Na svečanoj sjednici Fakultetskoga...

Na svečanoj 692. sjednici Fakultetskog vijeća, u povodu pedesete obljetnice diplomiranja, dodijeljene su Zlatne diplome inženjerima koji su u akademskoj godini 1968./1969. diplomirali na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na sjednici su uručena i priznanja "Josip Lončar" najboljim studentima FER-a u protekloj akademskoj godini te priznanja srednjim školama za istaknuti doprinos srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a, u obliku dodjele nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u akademskoj godini 2020./2021.

Za najbolje studentske radove studenata FER-a u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima, dodijeljena je godišnja Nagrada "Željka Matutinović – Sunčica" za ak. god. 2018./2019, dok je za osobito vrijedan diplomski rad u polju računarstva za akademsku godinu 2018./2019. dodijeljena nagrada "Stanko Turk". 

Okupljenima se pozdravnim govorom obratio dekan FER-a izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec, a nakon ceremonije dodjele Zlatnih diploma, skupu se u ime dobitnika obratio dr. sc. Darko Degoricija.

U glazbenom dijelu svečanosti nagrađene i goste zabavio je FER-ov ženski vokalni sastav Rezonanca.

Fotografije s proslave dostupne su u galeriji.

Popis nagrađenih studenata možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Priznanja "Josip Lončar" za ak. god. 2018./2019. za posebno istaknuti uspjeh u savladavanju gradiva na pojedinim godinama studija, dobili su sljedeći studenti:

Prva nastavna godina preddiplomskog studija:

 1. Ivan Martinović
 2. Lovro Rabuzin
 3. Klara Tomašković
 4. Ivan Klabučar
 5. Marin Ćubela
 6. Vilim Lendvaj
 7. Andi Škrgat
 8. Evita Šopp 

Druga nastavna godina preddiplomskog studija:

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija

 1. Karlo Valentin Cihlar
 2. Luka Klaić
 3. Igor Kladarić

Studij: Računarstvo

 1. Luka Mesarić
 2. Patrik Matošević
 3. Patrik Okanović
 4. Filip Husnjak
 5. Marko Mijolović 
 6. Ivona Martinović

Prva nastavna godina diplomskog studija:

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija

 1. Fran Juričan
 2. Franjo Vuković
 3. Ivan Gredičak
 4. Ivor Petrovečki
 5. Karlo Hercigonja

Studij: Informacijska i komunikacijska tehnologija

 1. Ivana Žeger
 2. Katja Grujić

Studij: Računarstvo

 1. Luka Šopar
 2. Karlo Poljanec
 3. Mihael Liskij

Posebno priznanje "JOSIP LONČAR" dodijeljeno je sljedećim studentima za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u ak. god. 2018./2019.:

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija:

 1. David Osmanović
 2. Marko Ilić

Studij: Računarstvo: 

 1. Dominik Batić
 2. Marino Voćanec
 3. Suzana Pratljačić
 4. Kristijan Rupić

Nagrada "Željka Matutinović - Sunčica" dodjeljuje se za najbolje studentske radove naših studenata u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima. Za ak. god. 2018./2019, Nagrada je dodijeljena Vanji Lapatu za rad pod naslovom "Izrada silaznog pretvornika za mjerenje gubitaka u zavojnici od frekvencije prekapčanja 10 MHz" (mentor: prof. dr. sc. Adrijan Barić).

Nagrada "Stanko Turk" dodjeljuje se devetnaest godina, a ove godine dobio ju je Bruno Gavranović, mag. ing. računarstva za osobito vrijedan diplomski rad iz polja računarstva pod naslovom: "Compositional Deep Learning" ("Kompozicijsko duboko učenje") (mentor: izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder).

Autor: Ana Filipović
Popis obavijesti