Veleposlanica RH u Argentini Duška...

Veleposlanica Republike Hrvatske u Argentinskoj Republici, Nj. E. Duška Paravić danas je posjetila Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje ju je ugostila Uprava FER-a, na čelu s dekanom prof. dr. sc. Gordanom Gledecom.

U pratnji prodekana za poslovanje, prof. dr. sc. Marija Vražića i prodekana za znanost, prof. dr. sc. Nikole Miškovića, veleposlanica Paravić posjetila je FER-ov Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije (LARES) i Laboratorij za autonomne sustave i mobilnu robotiku (LAMOR).

Nakon kratkog upoznavanja s istaknutim znanstvenoistraživačkim područjima Fakulteta, veleposlanica Paravić svoj je posjet zaključila na radnom sastanku s Upravom FER-a na kojem je bilo riječi o jačanju bilateralnih odnosa na razini visokoga obrazovanja.

Poseban naglasak stavljen je na jačanje odnosa s argentinskim sveučilištima te hrvatskom dijasporom u Argentini, posebice sa studentskom populacijom koja bi bila zainteresirana produbiti osobnu povezanost s izvornom domovinom u okviru nastavka studiranja na FER-u. U tom je kontekstu prodekanica za nastavu, izv. prof. dr. sc. Mihaela Vranić uvaženoj gošći, Nj. E. Duški Paravić, predstavila FER-ove preddiplomske i diplomske studijske programe na engleskom jeziku.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti