Adventska groznica obuzela robote na...

FER-ovi robotičari vas ponovno pozivaju na humanitarnu akciju "Adventska groznica obuzela robote s FER-a". Akcija će započeti 15. prosinca 2019., kada ćete na pozornici KSET-a imati priliku prisustvovati jedinstvenom nastupu skupine ROBOBAND. Po prvi put roboti instrumentalisti zajedno s profesorima i studentima FER-a zagrijat će hladnu adventsku večer izvođenjem prigodnih božićnih pjesama.

Idući dan, 16. prosinca 2019. godine, profesori američkog sveučilišta George Mason će održati predavanja za studente diplomskog i doktorskog studija FER-a te predavanje otvoreno za svu javnost na kojem će predstaviti američke projekte za popularizaciju znanosti.

Roboti Pepper, Franka i Baxter ponovno su se odazvali akciji te će u četvrtak 19. prosinca 2019. u predvorju FER-a od 10 do 18 sati u sklopu aktivnosti ROBOTIC FOOD COURT posluživati posjetitelje toplim napitcima i kolačićima, a paralelno će se održati i interaktivne radionice ROBOFUN za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Ovaj adventski događaj organizira FER-ov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) u suradnji s KSET-om i profesorima američkog Sveučilišta George Mason, s ciljem prikupljanja dobrovoljnih priloga za Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece "Mali zmaj".

Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti