Stručne prakse 2024.: Otvorene...

Raspisan je natječaj za program stručnih praksi FER-a u akademskoj godini 2023./2024.

Prijave za poduzeća otvorene su od 2. travnja do 3. svibnja, a mogućnost sudjelovanja imaju sve tvrtke koje omogućavaju praksu na području Republike Hrvatske. Po završetku prijava za poduzeća, slijede prijave zainteresiranih studenata, od 6. do 19. svibnja, a zatim, od 20. svibnja do 14. lipnja, odabir kandidata. U razdoblju provedbi praksi, od 1. srpnja do kraja akademske godine, studenti će provesti 3 do 6 tjedana u odabranom poduzeću. U program se mogu uključiti studenti preddiplomskog studija koji su u dosadašnjem tijeku studija ostvarili najmanje 60 ECTS bodova i svi studenti diplomskog studija. Studenti se u program uključuju dobrovoljno, prijavom na natječaj. Poduzeća koja se po prvi put uključuju u program stručnih praksi FER-a trebaju poštom dostaviti četiri primjerka potpisanog sporazuma o suradnji u području stručnih praksi najkasnije do 26. 4. 2024.

Stručna praksa je više od ispunjavanja samog zadatka poslodavca. Svrha programa je studentima svih profila preddiplomskog i diplomskog studija pružiti stjecanje praktičnog iskustva, znanja i vještina kroz rad u poduzećima, čime ostvaruju izravan dodir s industrijskim radnim okruženjem. Poduzećima stručne prakse omogućavaju kontakt s mladim, proaktivnim inženjerkama i inženjerima, koji su vam spremni pomoći u rješavanju svakodnevnih problema i tako primijeniti znanja stečena za vrijeme studija.

Zainteresirana poduzeća mogu se prijaviti putem informacijskog sustava dostupnog na internetskim stranicama FER-a. Za više informacija o natječaju i često postavljenim pitanjima posjetite www.fer.unizg.hr/prakse ili se javite na prakse@fer.hr.

Autor: Nikolina Relić Sić
Popis obavijesti