Job Fair Meetup: 56 poduzeća, 450...

U pet dana drugog Job Fair Meetupa, organizatori i sudionici oborili su sve prošlogodišnje rekorde i podijelili vrijedne nagrade!

Fakultet elektrotehnike i računarstva te Klub studenata elektrotehnike tijekom 5 dana, od 10. do 14. svibnja 2021. godine, zahvaljujući drugom Job Fair Meetupu ostali su i ove godine karijerna središta poslovnih ponuda. Preko 150 studenata posjetilo je radionice na FER-u, a preko 450 studenata pratilo je program iz KSET-a putem Zooma u potrazi za znanjem, karijerom, ljetnim poslom, praksom ili umrežavanjem. Uz priliku za lov na karijere u Hrvatskoj, studenti su upoznali predstavnike poduzeća na umrežavanju, razmijenili znanja i iskustva, te stekli nove vještine. Također, mogli su naučiti više o trenutno aktualnim temama na 4 panel rasprave. Drugi Job Fair Meetup okupio je 56 vrhunskih tehnoloških poduzeća iz 12 različitih industrija unutar 5 tematski odvojena dana. Osim na Zoomu, program se mogao pratiti i na Job Fair YouTube kanalu

Uključiti se možeš i dalje ispunjavanjem baze životopisa kako bi poslodavci dobili priliku vidjeti tvoj životopis i pozvali te na razgovor za posao. Za više informacija lajkaj Job Fair na Facebooku, prati na Instagramu te se pretplati na Job Fair YouTube kanal gdje možeš pogledati cijeli program iz KSET-a!

U nastavku obavijesti nalazi se više infomracija o Job Fair Meetupu.

Svaki dan nova saznanja

Svaki dan tijekom drugog Job Fair Meetupa, u KSET-u se održalo po 9 talkova iz 3 kategorije: Career Ladder, Dangerous Dip i (Dis)continued Tech pomoću kojih su studenti mogli saznati više o poduzećima koja ih zanimaju. Sveukupno, na drugi  Job Fair Meetupu unutar 5 dana događaja održalo se 45 talkova22 blok networkinga, 11 radionica4 panel rasprave i 1 Hot Talk.

Aktivna primjena znanja

Radionice na FER-u su također bile dio petodnevnog programa drugog Job Fair Meetupa. Sudionici su usvojili specifične vještine za ovladavanje određenom tehnologijom poput Reacta Elixira, ali i upoznali se s raznim tehnikama. U radu sa stručnim osobama iz poduzeća studenti su mogli postavljati pitanja i tako saznati koje se aktualne tehnologije koriste u kojim poduzećima, a kasnije na umrežavanju saznati o otvorenim pozicijama u tom poduzeću. 

O čemu pričaju stručnjaci

Svaki dan program u KSET-u završio je panel raspravom. Studenti koji su sudjelovali i poslušali mišljenja znanstvenika iz akademske zajednice, predstavnika poduzeća i drugih studenata koji su raspravljali o aktualnim temama današnjice mogli su saznati više o upravljanju projektimastartupimainformacijskoj sigurnosti i budućnosti 5G mreže.

Opuštena online atmosfera

Drugi Job Fair Meetup je svim studentima nakon svake radionice ili bloka talkova omogućio i umrežavanje tijekom kojeg su se upoznali s predstavnicima poduzeća i saznali sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na talku, radionici ili panel raspravi. Tako su studenti došli u direktan kontakt s poduzećima željnim upoznavanja novih kolega, a poduzeća su imala priliku predstaviti sebe i svoje prednosti kao njihovog budućeg poslodavca. 

Organizatorice – zadovoljne!

Zadovoljstvo održanim drugim Job Fair Meetupom ne kriju ni ovogodišnje organizatorice, Nikolina Relić Ivona Martinović. Dok Ivona ističe kako ležerno upoznavanje studenata i poduzeća smanjuje jaz između fakulteta i posla, Nikolina objašnjava da je veliki broj životopisa studenata u bazi odlična povratna informacija Centru karijera da je posao koji rade zaista važan i da im je drago da studenti prepoznaju važnost i kvalitetu događaja te da ga iskorištavaju u potpunosti. Naime, preko 600 studenata predalo je svoj životopis u bazu, a Meetup je podržalo 12 medijskih pokrovitelja i 3 prijatelja događaja. U procesu organizacije drugog Job Fair Meetupa, izmijenilo se preko 18 tisuća Slack poruka.

Tomislav Car novi pobjednik Hot Talka

Kao šećer na kraju, u petak je održan drugi Hot Talk na kojem je sudjelovao CEO Infinuma, Tomislav Car. Prisjetimo se da je prošle godine na Hot Talku sudjelovao Luka Abrus iz Fivea koji se također žustro borio protiv organizatora Job Fair Meetupa. Uz suze i znoj, Tomislav Car je uspio za jedan bod pobijediti Luku Abrusa i time osvojiti titulu prvaka Hot Talka. Tomislav je s nama podijelio i svoje mišljenje o Job Fair Meetupu: “Job Fair Meetup je super. Stvarno daje mladima mogućnost da se što više kreću u ovim vodama. Oni na ovaj način mogu saznati koja su naša očekivanja, ali i nama je jednako važno da i mi shvatimo što mladi žele.”. Na sljedećem Job Fair Meetupu ćemo vidjeti koliko će se Tomislavova titula održati i hoće li ga sljedeći kandidat pobijediti.

Autor: Tea Jermaniš
Popis obavijesti