Sudjeluje kao recenzent u nekoliko znanstvenih časopisa i konferencija. Do sada je bio mentor 31 završnog i diplomskog rada.

Područje njegovog interesa obuhvaća sigurnost, računalne mreže, operacijske sustave, procjena rizika te primjena naprednih metoda u rješavanju problema u navedenim područjima. Objavio je više od 19 radova u časopisima i zbornicima konferencija. Član je strukovnih udruga ACM i MIPRO.

doc. dr. sc. Stjepan Groš voditelj je savjetovanja MIPRO ISS te je član Stručnog vijeća Specijalističkog studija informacijske sigurnosti. Također je sunositelj predmeta Sigurnost računalnih mreža na navedenom studiju.

Stjepan Groš član je Laboratorija od 2014. godine.

Područje rada: digitalna sigurnost, komunikacijske i računalne mreže, operacijski sustavi

Aktivnosti u području istraživanja i razvoja: analiza zloćudnog koda, procjena sigurnosnih rizika , sigurnost protokola usmjeravanja, kibernetička sigurnost