Doc. dr. sc. Ana Sović Kržić ponovno...

U subotu, 19. listopada 2019. godine održana je izborna skupština Hrvatskog robotičkog saveza na kojoj je doc. dr. sc. Ana Sović Kržić ponovno izabrana za predsjednicu Saveza na mandat od četiri godine, a na izbornoj skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture, održanoj 14. rujna 2019. godine, Ana je postala članicom Upravnog odbora HZTK iz redova zastupnika nacionalnih saveza tehničke kulture. 

Čestitamo Ani na izboru i želimo joj puno uspjeha u radu! 

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Hrvatski robotički savez je najviše nacionalno tijelo u području robotike u Republici Hrvatskoj i trenutno okuplja 16 robotičkih udruga. U aktivnostima Saveza (radionicama, ljetnim i zimskim školama, natjecanjima i na festivalima) godišnje sudjeluje nekoliko tisuća djece, mladih i odraslih polaznika. Predstavnici Hrvatske sudjeluju na brojim međunarodnim i svjetskim natjecanjima (npr. Robocup Junior, FIRST Lego League, FIRST Gloabl Challenge, World Robot Olympiad) na kojima redovito osvajaju nagrade. Dio aktivnosti uspješno se provodi i u suradnji s FER-om. 

Hrvatska zajednica tehničke kulture je krovna udruga tehničke kulture u Republici Hrvatskoj koja okuplja 17 nacionalnih saveza tehničke kulture, 19 županijskih, 35 gradskih i 1 općinsku zajednicu tehničke kulture. Djeluje preko 70 godina s ciljem popularizacije svih grana tehničke kulture.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti