Odgoda promocija prvostupnika i...

Početkom lipnja objavili smo obavijest o održavanju promocija prvostupnika i magistara inženjera koji su diplomirali u akademskoj godini 2019./2020. Sa žaljenjem vas obavještavamo da se promocije planirana za 17. i 18. srpnja odgađaju, najranije do rujna.

Naime, u vrijeme najave promocija, prateći epidemiološku situaciju, bilo je realno očekivati da će zbog pada broja zaraženih i preminulih od posljedica zaraze mjere biti olakšavane i da će se promocije moći nesmetano održati na uređenom otvorenom prostoru. Zbog organizacijskih razloga, datum smo morali odrediti barem šest tjedana prije planirane promocije te smo vas o tome odmah obavijestili, kako biste događaj i vi mogli planirati.

Međutim, od 1. srpnja uvedena je obveza predočavanja potvrde o cijepljenju ili preboljeloj bolesti ili negativnog testa za sve osobe koje sudjeluju na javnom događaju većem od 100 ljudi. Naše četiri promocije trebale su svaka okupiti 1000 sudionika, tako da smo dovedeni u situaciju da zbog nedovoljne procijepljenosti prema našim procjenama značajan broj studenata ne bi mogao sudjelovati na svojoj promociji, a od preostalih studenata ne bi moglo biti prisutno više od pola prijatelja i obitelji ili bi svi oni bili izloženi značajnom financijskom trošku testiranja.

Smatramo da je promocija pravo svakog studenta koji je završio studij. Stoga smo odlučili odgoditi promociju najranije do rujna.

Cijepljenje je stvar informirane odluke svakog od nas. Predlažemo svim studentima i članovima njihovih obitelji da se cijepe, jer to smatramo racionalnim i odgovornim činom. Ne osuđujemo nikog tko donese suprotnu odluku i te osobe ne želimo diskriminirati ni po kojoj osnovi.

Cijeneći sva vaša mišljenja i stavove koji su do nas došli prilikom najave promocija u srpnju, pozivamo sve prvostupnike i magistre inženjere koji su trebali biti promovirani da nam se pridruže online na sastanku (https://tinyurl.com/promocijeFER), 6. srpnja 2021. godine u 17 sati, kako bismo porazgovarali o svim aspektima ove odluke i zajednički razmotrili mogućnosti organizacije promocije u bliskoj budućnosti.

Autor: Gordan Gledec
Popis obavijesti