FER predstavlja uzbudljive aktivnosti...

Ovogodišnji MUZZA Tjedan znanosti održat će se od 12. do 14. travnja u prostorima rektorata Sveučilišta u Zagrebu (SEECEL), na adresi Radoslava Cimermana 88.

Posjetitelje očekuje bogat edukativni program organiziran u suradnji sa stručnjacima iz svih dijelova odgojno-obrazovnog sustava, a namijenjen je svim dobnim skupinama. U tri dana, od 10 do19 sati, moći ćete sudjelovati u čak stotinu radionica, pogledati brojne izložbe, eksperimente, predavanja i panel rasprava, a ulaz na sva događanja je besplatan.

Pridružite se FER-ovcima na trećem MUZZA Tjednu znanosti i otkrijte svijet inovacija i tehnoloških čuda! Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti te na službenim web stranicama festivala.

U subotu, 13. travnja, s početkom u 12:00 sati naši znanstvenici, izv prof. dr. sc. Ana Sović Kržić i doc. dr. sc. Marko Durasević sudjelovat će na panel raspravi pod nazivom "Umjetna inteligencija u glazbi",

Teme panela su:

  • Kako umjetna inteligencija povezuje i preoblikuje granice između glazbe i ostalih umjetnosti
  • Na koji način umjetna inteligencija utječe na emocionalnu moć glazbe
  • Kakvu ulogu umjetna inteligencija ima u budućnosti stvaranja glazbe
  • Kako se glazbeno obrazovanje prilagođava eri umjetne inteligencije
  • Koje izazove umjetna inteligencija postavlja za autorska prava u glazbi

 

Potražite FER-ov kutak i uđite u naš svijet tehnoloških čuda!

FERSAT - Upoznajte fascinantni svijet satelita! Ovaj postav prikazuje položaje satelita u orbiti oko Zemlje, demonstrira kako se sateliti upravljaju orijentacijom te kako komuniciraju sa zemaljskim stanicama putem svjetlosnih signala.

JuiciFER Extreme - Pripremite se za ekstremnu zabavu! Do šest igrača može se okušati u ovoj igri u kojoj bacaju loptice u rupe i osvajaju nagrade.

ROV simulator - Iskusite realnu simulaciju podvodnog robotskog vozila! Polaznici će imati priliku raditi zadatke u paru, vozeći ROV i upravljajući robotskom rukom kako bi izvršili različite zadatke.

Daljinsko upravljanje ronilicom - Zaronite u svijet ronjenja uz ovaj simulator! Polaznici mogu koristiti joystick i imerzivnu masku kako bi vidjeli video i upravljali ronilicom u bazenu, prolazeći kroz različite poligone i obavljajući trivijalne zadatke.

ICSEfactory - Naučite mjeriti osnovne pokazatelje zdravlja biljaka uz pomoć jednostavnih elektroničkih sklopova.

Zračna robotika - Upoznajte se s letjelicama i njihovim senzorima! Posjetitelji će imati priliku vidjeti nekoliko velikih letjelica sa senzorima poput LiDAR-a i kamera te koordinirani let nekoliko malih Crazyflie letjelica.

RoboAquaria - Iskusite simulaciju mikrokontrolera za bežičnu komunikaciju pod vodom! Posjetitelji će moći naučiti osnovne naredbe korištenja senzora i aktuatora.

Robomaster - Upravljajte bežičnim robotom vozilom i istražite njegove mogućnosti.

Teslin transformator - Upoznajte se s jednim od Teslinih izuma i promatrajte svjetlosne pramenove uzrokovane izbojima. Iskusite čuda električne energije!

Električno vozilo - Otkrijte čari električnih automobila! Iskusite vožnju, saznajte više o dometu i punjenju električnih vozila.

Autor: Petra Škaberna
FER na trećem MUZZA tjednu znanosti
12. travnja 2024. 10:00  -  14. travnja 2024. 19:00
Popis obavijesti