"STEM Games" - pet dana...

Poreč će od 7. do 12. svibnja 2019. godine po drugi puta biti dom natjecanja "STEM Games" - međunarodnoga natjecanja koje okuplja više od tisuću najboljih europskih studenata iz STEM područja. Tijekom pet dana, studenti će se natjecati u primjeni stečenog znanja i različitim sportskim disciplinama kako bi što bolje predstavili svoje fakultete. Sudjelujući u natjecanju i ostalim edukativnim i zabavnim aktivnostima, studenti će upoznati kolege sa srodnih fakulteta te imati priliku razmijeniti znanja i iskustva. Cilj "STEM Gamesa" je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike studentima za odmjeravanje znanja, poticanje i promocija sveučilišnog sporta kao i zdravog načina života.

Prijave studenata za natjecanje u znanju i sportu završile su 1. travnja 2019. godine, a uskoro se otvaraju prijave za sudionike natjecanja u eSportovima i utrci dronova.

Više o natjecanju pročitajte u nastavku obavijesti.

Studenti tijekom natjecanja u znanju odmjeravaju snage u "STEM Games" Arenama. U četiri Arene rješavat će se problemski zadaci u specifičnim poljima znanja. One obuhvaćaju koncept timskoga natjecanja u kojemu studenti primjenjuju stečeno znanje pri rješavanju inženjerskih problema. Prirodoslovna Arena (Science Arena) namijenjena je studentima prirodnih i biotehničkih znanosti te pripadnih područja i polja. Tehnološka Arena (Technology Arena) namijenjena je studentima tehničkih znanosti te pripadnih područja i polja digitalnih i računalnih tehnologija. Inženjerska Arena (Engineering Arena) namijenjena je studentima tehničkih znanosti te pripadnih područja i polja elektrotehnike i strojarstva. Matematička Arena (Mathematics Arena) namijenjena je studentima prirodnih znanosti te pripadnih polja i grana matematike.

Generalna tema "STEM Gamesa" usmjerava studente na problemska pitanja i izazove s kojima se suočava društvo 21. stoljeća. U svakoj se Areni studenti bave podtemom kojom je definiran specifičan problem povezan s generalnom temom.

Sportska natjecanja na "STEM Gamesima" održat će se u devet sportova. Natjecanja će biti održana u muškoj i ženskoj kategoriji te kao pojedinačna i/ili ekipna. Ekipne discipline su futsal, košarka, rukomet, odbojka i odbojka na pijesku. Pojedinačno i timski studenti se mogu natjecati u stolnom tenisu, veslanju, krosu i šahu.

Osim u sportskom i znanstvenom dijelu natjecanja, svoj timski duh i umijeće studenti će moći pokazati i u mnogim dodatnim programima. U večernjim satima sudionici će se zabaviti uz glazbu i kvizove, a oni najhrabriji moći će se okušati i u karaokama.

Na natjecanju će sudjelovati studenti 16 visokoobrazovnih institucija iz STEM područja, a to su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet organizacije i informatike, Tehničko veleučilište, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Odjel za matematiku te Strojarski fakultet Slavonski Brod Sveučilišta u Osijeku, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Prirodoslovno-matematički fakultet te Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu, Tehnički fakultet te Odjeli za matematiku, fiziku, informatiku i biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, Elektrotehnički fakultet Sveučilišta u Sarajevu, Sveučilište u Mostaru, Sveučilište Juraja Dobrile u Puli i Sveučilište u Regensburgu.

Autor: Marko Tucaković
STEM Games
7. svibnja 2019. 09:00  -  12. svibnja 2019. 16:00
Popis obavijesti