FER i robotics@fer.hr sudjeluju na...

I ove će se godine FER pridružiti brojnim institucijama iz Europe i predstaviti svoj rad na Europskom tjednu robotike, koji se ove godine održava od 16. do 25. studenoga.

Naš fakultet sudjelovat će na Smotri Sveučilišta u Zagrebu (od 22. do 24. studenoga 2018.) gdje će predstaviti svoj brend robotics@fer.hr kojeg čine tri robotičarska laboratorija: Laboratorij za autonomne sustave i mobilnu robotiku – LAMOR, Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije – LAPOST i Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja – LARICS. Na Smotri će članovi laboratorija predstaviti svoje robote, istraživački rad, tehnologiju te pokazati budućim studentima zašto trebaju odabrati baš taj studij.

Više informacija pogledajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Isti će laboratoriji biti predstavljeni i na Otvorenom danu FER-a (24. studenoga), što će biti prilika za posjetitelje ne samo da saznaju što mogu raditi i kako izgleda studiranje u području robotike, već i kako izgledaju robotičarski laboratoriji i radni dan u jednom takvom laboratoriju. Na oba događaja ulaz je slobodan.

U sklopu Europskog tjedna robotike, u Hrvatskoj su potvrđena još dva događaja koja u Dubrovniku organizira Informatički klub Futura, a očekuje se da će se do kraja tjedna prijaviti još udruga, poduzeća i sličnih institucija koji žele na svoj način doprinijeti približavanju robotike javnosti

Autor: Alan Vukić
Popis obavijesti