Svečano potpisivanje Ugovora o...

Dana 24. listopada 2018. godine u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava Zaklade za 11 projekata.

Program se bazira na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije, a provode ga HRZZ i Švicarska nacionalna zaklada za znanost. Cilj je pokretanje istraživačkih kapaciteta u Švicarskoj i Hrvatskoj te razvoj znanstvene suradnje i prijenos znanja, vještina i tehnologija.

S FER-a je prijavljeno 11 projekata, a za financiranje je odobren projekt prof. dr. sc. Marija Kovača “Heterogeni računalni sustavi s prilagodljivim procesorima" vrijedan oko 1,4 milijuna kuna. Partner na ovom projektu je ETH Zürich.

Glavni cilj projekta je istražiti najvažnije ugradbene blokove arhitektura budućih heterogenih računalnih sustava te integrirati arhitekture pojedinih komponenata u sustav visoke razine.  Osnovni izazov ovog istraživanja je očekivanje rasta zahtjeva za računalnom snagom koje ove aplikacije imaju uz ograničenja na utrošak energije kako kod računala visokih performanci tako i kod ugradbenih računala.

Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti