Završen projekt Edu4Games

U utorak, 22. ožujka 2022. godine, završio je projekt Edu4Games, pokrenut s ciljem da se doprinese razvoju i kvaliteti igara u zemlji i regiji, a proveden je u suradnji nekoliko sastavnica Sveučilišta u Zagrebu – Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Fakulteta organizacije i informatike te Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

U sklopu projekta izrađen je diplomski studijski program s četiri usmjerenja, standardi zanimanja i kvalifikacija te program cjeloživotnog obrazovanja. Osmišljeno je tako da procesi poučavanja i učenja budućih kreatora videoigara budu usmjereni na umjetničku i znanstvenu praksu te na istraživanje

FER-ov docent Mirko Sužnjević ističe da ima još puno posla pred njima, ali vjeruje da bi diplomski studij Dizajn i razvoj videoigara mogao krenuti u jesen 2023. godine! "Ja sam u ovaj projekt ušao svim srcem jer želim da budući klinci imaju ono što ja nisam - formalno obrazovanje u području videoigara", tim riječima doc. dr. sc. Mirko Sužnjević opisuje svoje sudjelovanje na projektu Edu4Games.

Više o projektu i završnoj konferenciji održanoj 21. ožujka 2022. godine pročitajte ovdje.

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti