Zaklada FER Alumni poziva članove Alumni zajednice i sve ostale neka se uključe i pomognu FER studentima na njihovom putu prema izvrsnosti.  

Više od 25.000 studenata FER-a koračalo je hodnicima fakulteta, sjedilo za istim klupama, učilo od istih profesora, ali svaki student, danas FER alumni imao je svoj put i svoju priču. Samo je krov uvijek svima bio zajednički.  

Naši studenti dolaze iz svih krajeva Hrvatske, iz različitih obitelji, različitih financijskih mogućnosti i društvenih okolnosti. Svi oni na FER dolaze puni elana, želje i sposobnostima za postizanje – izvrsnosti! 

Danas, Fakultet poziva alumne da se pridruže stvaranju jednakih prilika za izvrsnost svake studentice i svakog  studenta  FER-a. 

Jednake prilike stvaramo kroz novoosnovanu Zakladu FER Alumni koja će u svom radu pružati financijsku podršku studentima na temelju kriterija slabijeg imovinskog stanja, s uvjerenjem da svaka studentica i svaki student zaslužuju jednake prilike pri pohađanju studija te za profesionalni i akademski razvoj. 

Cilj Zaklade u 2024. godini jest prikupiti 20.000 eura donacija te dodijeliti 10 godišnjih stipendija od 2.000 eura.    

Na putu k ostvarenju tog cilja, važna je svaka donacija, velika i mala, jednokratna ili kontinuirana, zato je Zaklada uspostavila različite oblike i kanale donacija - za pravne i za  fizičke osobe.

  

Više o mogućnostima doniranja doznajte ovdje – a proces prikupljanja donacija moći ćete pratiti u redovitim objavama na FER društvenim mrežama i web stranici.

  

Više o Zakladi FER Alumni 

FER godišnje pohađa 4089 studenata i studentica na preddiplomskim, diplomskim, doktorskim i specijalističkim studijima. Studenti slabijeg imovinskog stanja uspješno se prijavljuju za stipendiranje iz različitih javnih i privatnih izvora, no zbog ograničenih  resursa stipendiranja mnogi studenti na postojećim natječajima 'ostaju ispod crte'. Time su im uskraćeni uvjeti potrebni za studiranje i ostvarivanje izvrsnosti, odnosno jednake prilike za uspjeh neovisno o njihovom imovinskom i socijalnom statusu.  

Svrha Zaklade FER Alumni jest odgovoriti na takve potrebe studenata i osigurati pouzdan mehanizam stipendiranja unutar FER zajednice koji će nadograditi postojeći sustav te osigurati studentima uspješno studiranje. U konačnici, Zaklada stremi razvoju studenata, Fakulteta te cjelokupnom gospodarskom i društvenom boljitku Republike Hrvatske.  

Zakladu FER Alumni osnovao je Fakultet elektrotehnike i računarstva u rujnu, a registrirana je sredinom prosinca 2023. te ujedno predstavlja jednu od inicijativa FER Alumni odbora koji djeluje s ciljem povezivanja FER alumna u snažnu, uglednu i uspješnu alumni zajednicu u Hrvatskoj i inozemstvu, za zajedničko osnaživanje Fakulteta, s naglaskom na infrastrukturni i kadrovski razvoj te međunarodnoj prepoznatljivosti. 

Autor: Ira Vince
Popis obavijesti