Projekt INNOSID proglašen...

FER-ov projekt "INNOSID - Inovativna rješenja zasnovana na novim tehnologijama za unaprjeđenje društvene uključenosti osoba s invaliditetom" osvojio je prvu nagradu na natječaju Agencije za mobilnost i programe EU te je proglašen najuključivijim projektom programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za razdoblje od 2017. do 2020. godine!

Prijava projekta INNOSID, čiji je voditelj doc. dr. sc. Jurica Babić sa Zavoda za telekomunikacije, zasnivala se na sljedećem promotivnom filmu u kojem su na interaktivan i zabavan način prikazani ciljevi projekta.

Glavna nagrada bila je prijenosno računalo, koje je projektni tim odlučio darovati Dječjem domu u Nazorovoj, što dodatno potvrđuje njihovu socijalnu osjetljivost i solidarnost s najpotrebitijima.

U nastavku obavijesti pročitajte izjavu voditelja projekta, docenta Babića, a ovdje pročitajte opširniju obavijest koju su pripremili u AMPEU.

Za ovu je priliku voditelj projekta, doc. dr. sc. Jurica Babić izjavio: "Priznanje Agencije za mobilnost i programe EU za najuključiviji projekt programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti testament je kontinuiranog rada laboratorija ICT-AAC, voditeljice prof. dr. sc. Željke Car na području asistivnih tehnologija i potpomognute komunikacije te laboratorija SocialLAB, voditelja prof. dr. sc. Vedrana Podobnika. SocialLAB od 2015. godine vrlo uspješno koordinira i provodi projekte iz programa Erasmus+ pri čemu u neke projektne aktivnosti uključuje i studente.

Projekt INNOSID ujedno je i vrlo dobar poligon za suradnike koji se nalaze u ranim fazama karijere budući da prolaze kroz proces koji im omogućuje razmjenu iskustava s istraživačima i profesorima iz pet zemalja EU te stručnu suradnju s članovima Hrvatske zajednice za Down sindrom.

Zahvaljujem Fakultetu na ukazanom povjerenju i jedinstvenoj prilici da zajedno sa svojim kolegicama i kolegama sa Zavoda za telekomunikacije radim na projektu koji nam omogućuje da svoja "ferovska" znanja i vještine upregnemo u razvoj inovativnih IT rješenja koja imaju pozitivan učinak na osobe s invaliditetom."

Pobjednik je proglašen na virtualnoj konferenciji "Zajedno smo jači", a da je konkurencija bila impresivna, možete pogledati u videu prijenosa konferencije na poveznici ovdje (proglašenje kreće oko 20. minute videa).

 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti